Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Åh nej, nyt sikkerhedsproblem: Fotos af dine fingre kan hugges som login til mobilen

Et simpelt fredstegn på et Facebook-billede kan benyttes til at reproducere et fingeraftryk med. Læs her, hvordan fingeraftrykket fanges.

Laver du fredstegnet eller på anden måde flasher fingerspidser mod et kamera på sociale medier, kan billedet kopieres og kopien benyttes som login til din mobiltelefon.

Eller fingeraftrykskopien kan benyttes til at få adgang til andre steder som tablets og computere, hvor du benytter fingeraftrykslæsere til at logge på med.

Japanske forskere fra Japans Nationale Institut for Informatik hævder nemlig at have kopieret et fingeraftryk på tre meters afstand, som under optimale forhold mistænkes for siden hen at kunne reproduceres og bruges til login på diverse computere.

Det skriver The Japan Times.

Fokus og stærkt lys

"Data fra fingeraftryk kan genskabes, hvis fingeraftrykket på billedet er i fokus og i stærkt lys," har NNI-professor, Isao Echizen, fra instituttets Medieforsknings- og digitaliseringsafdeling fortalt til den japanske tv-station Yomiuri TV.

Han tilføjede, at det ikke kræver avanceret udstyr, før man kan kopiere fingeraftryk fra et billede.

Hvordan opløsningen skal være på billedet, kom han umiddelbart ikke ind på, ligesom det ikke blev fortalt, hvordan billedet af fingeraftrykket kan reproduceres til et brugbart login.

Kopiering set før

Tilbage i 2014 har blandt andet The Guardian rapporteret om hackeren Jan Krissler, der på en tysk hackerkonference fremviste den tyske forsvarsministers fingeraftryk.

Aftrykket var reproduceret fra et par højt opløselige fotos af hendes hånd.

"Efter denne demonstration, begynder politikerne nok at gå med handsker i offentligheden," lød det fra Jan Krissler ved den lejlighed.

Læs også:
Kunderne er klar: Fingeraftrykket kan blive nøglen til digitale betalinger

Brugernavn og adgangskode er ikke længere nok: Nu hitter flerfaktor-login
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere