Artikel top billede

Formand trækker sig: Tidligere TDC-topchef i stilling til toppost i NNIT

NNIT's mangeårige bestyrelsesformand trækker sig fra posten. I stedet står tidligere topchef i TDC til at blive ny formand for selskabet.

NNIT's bestyrelsesformand gennem mange år, Jesper Brandgaard, trækker sig fra posten, meddeler NNIT i selskabets netop offentliggjorte årsrapport, som du kan læse her.

Jesper Brandgaard har været formand for NNIT's bestyrelse i 15 år, men søger altså ikke genvalg, når selskabet 8. marts afvikler sin årlige generalforsamling.

"Efter 15 år som formand for NNIT's bestyrelse, er min turnus slut," skriver han i årssrapporten.

Jesper Brandgaard er finansdirektør i Novo Nordisk, som NNIT udspringer fra, og som stadig er NNIT's absolut største kunde.

NNIT løsrev sig formelt fra Novo Nordisk i begyndelsen af 2015, da selskabet blev børsnoteret.

Det kan du læse mere om her: Fantastisk børsintro for NNIT - aktien steget 40 procent på tre minutter

NNIT vil i stedet indstille til generalforsamlingen, at tidligere koncernchef i TDC, Carsten Dilling, bliver valgt til ny bestyrelsesformand for selskabet.

"Med hr. Dillings omfattende erfaring in mente er jeg overbevist om, at han besidder alle de rigtige kvalifikationer til at håndtere NNIT's udvikling frem mod selskabets ambitiøse mål," skriver Jesper Brandgaard i årssrapporten.

Han peger her på, at NNIT står over for øget konkurrence - ganske som det er tilfældet i hele it-industrien.

"NNIT vil fortsat stå overfor øget konkurrence, disruptive forandringer og makroøkonomiske realiteter. Selskabets konkurrencedygtighed er baseret på en robust organisation, der er i stand til at møde disse udfordringer," skriver han.

Carsten Dilling er for tiden næstformand i NNIT. Han stoppede i sommeren 2015 pludselig som koncernchef i TDC efter tre år på posten.

Det kan du læse mere om her: Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Det fremgår i øvrigt af NNIT's netop offentliggjorte årsregnskab, at hovedkunden Novo Nordisk har skåret en del i sine ordrer til selskabet, som til gengæld har haft god vækst i den del af forretningen, der gælder andre kunder end Novo Nordisk.

NNIT landede i 2016 en omsætning på knap 2,8 milliarder kroner og et overskud på 216 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 1,5 procent i forhold til året før.

Det er mindre end forventet, da NNIT har en langsigtet målsætning om vækst på mindst fem procent om året. Det har onsdag morgen fået NNIT-aktien til at dykke med 5,4 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere