Artikel top billede

Foto: Jacob Ø. Wittorff

Direktør i Nemlig.com afviser blankt alle rygter om salg af selskabet: "Det er en and"

Rygterne om, at Nemlig.com er ved at blive sat til salg er en and, lyder det fra Nemlig.coms direktør. Se hans forklaring her.

Det danske e-supermarked nemlig.com skyder de salgsrygter ned, der i går blev sat i gang, da det danske erhvervsmedie Insidebusiness fortalte, at Nemlig.com har hyret investeringsbanken FIH til at finde en køber af virksomheden.

"Det er en "and", hvilket jeg også har kommunikeret. Insidebusiness har bragt en historie helt uden at ringe til mig og tjekke, om det var rigtigt," skriver Stefan Plenge, der er administrerende direktør i Nemlig.com i en mail til Computerworld.

Læs også: Medie: Nemlig.com sat til salg: Værdien anslåes til at lande på mere end en milliard kroner

Værdi på en milliard kr

Ifølge InsideBusiness vurderes nemlig.com, der gennem de seneste år har kørt med store underskud, til at have en mulig salgspris på omkring en milliard kroner.

Alene i det seneste regnskabsår havde virksomheden et underskud på 60,7 millioner kroner.

Det er blot få måneder siden, at nemlig.com hentede ny kapital, da virksomheden fik tilført 100 millioner kroner fra Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, der udover at eje en betydelig del af nemlig.com også har investeret i flere andre e-handelsprojekter - her i blandt den tyske e-handelsgigant Zalando.

Søger strategirådgivning - ikke hjælp til salg

I et interview med business.dk vurderer Stefan Plenge, at salgsrygterne er opstået, fordi virksomheden har hyret en række eksterne rådgivere - her i blandt investeringsbanken FIH - til at udforme en ny strategi for virksomheden.

"Vi er så småt ved at kigge på en ny strategi, hvor vi har en række rådgivere inde over. De hjælper os med at se på, hvad der rører sig i forskellige markeder rundt omkring i verden, og det skal danne grundlag for, hvordan vores fremtidige strategi skal se ud," lyder det fra Stefan Plenge.

Erhvervsmediet InsideBusiness hævder dog, at nemlig.com allerede sidste år indledte et samarbejde med investeringsbanken Carnegie, der havde til hensigt at finde en mulig køber af det danske e-supermarked.

Men også det afviser Stefan Plenge.

"Vi har haft en dialog med Carnegie, som handlede om, hvorvidt Carnegies rådgivere skulle være med til at udforme vores strategi, men vi valgte ikke at bruge dem," siger han til business.dk.

Læs også:
Nemlig.com åbner i Østjylland på fredag: "Med tiden vil vi dække langt størstedelen af Danmark"

Coop klar med stor net-satsning: Nu begynder den store dagligvare-krig på nettet

Han så lyset i New York: Sådan vil Nemlig.com forandre dine indkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere