Artikel top billede

Apple rasende på chip-gigant: Forlanger milliarder af kroner udbetalt fra leverandør af iPhone-processor

Apple forlanger milliarder af kroner udbetalt fra chipgiganten Qualcomm på grund af fejde om processorer til iPhone.

Apple lægger efter længere tids diskussion sag an mod chipgiganten Qualcomm med krav om tilbagebetaling af en milliard dollar - omkring syv milliarder kroner.

Apple mener, at Qualcomms priser for licenser på selskabets mobilteknologier - som Apple anvender - er 'eksorbitante.'

I sagsanlægget lægger Apple til grund, at Qualcomm opkræver for høje licenspriser fra de af Apples underleverandører, der producerer iPhone.

Disse underleverandører sender regningen videre til Apple, som ifølge søgsmålet imidlertid er afskåret fra at få indblik i detaljerne i licens-aftalerne.

Apple ved derfor reelt ikke, hvad selskabet betaler for, hedder det.

"Qualcomm har i mange år uretmæssigt insisteret på at opkræve royalties for teknologier, som selskabet ikke har noget at gøre med," lyder det fra Apple.

"Jo mere Apple innoverer unikke features som Touch ID, avancerede displays og kameraer, jo flere penge indsamler Qualcomm uden grund, og jo dyrere bliver det for Apple at finansiere denne innovation," mener Apple.

Også de amerikanske myndigheder beskylder Qualcomm for konkurrenceforvridende adfærd ved at tvinge flere telefon-producenter til ufavorable licens-betingelser, mens Apple har fået rabat på betingelse af, at Qualcomm kunne blive eneleverandør.

Qualcomm tilbageholder ifølge Apple e for tiden imidlertid en milliard dollar, som Apple oprindeligt skulle have fået rabat.

Det er denne milliard dollar, som Apple forlanger udbetalt.

Ifølge Apple har Qualcomm tilbageholdt pengene, fordi Apple har samarbejdet med de sydkoreanske myndigheder om en efterforskning af Qualcomms licens-metoder.

Det er kun få måneder siden, at de sydkoreanske myndigheder udstedte en milliard-stor bøde til Qualcomm for ulovlige licens-metoder.

Qualcomm afviser beskyldningerne og meddeler, at de amerikanske myndigheders konklusioner er 'fejlbehæftede i væsentlig grad.'

"Qualcomm har aldrig tilbageholdt eller truet med at tilbageholde chip-leverancer for at lukke urimelige aftaler," lyder det fra selskabet.

Læs også:

pples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal

Dansk it-iværksætter vil have et opgør med 'patentregime': Derfor er patenter skadelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.