Artikel top billede

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Donald Trump har overraskende udpeget tidligere New York-borgmester Rudolph Giuliani som øverst chef for landets it-sikkerhed. Kort efter udnævnelsen finder it-ekspert et hav af usikkerheder på hjemmesiden i Rudolph Giulianis eget sikkerheds-firma.

Den kommende amerikanske præsident Donald Trump har noget overraskende udpeget en af sine trofaste støtter fra valgkampen, Rudolph Giuliani, som USA's næste cyber-sikkerhedschef.

Flere medier - herunder The New York Times - beskriver, at posten som USA's cyber-sikkerhedschef virker som noget af en trøstepræmie for 72-årige Rudolph Giuliani.

Flere politiske iagttagere har på grund af Rudolph Giulianis tætte bånd til præsident Donald Trump udset den tidligere New York-borgmester til poster som blandt andet USA's udenrigsminister og justitsminister i det kommende Trump-kabinet.

For en måneds tid siden trak Rudolph Giulianis sig selv som kandidat til topposterne, da det blev klart, at han alligevel ikke ville lande på en af dem.

Pivusikker hjemmeside

Nu skal Rudolph Giuliani så sidde som ansvarlig for it-sikkerheden i USA, som i disse dage er en yderst varm kartoffel efter blandt andet påstande om russiske hackerangreb under den amerikanske valgkamp.

På sit seneste pressemøde fremhævede Donald Trump desuden, at USA bliver hacket af hvem som helst for tiden, ligesom det amerikanske forretningsliv er presset af hackere, som du kan læse mere om her: NSA anklager Kina: I har hacket vores virksomheder 600 gange

Set i det lys er udpegelsen af Rudolph Giuliani slet ikke så tosset, da han som stifter af sikkerhedsselskabet Giuliani Partners har solid erhvervserfaring med sikkerhedsspørgsmål.

Alligevel må det vække en vis bekymring, at den øverste ansvarlige for USA's cybersikkerhed i dag selv kan mønstre en piv-usikker hjemmeside.

For på websitet Giulianisecurity.com er der ifølge it-eksperten Michael Fienen et hav af usikkerheder, som han har gjort opmærksom på via det sociale medie Twitter.

Her fremhæver Michael Fienen blandt andet, at hjemmesiden tilhørende Rudolph Giuliani selskab benytter et udløbet SSL-certifikat, sitet mangler https-sikkerhed, det benytter Flash og som styresystem er valget faldet på det ni år gamle UNIX-baserede FreeBSD 6 fra 2008.

Herudover peger Michael Fienen på, at sitet har et usikkert CMS-login med kun brugernavn og password-beskyttelse og at selve CMS'et er Joomla 3.1.1 fra 2013 og ikke den nyeste version 3.6.5 frigivet i december 2016.

"Det mest overraskende er, at sitet ikke allerede er hacket. De kunne jo lige så godt stille et skilt ud på gaden," tweeter Michael Fienen.

Efter hans kritik er blevet fremhævet i flere amerikanske medier, er sitet Giulianisecurity.com taget offline.

Sidder som bindeled

Den kommende cybersikkerhedschef for USA skal dog naturligvis ikke selv sidde med fingrene nede i tastaturet for at tætne usikkerheder på sit eget site og i det amerikanske cyberforsvar.

Hans rolle bliver ifølge Fox News at sidde som bindeled mellem Trump-regeringen og den private it-sektor primært i Silicon Valley, hvor der findes nogle af verdens bedste sikkerhedsfolk.

"Svaret på cybersikkerhed skal findes i den private sektor," forklarer Rudolph Giuliani til Fox News.

På en pressekonference i kølvandet på udnævnelsen af Rudolph Giuliani til USA's også pointeret, at det amerikanske cyber-forsvar halter kraftigt efter landets angrebskapacitet.

Rudolph Giulianis første opgave som chef for landets it-sikkerhed bliver at sammensætte et hold af folk fra den private sektor, som på jævnlig basis skal rådgive præsident Trump om landets cybersikkerhedsmæssige tilstand.

Læs også:
Millioner af websider kan være ramt af alvorlige sårbarheder: Opdater til den nyeste PHP-version hurtigst muligt

Kritisk sårbarhed fundet i Android: Google forsøger at haste-rette
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.