Artikel top billede

Oracle svinger sparekniven: It-giganten fyrer hundredvis af medarbejdere

Oracle har et nyt fokus med sin hardware-division, hvilket fører til hundredvis af fyringer. Antallet af fyrede kan overstige 1.000, da der går rygter om, at en tidligere Sun-teknologi som Solaris-styresystemet er fortid.

It-selskabet Oracle har ifølge online-mediet Mercury News fyret op mod 450 medarbejdere fortrinsvis fra selskabets hardware-division i den californiske by Santa Clara.

Fyringerne sker, mens Oracle er midt i en omlægning fra at sælge software og hardware til kundernes datacentre mod at sende sine programmer og maskiner i skyen.

"Oracle har nyt fokus for sin hardware-forretning, og af den grund er det besluttet at afskedige visse medarbejdere i Hardware Systems Division," lyder det følge The Mercury News i en udtalelse fra Oracle, som understreger, at selskabet ikke lukker sin Santa Clara-forretning.

Oracle sætter ikke nummer på antallet af fyrede medarbejdere, hvilket har sat gang i spekulationerne.

Måske mange flere fyret

Nyhedssitet ZDNet beretter eksempelvis, at antallet af fyrede medarbejdere kan overstige 1.000 folk fra især Oracles SPARC-afdeling, som selskabet fik med i købet af Sun Microsystems i 2009.

Læs også: Sådan er det gået med Oracles køb af Sun

Spekulationen bunder i, at Oracle for godt et halvt år siden begyndte at tilbyde sine nye SPARC S7-processorer i sin Oracle Cloud samtidig med, at selskabets hardware- og software-omsætninger er dalet i den seneste tid.

Udover fyrede chefer peger ZDNet på, at hovedparten af de fyrede Oracle-folk både kommer fra hardware-divisionen og også blandt software-folk.

At der også er flere software-folk blandt afskedigelserne skyldes, at Oracle eftersigende stopper udviklingen af sit Solaris-styresystem, der ligeledes kom med i Sun Microsystem-opkøbet.

Midt i søgsmål

Fyringerne af hundredvis - og måske tusindvis - Oracle-folk kommer lige midt i, at Oracle er udfordret af et søgsmål fra det amerikanske Arbejdsministerium.

Dette søgsmål går kort ud på, at Oracle har diskrimineret i lønningsposerne, da kvinder, sorte og asiatiske medarbejdere angiveligt har fået for lidt i hyre i forhold til deres kolleger med samme jobfunktioner.

Oracle har i første omgang besvaret søgsmålet med, at det er politisk motiveret og baseret på falske beskyldninger.

Læs også:
Du bør opdatere omgående: Oracle udsender 270 sikkerhedsrettelser i kæmpepakke

IBM midt i stor fyringsrunde: Lover præsident Trump at hyre 25.000 it-folk i USA




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere