Artikel top billede

Pensions-gigant kræver en halv milliard af KMD - har fået nået nok af forsinkede it-systemer

Forsinkede it-systemer betyder, at ATP, Danmarks største pensionskasse, kræver mindst en halv milliard kroner af KMD.

Danmarks største pensionskasse, ATP, kræver nu mindst en halv milliard kroner fra KMD som kompensation for forsinkede it-systemer.

Det skriver TV2 Nyhederne.

Kravet kommer efter, at it-systemet Social Pension, der er et nyt it-system til udbetaling af folke- og førtidspension, er blevet forsinket i indtil videre 15 måneder.

"Vi har gentagne gange forsøgt at løse udfordringerne sammen med KMD uden tilfredsstillende resultater," skriver ATP's koncerndirektør, Lilian Mogensen, i en mail til TV2.

Læs også: Kommuner har fået nok af KMD: Har brug for troværdige samarbejdspartnere - og det er KMD ikke

Lilian Mogensen oplyser ligeledes i mailen til TV2, at ATP har meddelt KMD, at pensionkassen kan se sig nødsaget til at hæve kontrakten, hvis ikke KMD er i stand til både at levere it-systemet og kompensere Udbetaling Danmark, der er en del ATP, samt de danske kommuner for deres økonomiske tab.

ATP tilbyder to mulige løsninger

Ifølge TV2 har ATP præsenteret KMD for to mulige løsninger. En såkaldt blød løsning, hvor KMD skal betale en halv milliard kroner for forsinkelsen samt en hård løsning, hvis KMD ikke accepterer kravet.

Den hårde løsning indbærer, at KMD kan blive mødt af et krav på over en milliard kroner samt en annullering af kontrakten.

Meldingen fra ATP kommer knap en uge efter, at de danske kommuners fælles it-selskab Kombit har krævet heftige prisnedslag fra KMD i forbindelse med forsinkelsen af en række såkaldte støttesystemer.

Kan score kassen på forsinkelser

De nye støttesystemer skal afløse en række kostbare monopolsystemer, der ligeledes er udviklet af KMD, og de nye systemer bliver betydeligt billigere drift.

Erik Nielsen, formand for Kombit, har til Kommunernes Landsforening (KL) oplyst, at KMD derfor står til at tabe et tre-cifret millionbeløb hver måned, når de nye systemer bliver indfaset.

Kombit har i den forbindelse anklaget KMD for at mangle den fornødne motivation til at blive færdige med systemerne til tiden. 

Det har tidligere været fremme, at KMD på samme måde scorer 23 millioner kroner om måneden på forsinkelsen af Social Pension.

KMD's kommunikationsdirektør Morten Langager oplyser i en mail til TV2, at det er KMD's vurdering, at det er ATP, der bærer hovedansvaret for forsinkelsen af Social Pension.

Læs også: 
KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

KMD opgiver at overholde leveringsfrist: Fremtidsplaner for 21 store it-systemer truet 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.