Artikel top billede

Du bør opdatere omgående: Oracle udsender 270 sikkerhedsrettelser i kæmpepakke

Oracle udsender en gang i kvartalet sin sikkerhedspakke til alle it-selskabets softwareprodukter, og i den nyeste pakke er der hele 270 lapper. Oracle opfordrer alle kunder til at opdatere med det samme, inden der slipper hackere igennem hullerne.

It-giganten Oracle har udsendt en kæmpe sikkerhedspakke, som indeholder ikke færre end 270 sikkerhedslapper.

Navnet på Oracles sikkerhedspakke er Critical Patch Update, der bliver udsendt en gang per kvartal.

"Flere sårbarheder i adskillige Oracle-produkter bliver adresseret med denne Critical Patch Update," forklarer Oracle på sit sikkerhedssite.

Og den forklaring må mildest kaldes en underdrivelse.

For Oracle lukker med sin Critical Patch Update blandt andet huller i sin database, Fusion-middleware, JD Edwards-softwaren samt i sine Siebel-applikationer.

Der er dog mange flere sikkerhedsopdateringer til mange flere produkter, og du kan finde al lappegrejet på Oracles sikkerhedssite, hvor der også er en oversigt over de berørte produkter fra it-selskabet.

Opdatér med det samme

Oracle understreger alvoren med sin sikkerhedspakke ved at opfordre alle kunder med selskabets software på serverne til at lappe potentielle huller med det samme.

"På grund af truslen om et succesrigt angreb, anbefaler Oracle på det kraftigste, at kunderne henter Critical Patch Update så hurtigt som muligt," skriver it-selskabet på sikkerhedssitet.

"Indtil du har tilføjet opdateringerne, kan det muligvis lade sig gøre at reducere succesrige angreb ved at blokere for de netværksprotokoller, som et angreb vil berøre," lyder fortsættelsen.

Udover denne seneste sikkerhedsopdatering har Oracle planlagt de næste fire opdateringsdatoer.

Ifølge planen kan du forvente nye Oracle-sikkerhedsopdatering den 18. april, den 18. juli, den 17.oktober samt den 18. januar 2018.

Du kan læse mere om det seneste kvartals sikkerhedsopdateringer fra Oracle her: Software-gigant lukker 253 unikke sårbarheder

Læs også:
Danske virksomheder har (ofte) middelalderlig it-sikkerhed: Her får du fem gode råd til moderne beskyttelse

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere