Foto: Jacob Ø. Wittorff

Direktør i Nemlig.com afviser blankt alle rygter om salg af selskabet: "Det er en and"

Rygterne om, at Nemlig.com er ved at blive sat til salg er en and, lyder det fra Nemlig.coms direktør. Se hans forklaring her.

Det danske e-supermarked nemlig.com skyder de salgsrygter ned, der i går blev sat i gang, da det danske erhvervsmedie Insidebusiness fortalte, at Nemlig.com har hyret investeringsbanken FIH til at finde en køber af virksomheden.

"Det er en "and", hvilket jeg også har kommunikeret. Insidebusiness har bragt en historie helt uden at ringe til mig og tjekke, om det var rigtigt," skriver Stefan Plenge, der er administrerende direktør i Nemlig.com i en mail til Computerworld.

Læs også: Medie: Nemlig.com sat til salg: Værdien anslåes til at lande på mere end en milliard kroner

Værdi på en milliard kr
Ifølge InsideBusiness vurderes nemlig.com, der gennem de seneste år har kørt med store underskud, til at have en mulig salgspris på omkring en milliard kroner.

Alene i det seneste regnskabsår havde virksomheden et underskud på 60,7 millioner kroner.

Det er blot få måneder siden, at nemlig.com hentede ny kapital, da virksomheden fik tilført 100 millioner kroner fra Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, der udover at eje en betydelig del af nemlig.com også har investeret i flere andre e-handelsprojekter - her i blandt den tyske e-handelsgigant Zalando.

Søger strategirådgivning - ikke hjælp til salg
I et interview med business.dk vurderer Stefan Plenge, at salgsrygterne er opstået, fordi virksomheden har hyret en række eksterne rådgivere - her i blandt investeringsbanken FIH - til at udforme en ny strategi for virksomheden.

"Vi er så småt ved at kigge på en ny strategi, hvor vi har en række rådgivere inde over. De hjælper os med at se på, hvad der rører sig i forskellige markeder rundt omkring i verden, og det skal danne grundlag for, hvordan vores fremtidige strategi skal se ud," lyder det fra Stefan Plenge.

Erhvervsmediet InsideBusiness hævder dog, at nemlig.com allerede sidste år indledte et samarbejde med investeringsbanken Carnegie, der havde til hensigt at finde en mulig køber af det danske e-supermarked.

Men også det afviser Stefan Plenge.

"Vi har haft en dialog med Carnegie, som handlede om, hvorvidt Carnegies rådgivere skulle være med til at udforme vores strategi, men vi valgte ikke at bruge dem," siger han til business.dk.

Læs også:
Nemlig.com åbner i Østjylland på fredag: "Med tiden vil vi dække langt størstedelen af Danmark"


Coop klar med stor net-satsning: Nu begynder den store dagligvare-krig på nettet

Han så lyset i New York: Sådan vil Nemlig.com forandre dine indkøb

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.