Artikel top billede

51-årig mand i grundlovsforhør efter YouSee-nedbrud: Politi vil have ham fængslet

Den 51-årige mand, der er sigtet for at stå bag YouSee-nedbruddet nytårsaften, skal fredag formiddag i grundlovsforhør, hvor han er sigtet for to forbrydelser.

Efter et længere opklaringsarbejde hos YouSee om tv-nedbruddet nytårsaftensdag blev en 51-årig mand torsdag anholdt for overtrædelse af blandt andet straffelovens §193 af Københavns Politi.

Den paragraf omhandler blandt andet omfattende forstyrrelse i driften af fjernsynsanlæg med en strafferamme på op til seks års fængsel.

Det kan du læse mere om her: 51-årig mand anholdt for sabotage efter YouSee-kæmpenedbrud

Fredag skriver Københavns Politi på sin Twitter-profil, at den 51-årige mand skal i grundlovsforhør.

"Fremstilling i Yousee-sagen ca 11.45 i dommervagten ved Politigården," lyder politiets kortfattede opdatering på det sociale medie.

En sigtelse mere

Endnu er det uvist, hvad den 51-årige mand har sagt til politiet under det indledende forhør.

Til Ekstra Bladet forklarer vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, at den 51-årige mand udover brud på §193 er sigtet for en yderligere forbrydelse.

Hvilken forbrydelse, der er tale om, ønsker vicepolitiinspektøren ikke at komme ind på.

Koncernchef Pernille Erenbjerg for TDC Group, som YouSee er en del af, har tidligere i en pressemeddelelse forklaret, at sagen er anmeldt til poltiet, fordi nedbruddet skyldtes en bevidst skadelig handling.

Det kan du læse mere om her: YouSee blev angrebet nytårsaftensdag - kæmpe-nedbrud var ikke et uheld

Pernille Erenbjerg har forklaret, at der har været tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform.

Læs også:
Yousee ramt af domino-effekt fra nytårsaften: Nu er der nye fejl på tv i hele Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere