Artikel top billede

Apple rasende på chip-gigant: Forlanger milliarder af kroner udbetalt fra leverandør af iPhone-processor

Apple forlanger milliarder af kroner udbetalt fra chipgiganten Qualcomm på grund af fejde om processorer til iPhone.

Apple lægger efter længere tids diskussion sag an mod chipgiganten Qualcomm med krav om tilbagebetaling af en milliard dollar - omkring syv milliarder kroner.

Apple mener, at Qualcomms priser for licenser på selskabets mobilteknologier - som Apple anvender - er 'eksorbitante.'

I sagsanlægget lægger Apple til grund, at Qualcomm opkræver for høje licenspriser fra de af Apples underleverandører, der producerer iPhone.

Disse underleverandører sender regningen videre til Apple, som ifølge søgsmålet imidlertid er afskåret fra at få indblik i detaljerne i licens-aftalerne.

Apple ved derfor reelt ikke, hvad selskabet betaler for, hedder det.

"Qualcomm har i mange år uretmæssigt insisteret på at opkræve royalties for teknologier, som selskabet ikke har noget at gøre med," lyder det fra Apple.

"Jo mere Apple innoverer unikke features som Touch ID, avancerede displays og kameraer, jo flere penge indsamler Qualcomm uden grund, og jo dyrere bliver det for Apple at finansiere denne innovation," mener Apple.

Også de amerikanske myndigheder beskylder Qualcomm for konkurrenceforvridende adfærd ved at tvinge flere telefon-producenter til ufavorable licens-betingelser, mens Apple har fået rabat på betingelse af, at Qualcomm kunne blive eneleverandør.

Qualcomm tilbageholder ifølge Apple e for tiden imidlertid en milliard dollar, som Apple oprindeligt skulle have fået rabat.

Det er denne milliard dollar, som Apple forlanger udbetalt.

Ifølge Apple har Qualcomm tilbageholdt pengene, fordi Apple har samarbejdet med de sydkoreanske myndigheder om en efterforskning af Qualcomms licens-metoder.

Det er kun få måneder siden, at de sydkoreanske myndigheder udstedte en milliard-stor bøde til Qualcomm for ulovlige licens-metoder.

Qualcomm afviser beskyldningerne og meddeler, at de amerikanske myndigheders konklusioner er 'fejlbehæftede i væsentlig grad.'

"Qualcomm har aldrig tilbageholdt eller truet med at tilbageholde chip-leverancer for at lukke urimelige aftaler," lyder det fra selskabet.

Læs også:

pples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal

Dansk it-iværksætter vil have et opgør med 'patentregime': Derfor er patenter skadelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere