Artikel top billede

Åh nej, nyt sikkerhedsproblem: Fotos af dine fingre kan hugges som login til mobilen

Et simpelt fredstegn på et Facebook-billede kan benyttes til at reproducere et fingeraftryk med. Læs her, hvordan fingeraftrykket fanges.

Laver du fredstegnet eller på anden måde flasher fingerspidser mod et kamera på sociale medier, kan billedet kopieres og kopien benyttes som login til din mobiltelefon.

Eller fingeraftrykskopien kan benyttes til at få adgang til andre steder som tablets og computere, hvor du benytter fingeraftrykslæsere til at logge på med.

Japanske forskere fra Japans Nationale Institut for Informatik hævder nemlig at have kopieret et fingeraftryk på tre meters afstand, som under optimale forhold mistænkes for siden hen at kunne reproduceres og bruges til login på diverse computere.

Det skriver The Japan Times.

Fokus og stærkt lys

"Data fra fingeraftryk kan genskabes, hvis fingeraftrykket på billedet er i fokus og i stærkt lys," har NNI-professor, Isao Echizen, fra instituttets Medieforsknings- og digitaliseringsafdeling fortalt til den japanske tv-station Yomiuri TV.

Han tilføjede, at det ikke kræver avanceret udstyr, før man kan kopiere fingeraftryk fra et billede.

Hvordan opløsningen skal være på billedet, kom han umiddelbart ikke ind på, ligesom det ikke blev fortalt, hvordan billedet af fingeraftrykket kan reproduceres til et brugbart login.

Kopiering set før

Tilbage i 2014 har blandt andet The Guardian rapporteret om hackeren Jan Krissler, der på en tysk hackerkonference fremviste den tyske forsvarsministers fingeraftryk.

Aftrykket var reproduceret fra et par højt opløselige fotos af hendes hånd.

"Efter denne demonstration, begynder politikerne nok at gå med handsker i offentligheden," lød det fra Jan Krissler ved den lejlighed.

Læs også:
Kunderne er klar: Fingeraftrykket kan blive nøglen til digitale betalinger

Brugernavn og adgangskode er ikke længere nok: Nu hitter flerfaktor-login
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere