Artikel top billede

Et kig ind Samsungs test-laboratorium. Foto: Samsung

Se Samsungs video om eksplosionsfarlig mobiltelefon: Her er den tekniske forklaring

Note 7-telefonens evne til at bryde i brand forklares nu af producenten Samsung, efter at flere hundrede teknikere har været på sagen. Se Samsungs tekniske forklaring her på, hvorfor telefonen blev brandfarlig.

Efter flere måneder med spekulationer og læk af rapporter er Samsung nu selv klar med forklaringen bag problemerne med Note 7-smartphonen, der som bekendt i flere tilfælde brød ud i brand.

Den officielle forklaring: Selvantændelsen skete på grund af problemer med to forskellige batterityper og ikke på grund af fejl i hardware eller software fra Samsung.

Det konkluderer Samsung, efter 700 ansatte har gennemgået over 20.0000 Note 7-telefoner og 30.000 batterier. 

Den første fejl skete på grund af batteriet, hvis chassis var for småt til sikkert at opbevare de interne dele. Det betød, at den negativt ladede elektrode i batteriet blev bøjet og kunne skabe en kortslutning. 

Læs også: Samsung skovler penge ind trods kæmpekrise med brandfarlig Note 7

Efter de første tilfælde tilbagekaldte Samsung Note 7-telefonerne og udskiftede de potentielt brandfarlige batterier med nye batterier fra en anden leverandør.

Desværre var der også her problemer med batteriet. Denne gang var det svejseproblemer, små rester af lodningsmateriale, der gennemborede isolationstapen, hvilket igen fører til en kortslutning.

Læs også: Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en rigtig fin stylus

Derudover manglede en del batterier ganske enkelt isolationstapen, hvilket er direkte farligt.

"Undskyld"

Chefen for Samsungs mobildivision, DJ Koh, har undskyldt over for købere af Note 7 og andre forbrugere på baggrund af episoden.

Han forklarer, at i forbindelse med undersøgelsen af Note 7, har Samsung undersøgt alt på smartphonen for at tjekke, om fejlen lå et andet sted en batteriet.

Både teknologien bag den trådløse opladning og telefonens USB C-port blev gennemgået for at se, om der var fejl, men det blev udelukket.

Samsung lover desuden, at der ved fremtidige Samsung-telefoner vil være et otte-trins-program, som alle nye smartphones skal igennem. Heribandt bliver telefonerne testet ved fysisk pres, tjekket med software og røntgen-belyst for at se, om batteriet sidder perfekt.

Dertil tjekkes telefonens batteri for isolationstape, og om batteriets svejsninger overholder strenge krav.

Det skal siges, at det langt fra kun er Samsungs Note 7-telefoner, der har brudt i brand.

Alle smartphones kan have en bygningsfejl, der kan føre til kortslutning (det er tidligere sket med blandt andet iPhones), men sagen om Note 7 omhandlede en gennemgående bygningsfejl ved hele serien, og derfor blev sagen så omfattende.

Læs også: Magtskifte på vej: Samsung og Apple mister grebet om smartphonemarkedet - konkurrenter stormer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere