Artikel top billede

Formand trækker sig: Tidligere TDC-topchef i stilling til toppost i NNIT

NNIT's mangeårige bestyrelsesformand trækker sig fra posten. I stedet står tidligere topchef i TDC til at blive ny formand for selskabet.

NNIT's bestyrelsesformand gennem mange år, Jesper Brandgaard, trækker sig fra posten, meddeler NNIT i selskabets netop offentliggjorte årsrapport, som du kan læse her.

Jesper Brandgaard har været formand for NNIT's bestyrelse i 15 år, men søger altså ikke genvalg, når selskabet 8. marts afvikler sin årlige generalforsamling.

"Efter 15 år som formand for NNIT's bestyrelse, er min turnus slut," skriver han i årssrapporten.

Jesper Brandgaard er finansdirektør i Novo Nordisk, som NNIT udspringer fra, og som stadig er NNIT's absolut største kunde.

NNIT løsrev sig formelt fra Novo Nordisk i begyndelsen af 2015, da selskabet blev børsnoteret.

Det kan du læse mere om her: Fantastisk børsintro for NNIT - aktien steget 40 procent på tre minutter

NNIT vil i stedet indstille til generalforsamlingen, at tidligere koncernchef i TDC, Carsten Dilling, bliver valgt til ny bestyrelsesformand for selskabet.

"Med hr. Dillings omfattende erfaring in mente er jeg overbevist om, at han besidder alle de rigtige kvalifikationer til at håndtere NNIT's udvikling frem mod selskabets ambitiøse mål," skriver Jesper Brandgaard i årssrapporten.

Han peger her på, at NNIT står over for øget konkurrence - ganske som det er tilfældet i hele it-industrien.

"NNIT vil fortsat stå overfor øget konkurrence, disruptive forandringer og makroøkonomiske realiteter. Selskabets konkurrencedygtighed er baseret på en robust organisation, der er i stand til at møde disse udfordringer," skriver han.

Carsten Dilling er for tiden næstformand i NNIT. Han stoppede i sommeren 2015 pludselig som koncernchef i TDC efter tre år på posten.

Det kan du læse mere om her: Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Det fremgår i øvrigt af NNIT's netop offentliggjorte årsregnskab, at hovedkunden Novo Nordisk har skåret en del i sine ordrer til selskabet, som til gengæld har haft god vækst i den del af forretningen, der gælder andre kunder end Novo Nordisk.

NNIT landede i 2016 en omsætning på knap 2,8 milliarder kroner og et overskud på 216 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 1,5 procent i forhold til året før.

Det er mindre end forventet, da NNIT har en langsigtet målsætning om vækst på mindst fem procent om året. Det har onsdag morgen fået NNIT-aktien til at dykke med 5,4 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere