Kilde: NBC

NSA anklager Kina: I har hacket vores virksomheder 600 gange

Et hemmeligt NSA-kort over succesrige kinesiske hackerangreb i USA er dukket op til overfladen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at supermagterne USA og Kina har et temmelig anstrengt cyber-forhold til hinanden.

Nu kommer det frem, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA i fem år har bygget et kort over succesfulde kinesiske hackerangreb mod private firmaer og offentlige mål.

Omkring 600 virksomheder eller offentlige organisationer som det amerikanske forsvar har oplevet, at kinesiske hackere har været forbi og stjålet data.

Det skriver nyhedsmediet NBC, som har fået udleveret kortet fra en hemmelig kilde i NSA.

Forretningshemmeligheder og forsvarsdata
Kortet er opbygget med røde prikker, der symboliserer et succesrigt angreb, hvor der er blevet hugget oplysninger om eksempelvis kritisk infrastruktur i USA og forretningshemmeligheder inden for blandt andet forsvars- og medicinalindustrien.

Generelt er koncentration af de røde prikker størst på den amerikanske østkyst mellem Washington og Boston samt til dels på vestkysten, hvor Silicon Valley er et yndet angrebsmål.

Blandt de omkring 600 røde prikker er der flere prominente navne, som NSA-kilden fortæller om til NBC på denne måde:

"Kortet understreger Kinas interesse i Google og forsvarsproducenter som Lockheed Martin og i vores luftfartskontrol-systemer," forklarer kilden om kortet med de mange røde prikker fra 2014.

Bemærkelsesværdig timing
At kort-lækket kommer lige nu, falder mere eller mindre tilfældigt sammen med, at NSA arbejder på at få udvidet sine beføjelser til også at kunne gengælde hackerforsøg med angrebsværktøjer.

Disse cyberangrebsvåben skal kunne peges mod enhver, der via netværket skulle forsøge at luske sig ind i amerikanske virksomheder.

I forrige uge var NSA-chef og cyber command admiral Mike Rogers ude og pege på, at USA ikke bare kan vende det blinde øje til denne slags hackerangreb.

"Hvis vi ikke gør noget, så kan en utilsigtet konsekvens blive, at vi sender et signal til andre om, at denne slags opførsel er okay, og at andre stater, grupper og individer kan gøre den slags uden nogen form for svar fra vores side," sagde Mike Rogers ifølge Los Angeles Times.

Kina har længe bedyret sin uskyld, og det var først indtil for halvandet år siden, at det Kina officielt for alvor begyndte at interessere sig for cyber-forsvar og -angreb. 

Læs også:

Kineserne kommer: Alibaba markerer slutningen på USA's it-dominans

Her er de kinesiske stats-hackeres yndlingsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.