Artikel top billede

To serier og en film du bør se i vinterkulden

Det er koldt. Det er mørkt. Og din sofa synger sin sirenesang. Heldigvis har vi fundet to serier og en film, som du kan nyde fra sofaens dyb.

Det er mørkt. Det er koldt. Det er vådt. Det sner kun på Djursland. Det er kort sagt ikke en rigtig vinter, som da mor var dreng.

Til gengæld har vi serier i stedet for sparkstøtter, og vi har online-streaming i stedet for smalfilm.

Så mens urt og busk står i knapt så meget skjul, har vi samlet tre tech-inspirerede film- og serieoplevelser, som du kan nyde fra sofaens dyb.

1. The Expanse

I en nær galakse, men i en fjern fremtid, er jorden og Mars fanget i en stille kold krig, mens kolonierne på asteroidebælterne henslæber en fattig og farlig tilværelse.

Et overfald på en is-transport, som fragter det livsnødvendige vand til asteroiderne, dækker imidlertid over en større plan, som på sigt vil ændre magtforholdet mellem jorden og kolonisterne solsystemet.

I første sæson følger du derfor besætningen fra is-fragteren, som prøver at holde sig i live, samt detektiven Joe Miller, som forsøger at finde en forsvunden rigmandsdatter midt i en serie af stadig mere voldelige oprør fra de såkaldte 'belters', beboerne på de fattige rumkolonier.

Se den fordi: The Expanse er en rum-politiserie som vækker minder om Blade Runners noir-univers kombineret med gode rum-scener a la Interstellar. Serien byder på knapt så meget rum-sæbeopera og Star Trek-romantik og præsenterer en mere grå, snavset og knapt så tilgivende vision om en fremtid for mennesket i rummet.

Se den på: Netflix.

2. Dirk Gentlys holistiske detektivbureau

Douglas Adams er mest kendt for sin syrede og sjove serie  romaner om den hjælpeløse Arthur Dent, der begynder med "Håndbog for vakse galakseblaffere".

Men Douglas, som var en livslang fan af Monty Pythons surrealistiske humor, skrev blandt andet også to bøger om detektiven Dirk Gently.

Bogen konverterede BBC i 2016 til en underholdende, sær og flot filmet serie i otte dele med Elijah Wood som Dirk Gentlys modvillige assistent.

Ved hjælp af Dirk Gentlys mildest talt ukonventionelle opklaringsmetoder skal de to opklare mordet på tech-entreprenør og rigmand Zackariah Webb - mens de kæmper med tidsrejser, kropsbytning, mystiske kultur, et glam rock ikon fra 1970´erne og en mystisk ung pige, som der ud til at dræbe de fleste hun kommer i kontakt med.

BBC har i øvrigt bekræftet, at sæson to udkommer allerede i 2017.

Se den fordi: Film-versionen af Håndbog for vakse galakseblaffer var en ringe repræsentant for Douglas Adams særegne humor. Med denne serie er BBC langt væk fra den oprindelige bog, men langt tættere på Adams overvældende, mærkværdige og skøre indslag.

Se den på: Netflix.

3. Blade Runner

Du har nok set den før. Eller i det mindste hørt om den. Men selv om Blade Runner udkom i 1982 så er den et gensyn værd. Ikke mindst fordi opfølgeren, Blade Runner 2049, har dansk premiere til oktober.

Se den fordi: Jeg så den for nyligt for første gang i flere år med min 12-årige søn, som bagefter var positivt overrasket over filmens underliggende sympati for de androider, som menneskerne har skabt til at tjene dem. En god pointe i en verden, hvor vi ræser frem mod skabelsen af serviceorienterede bots til soldater, sex og selvkørende biler.

Se den på: DVD eller BluRay (den restaurerede version er flot)

Pointen om sympatien for robotterne går i øvrigt også igen i HBO's glimrende Westworld-serie: HBO's Westworld er langt mere uhyggelig, end Terminator nogensinde har været

Er der en serie, vi har overset og som fortjener omtale? Hjælp os med at huske i kommentarfeltet nedenfor...Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.