Artikel top billede

Microsoft har allerede udviklet AR-brillerne HoloLens. Ifølge vedholdende rygter arbejder Apple ligeledes på et par AR-briller, der beskrives som "letvægtsbriller"

Indflydelsesrig tech-kommentator: Apple på vej med smarte briller i samarbejde med kendt firma

Rygterne fortsætter: Apple arbejder angiveligt på at udvikle et par smarte letvægtsbriller i stil med Microsofts Hololens.

Det har længe været rygter om, at Apple arbejder på udvikle et sæt augmented reality-briller, og de rygter har fået fornyet kraft oven på den netop overståede tech-messe CES i Las Vegas.

I et opslag på Facebook kan den indflydelsesrige tech-kommentator Robert Scoble berette, at han har talt med kilder fra virksomheden Carl Zeiss, der er verdenskendt for sin optiske teknologi, som blandt andet anvendes i brilleglas og kikkerter.

Ifølge Robert Scobles kilder samarbejder Carl Zeiss og Apple tæt om at udvikle et sæt AR-briller, der bliver beskrevet som et par letvægtsbriller. Angiveligt er udviklingen af brillerne så langt fremme, at de kan blive lanceret allerede i løbet af 2017.  

Læs også: Hemmeligt Apple-projekt: Vil producere digitale briller

I tråd med tidligere rygter

De rygter som Robert Scoble bringer til torvs er i i tråd med lignende rygter, der for få måneder siden blev beskrevet i det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge Bloomberg vil Apples nye briller blive trådløst forbundet med brugernes telefoner, og vil gøre dem i stand til at vise animationer og oplysninger i brugerens synsfelt.

Altså funktioner, der minder om det, som Microsoft allerede har demonstreret med HoloLens-brillerne.

Men Apple er ifølge Bloombergs oplysninger stadigvæk kun i test-fasen, og i modsætning til Robert Scobles kilder vurderer det amerikanske medie, at Apple senest ville være i stand til lancere brillerne i 2018.

Læs også Tim Cook: Denne teknologi kommer til at slå virtual reality

Samtidig ved vi også, at Apple administrerende direktør Tim Cook adskillige gange fremhævet det store potentialer i AR.

Det har han senest gjort i et intervew med den amerikanske tv-station ABC, hvor han vurderer, at AR har væsentligt større potentiale end virtual reality (VR) .

Apples interesse for området understreges ligeledes gennem en række opkøb, som virksomheden har foretaget gennem de seneste år.

Eksempelvis opkøbte Apple sidste år de to AR-virksomheder Metatio og Faceshift. Sidstnævntes motion-capture teknologi bliver blandt andet brugt i Star-Wars-filmene.

I 2013 brugte Apple desuden 360 millioner dollar på at opkøbe virksomheden PrimeSense for PrimeSense, hvis teknologi blandt andet var grundlaget for Microsofts Kinect-sensor.

Læs også:
Hvor skal Apples næste store hit komme fra? Her er alle de revolutionerende teknologier, som Apple arbejder med




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere