Artikel top billede

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Donald Trump har overraskende udpeget tidligere New York-borgmester Rudolph Giuliani som øverst chef for landets it-sikkerhed. Kort efter udnævnelsen finder it-ekspert et hav af usikkerheder på hjemmesiden i Rudolph Giulianis eget sikkerheds-firma.

Den kommende amerikanske præsident Donald Trump har noget overraskende udpeget en af sine trofaste støtter fra valgkampen, Rudolph Giuliani, som USA's næste cyber-sikkerhedschef.

Flere medier - herunder The New York Times - beskriver, at posten som USA's cyber-sikkerhedschef virker som noget af en trøstepræmie for 72-årige Rudolph Giuliani.

Flere politiske iagttagere har på grund af Rudolph Giulianis tætte bånd til præsident Donald Trump udset den tidligere New York-borgmester til poster som blandt andet USA's udenrigsminister og justitsminister i det kommende Trump-kabinet.

For en måneds tid siden trak Rudolph Giulianis sig selv som kandidat til topposterne, da det blev klart, at han alligevel ikke ville lande på en af dem.

Pivusikker hjemmeside

Nu skal Rudolph Giuliani så sidde som ansvarlig for it-sikkerheden i USA, som i disse dage er en yderst varm kartoffel efter blandt andet påstande om russiske hackerangreb under den amerikanske valgkamp.

På sit seneste pressemøde fremhævede Donald Trump desuden, at USA bliver hacket af hvem som helst for tiden, ligesom det amerikanske forretningsliv er presset af hackere, som du kan læse mere om her: NSA anklager Kina: I har hacket vores virksomheder 600 gange

Set i det lys er udpegelsen af Rudolph Giuliani slet ikke så tosset, da han som stifter af sikkerhedsselskabet Giuliani Partners har solid erhvervserfaring med sikkerhedsspørgsmål.

Alligevel må det vække en vis bekymring, at den øverste ansvarlige for USA's cybersikkerhed i dag selv kan mønstre en piv-usikker hjemmeside.

For på websitet Giulianisecurity.com er der ifølge it-eksperten Michael Fienen et hav af usikkerheder, som han har gjort opmærksom på via det sociale medie Twitter.

Her fremhæver Michael Fienen blandt andet, at hjemmesiden tilhørende Rudolph Giuliani selskab benytter et udløbet SSL-certifikat, sitet mangler https-sikkerhed, det benytter Flash og som styresystem er valget faldet på det ni år gamle UNIX-baserede FreeBSD 6 fra 2008.

Herudover peger Michael Fienen på, at sitet har et usikkert CMS-login med kun brugernavn og password-beskyttelse og at selve CMS'et er Joomla 3.1.1 fra 2013 og ikke den nyeste version 3.6.5 frigivet i december 2016.

"Det mest overraskende er, at sitet ikke allerede er hacket. De kunne jo lige så godt stille et skilt ud på gaden," tweeter Michael Fienen.

Efter hans kritik er blevet fremhævet i flere amerikanske medier, er sitet Giulianisecurity.com taget offline.

Sidder som bindeled

Den kommende cybersikkerhedschef for USA skal dog naturligvis ikke selv sidde med fingrene nede i tastaturet for at tætne usikkerheder på sit eget site og i det amerikanske cyberforsvar.

Hans rolle bliver ifølge Fox News at sidde som bindeled mellem Trump-regeringen og den private it-sektor primært i Silicon Valley, hvor der findes nogle af verdens bedste sikkerhedsfolk.

"Svaret på cybersikkerhed skal findes i den private sektor," forklarer Rudolph Giuliani til Fox News.

På en pressekonference i kølvandet på udnævnelsen af Rudolph Giuliani til USA's også pointeret, at det amerikanske cyber-forsvar halter kraftigt efter landets angrebskapacitet.

Rudolph Giulianis første opgave som chef for landets it-sikkerhed bliver at sammensætte et hold af folk fra den private sektor, som på jævnlig basis skal rådgive præsident Trump om landets cybersikkerhedsmæssige tilstand.

Læs også:
Millioner af websider kan være ramt af alvorlige sårbarheder: Opdater til den nyeste PHP-version hurtigst muligt

Kritisk sårbarhed fundet i Android: Google forsøger at haste-rette
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.