Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Åh nej, nyt sikkerhedsproblem: Fotos af dine fingre kan hugges som login til mobilen

Et simpelt fredstegn på et Facebook-billede kan benyttes til at reproducere et fingeraftryk med. Læs her, hvordan fingeraftrykket fanges.

Laver du fredstegnet eller på anden måde flasher fingerspidser mod et kamera på sociale medier, kan billedet kopieres og kopien benyttes som login til din mobiltelefon.

Eller fingeraftrykskopien kan benyttes til at få adgang til andre steder som tablets og computere, hvor du benytter fingeraftrykslæsere til at logge på med.

Japanske forskere fra Japans Nationale Institut for Informatik hævder nemlig at have kopieret et fingeraftryk på tre meters afstand, som under optimale forhold mistænkes for siden hen at kunne reproduceres og bruges til login på diverse computere.

Det skriver The Japan Times.

Fokus og stærkt lys

"Data fra fingeraftryk kan genskabes, hvis fingeraftrykket på billedet er i fokus og i stærkt lys," har NNI-professor, Isao Echizen, fra instituttets Medieforsknings- og digitaliseringsafdeling fortalt til den japanske tv-station Yomiuri TV.

Han tilføjede, at det ikke kræver avanceret udstyr, før man kan kopiere fingeraftryk fra et billede.

Hvordan opløsningen skal være på billedet, kom han umiddelbart ikke ind på, ligesom det ikke blev fortalt, hvordan billedet af fingeraftrykket kan reproduceres til et brugbart login.

Kopiering set før

Tilbage i 2014 har blandt andet The Guardian rapporteret om hackeren Jan Krissler, der på en tysk hackerkonference fremviste den tyske forsvarsministers fingeraftryk.

Aftrykket var reproduceret fra et par højt opløselige fotos af hendes hånd.

"Efter denne demonstration, begynder politikerne nok at gå med handsker i offentligheden," lød det fra Jan Krissler ved den lejlighed.

Læs også:
Kunderne er klar: Fingeraftrykket kan blive nøglen til digitale betalinger

Brugernavn og adgangskode er ikke længere nok: Nu hitter flerfaktor-login
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere