Artikel top billede

51-årig mand i grundlovsforhør efter YouSee-nedbrud: Politi vil have ham fængslet

Den 51-årige mand, der er sigtet for at stå bag YouSee-nedbruddet nytårsaften, skal fredag formiddag i grundlovsforhør, hvor han er sigtet for to forbrydelser.

Efter et længere opklaringsarbejde hos YouSee om tv-nedbruddet nytårsaftensdag blev en 51-årig mand torsdag anholdt for overtrædelse af blandt andet straffelovens §193 af Københavns Politi.

Den paragraf omhandler blandt andet omfattende forstyrrelse i driften af fjernsynsanlæg med en strafferamme på op til seks års fængsel.

Det kan du læse mere om her: 51-årig mand anholdt for sabotage efter YouSee-kæmpenedbrud

Fredag skriver Københavns Politi på sin Twitter-profil, at den 51-årige mand skal i grundlovsforhør.

"Fremstilling i Yousee-sagen ca 11.45 i dommervagten ved Politigården," lyder politiets kortfattede opdatering på det sociale medie.

En sigtelse mere

Endnu er det uvist, hvad den 51-årige mand har sagt til politiet under det indledende forhør.

Til Ekstra Bladet forklarer vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, at den 51-årige mand udover brud på §193 er sigtet for en yderligere forbrydelse.

Hvilken forbrydelse, der er tale om, ønsker vicepolitiinspektøren ikke at komme ind på.

Koncernchef Pernille Erenbjerg for TDC Group, som YouSee er en del af, har tidligere i en pressemeddelelse forklaret, at sagen er anmeldt til poltiet, fordi nedbruddet skyldtes en bevidst skadelig handling.

Det kan du læse mere om her: YouSee blev angrebet nytårsaftensdag - kæmpe-nedbrud var ikke et uheld

Pernille Erenbjerg har forklaret, at der har været tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform.

Læs også:
Yousee ramt af domino-effekt fra nytårsaften: Nu er der nye fejl på tv i hele Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere