Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Pensions-gigant kræver en halv milliard af KMD - har fået nået nok af forsinkede it-systemer

Forsinkede it-systemer betyder, at ATP, Danmarks største pensionskasse, kræver mindst en halv milliard kroner af KMD.

Danmarks største pensionskasse, ATP, kræver nu mindst en halv milliard kroner fra KMD som kompensation for forsinkede it-systemer.

Det skriver TV2 Nyhederne.

Kravet kommer efter, at it-systemet Social Pension, der er et nyt it-system til udbetaling af folke- og førtidspension, er blevet forsinket i indtil videre 15 måneder.

"Vi har gentagne gange forsøgt at løse udfordringerne sammen med KMD uden tilfredsstillende resultater," skriver ATP's koncerndirektør, Lilian Mogensen, i en mail til TV2.

Læs også: Kommuner har fået nok af KMD: Har brug for troværdige samarbejdspartnere - og det er KMD ikke

Lilian Mogensen oplyser ligeledes i mailen til TV2, at ATP har meddelt KMD, at pensionkassen kan se sig nødsaget til at hæve kontrakten, hvis ikke KMD er i stand til både at levere it-systemet og kompensere Udbetaling Danmark, der er en del ATP, samt de danske kommuner for deres økonomiske tab.

ATP tilbyder to mulige løsninger

Ifølge TV2 har ATP præsenteret KMD for to mulige løsninger. En såkaldt blød løsning, hvor KMD skal betale en halv milliard kroner for forsinkelsen samt en hård løsning, hvis KMD ikke accepterer kravet.

Den hårde løsning indbærer, at KMD kan blive mødt af et krav på over en milliard kroner samt en annullering af kontrakten.

Meldingen fra ATP kommer knap en uge efter, at de danske kommuners fælles it-selskab Kombit har krævet heftige prisnedslag fra KMD i forbindelse med forsinkelsen af en række såkaldte støttesystemer.

Kan score kassen på forsinkelser

De nye støttesystemer skal afløse en række kostbare monopolsystemer, der ligeledes er udviklet af KMD, og de nye systemer bliver betydeligt billigere drift.

Erik Nielsen, formand for Kombit, har til Kommunernes Landsforening (KL) oplyst, at KMD derfor står til at tabe et tre-cifret millionbeløb hver måned, når de nye systemer bliver indfaset.

Kombit har i den forbindelse anklaget KMD for at mangle den fornødne motivation til at blive færdige med systemerne til tiden. 

Det har tidligere været fremme, at KMD på samme måde scorer 23 millioner kroner om måneden på forsinkelsen af Social Pension.

KMD's kommunikationsdirektør Morten Langager oplyser i en mail til TV2, at det er KMD's vurdering, at det er ATP, der bærer hovedansvaret for forsinkelsen af Social Pension.

Læs også: 
KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

KMD opgiver at overholde leveringsfrist: Fremtidsplaner for 21 store it-systemer truet 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere