Artikel top billede

Du bør opdatere omgående: Oracle udsender 270 sikkerhedsrettelser i kæmpepakke

Oracle udsender en gang i kvartalet sin sikkerhedspakke til alle it-selskabets softwareprodukter, og i den nyeste pakke er der hele 270 lapper. Oracle opfordrer alle kunder til at opdatere med det samme, inden der slipper hackere igennem hullerne.

It-giganten Oracle har udsendt en kæmpe sikkerhedspakke, som indeholder ikke færre end 270 sikkerhedslapper.

Navnet på Oracles sikkerhedspakke er Critical Patch Update, der bliver udsendt en gang per kvartal.

"Flere sårbarheder i adskillige Oracle-produkter bliver adresseret med denne Critical Patch Update," forklarer Oracle på sit sikkerhedssite.

Og den forklaring må mildest kaldes en underdrivelse.

For Oracle lukker med sin Critical Patch Update blandt andet huller i sin database, Fusion-middleware, JD Edwards-softwaren samt i sine Siebel-applikationer.

Der er dog mange flere sikkerhedsopdateringer til mange flere produkter, og du kan finde al lappegrejet på Oracles sikkerhedssite, hvor der også er en oversigt over de berørte produkter fra it-selskabet.

Opdatér med det samme

Oracle understreger alvoren med sin sikkerhedspakke ved at opfordre alle kunder med selskabets software på serverne til at lappe potentielle huller med det samme.

"På grund af truslen om et succesrigt angreb, anbefaler Oracle på det kraftigste, at kunderne henter Critical Patch Update så hurtigt som muligt," skriver it-selskabet på sikkerhedssitet.

"Indtil du har tilføjet opdateringerne, kan det muligvis lade sig gøre at reducere succesrige angreb ved at blokere for de netværksprotokoller, som et angreb vil berøre," lyder fortsættelsen.

Udover denne seneste sikkerhedsopdatering har Oracle planlagt de næste fire opdateringsdatoer.

Ifølge planen kan du forvente nye Oracle-sikkerhedsopdatering den 18. april, den 18. juli, den 17.oktober samt den 18. januar 2018.

Du kan læse mere om det seneste kvartals sikkerhedsopdateringer fra Oracle her: Software-gigant lukker 253 unikke sårbarheder

Læs også:
Danske virksomheder har (ofte) middelalderlig it-sikkerhed: Her får du fem gode råd til moderne beskyttelse

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere