To serier og en film du bør se i vinterkulden

Det er koldt. Det er mørkt. Og din sofa synger sin sirenesang. Heldigvis har vi fundet to serier og en film, som du kan nyde fra sofaens dyb.

Det er mørkt. Det er koldt. Det er vådt. Det sner kun på Djursland. Det er kort sagt ikke en rigtig vinter, som da mor var dreng.

Til gengæld har vi serier i stedet for sparkstøtter, og vi har online-streaming i stedet for smalfilm.

Så mens urt og busk står i knapt så meget skjul, har vi samlet tre tech-inspirerede film- og serieoplevelser, som du kan nyde fra sofaens dyb.

1. The Expanse
I en nær galakse, men i en fjern fremtid, er jorden og Mars fanget i en stille kold krig, mens kolonierne på asteroidebælterne henslæber en fattig og farlig tilværelse.

Et overfald på en is-transport, som fragter det livsnødvendige vand til asteroiderne, dækker imidlertid over en større plan, som på sigt vil ændre magtforholdet mellem jorden og kolonisterne solsystemet.

I første sæson følger du derfor besætningen fra is-fragteren, som prøver at holde sig i live, samt detektiven Joe Miller, som forsøger at finde en forsvunden rigmandsdatter midt i en serie af stadig mere voldelige oprør fra de såkaldte 'belters', beboerne på de fattige rumkolonier.

Se den fordi: The Expanse er en rum-politiserie som vækker minder om Blade Runners noir-univers kombineret med gode rum-scener a la Interstellar. Serien byder på knapt så meget rum-sæbeopera og Star Trek-romantik og præsenterer en mere grå, snavset og knapt så tilgivende vision om en fremtid for mennesket i rummet.

Se den på: Netflix. 2. Dirk Gentlys holistiske detektivbureau
Douglas Adams er mest kendt for sin syrede og sjove serie  romaner om den hjælpeløse Arthur Dent, der begynder med "Håndbog for vakse galakseblaffere".

Men Douglas, som var en livslang fan af Monty Pythons surrealistiske humor, skrev blandt andet også to bøger om detektiven Dirk Gently.

Bogen konverterede BBC i 2016 til en underholdende, sær og flot filmet serie i otte dele med Elijah Wood som Dirk Gentlys modvillige assistent.

Ved hjælp af Dirk Gentlys mildest talt ukonventionelle opklaringsmetoder skal de to opklare mordet på tech-entreprenør og rigmand Zackariah Webb - mens de kæmper med tidsrejser, kropsbytning, mystiske kultur, et glam rock ikon fra 1970´erne og en mystisk ung pige, som der ud til at dræbe de fleste hun kommer i kontakt med.

BBC har i øvrigt bekræftet, at sæson to udkommer allerede i 2017.

Se den fordi: Film-versionen af Håndbog for vakse galakseblaffer var en ringe repræsentant for Douglas Adams særegne humor. Med denne serie er BBC langt væk fra den oprindelige bog, men langt tættere på Adams overvældende, mærkværdige og skøre indslag.

Se den på: Netflix. 3. Blade Runner
Du har nok set den før. Eller i det mindste hørt om den. Men selv om Blade Runner udkom i 1982 så er den et gensyn værd. Ikke mindst fordi opfølgeren, Blade Runner 2049, har dansk premiere til oktober.

Se den fordi: Jeg så den for nyligt for første gang i flere år med min 12-årige søn, som bagefter var positivt overrasket over filmens underliggende sympati for de androider, som menneskerne har skabt til at tjene dem. En god pointe i en verden, hvor vi ræser frem mod skabelsen af serviceorienterede bots til soldater, sex og selvkørende biler.

Se den på: DVD eller BluRay (den restaurerede version er flot)

Pointen om sympatien for robotterne går i øvrigt også igen i HBO's glimrende Westworld-serie: HBO's Westworld er langt mere uhyggelig, end Terminator nogensinde har været


Er der en serie, vi har overset og som fortjener omtale? Hjælp os med at huske i kommentarfeltet nedenfor...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.