Artikel top billede

Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark

Den norske software-kæmpe Visma har bebudet flere danske opkøb i 2017, og ifølge en dansk ekspert vil Visma formodentligt være i stand til at foretage endnu et milliard-opkøb, hvis den rigtige mulighed byder sig.

Den nordiske software-kæmpe Visma har en bevidst strategi om at erobre sine kunder tidligt. 

Det er årsagen til, at virksomheden gennem de seneste år målrettet har opkøbt regnskabssoftware, der især er populært blandt danske iværksættere.

Det gælder eksempelvis Martin Thorborgs regnskabsprogram Dinero og regnskabs-programmet SummaSummarum, men også iværksætteren bag regnskabsprogrammer Billys har fortalt, at Visma gentagne gange har henvendt sig til ham med opkøbstilbud.

"Denne type opkøb giver selskabet adgang til en kæmpe portefølje af mindre kunder, hvor af en del af dem har potentiale til at vokse sig større. I takt med at de vokser sig større, har Visma en lang række løsninger, som de kan sælge til virksomhederne som opgraderinger, " vurderer Bo Lykkegaard, der er chefanalytiker hos it-analysehuset IDC.

Læs også: Dinero-konkurrenten Billy efter Vismas opkøb af Dinero: Derfor sagde vi nej til to million-bud fra Visma

Sidder tungt på SMB-markedet

Vismas mange opkøb betyder, at virksomheden i dag sidder relativt tungt på markedet for virksomhedssoftware til de mindre virksomheder i Norden. Et marked der typisk er domineret af lokale software-udviklere.  

Men ifølge Bo Lykkegaard er det formodentligt Vismas strategi at udnytte den solide base blandt de mindre virksomheder til at udfordre både Microsoft og SAPs dominans på markedet for virksomhedssoftware til de større virksomheder.

Læs også: Stor norsk koncern klar til opkøbstogt i den danske it-branche: "Vi har betydelige ressourcer til rådighed"

Har muskler til endnu et gigant-opkøb

Indtil videre står Vismas opkøb af regnskabsprogrammet E-conomic for halvanden milliard kroner som den norske koncerns største opkøb på det danske marked.

Men i et interview med Computerworld slår Mads Rebsdorf, direktør for for Visma e-conomic i Danmark fast, at Visma fortsat har betydelige ressourcer til rådighed for opkøb i Danmark og, at virksomheden agter at foretage nye opkøb i løbet af 2017.

Bo Lykkegaard vurderer, at Vismas økonomiske muskler at så store, at virksomheden vil være i stand til at foretage endnu et køb af E-conomic størrelsen på det danske marked, hvis den rigtige mulighed skulle opstå.

"E-conomic-handlen viste, at Visma uden større problemer er i stand til at smide halvanden milliard på bordet for den rette virksomhed, men jeg gætter på, at vi nærmer os den øvre grænse for Vismas formåen ved et prisskilt på omkring 2 milliarder kroner," siger han. 

Han vurderer dog også, at Visma i dag har formået at støvsyge en stor del af det danske marked for regnskabssoftware og, at der derfor kun er ganske få opkøbsmuligheder tilbage.

Læs også
Visma-direktør garanterer fortsat gratis ydelser: Derfor køber vi Thorborg-firmaet Dinero 

Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.