Artikel top billede

Fantastisk børsintro for NNIT - aktien steget 40 procent på tre minutter

NNIT-aktien buldrer i vejret efter børsnoteringen fredag morgen.

Danske NNIT har fået en fantastisk begyndelse som børs-noteret selskab, efter selskabet blev børsnoteret fredag morgen.

NNIT debutterede med en udbudt kurs på 125 kroner per aktier, men prisen buldrede straks i vejret med høj fart.

Faktisk steg den med 40 procent til kurs 175 i løbet af de blot første tre minutter, den blev handlet.

Kursen strøg en overgang helt op på 182 kroner per aktie, men er så faldet igen til kurs 165.

Der har været meget stor interesse for NNIT-aktien frem mod noteringen, hvor private investorer eksempelvis allerede for nogle dage siden havde lagt bud ind på mere end det dobbelte af det antal aktier, der udbydes.

Den store efterspørgsel fik for få dage siden ganske usædvanligt NNIT til at hæve kurs-intervallet frem mod børsnoteringen fredag morgen.

Det kan du læse mere om her: Prisen på NNIT-aktierne stiger allerede inden de er sat til salg

Analytikere har hele tiden betegnet udbuds-prisen som i underkanten af den reelle værdi. NNIT er tidligere blevet vurderet til at være omkring fire milliarder kroner værd.

Det svarer til en aktiekurs på 160.

Du kan følge NNIT-aktien her.

"Der har været betydelig interesse i udbuddet fra både danske private investorer og danske og internationale institutionelle investorer, og der er tildelt aktier i NNIT til mere end 60.000 nye investor depoter," skriver NNIT i en udsendt meddelelse.

Læs også: Otte gode råd fra NNIT: Her er hemmeligheden bag høj vækst

NNIT var angiveligt i første omgang klar til at offentliggøre børsnoteringen allerede i efteråret, men her blev planerne udsat, da den nordjyske bunker-virksomhed, O.W Bunker, kom ud i stormvejr.

Det kan du læse mere om her: Børsnotering af NNIT udskudt - ventes nu først om et halvt år

Veldrevet

NNIT har ry for at være veldrevet og have orden i eget hus.

Selskabet har i de seneste 10 år hvert år leveret to-cifrede overskudsgrader. I år er overskudsgraden således på 11 procent.

Du kan NNIT's nøgletal her.

NNIT har alene i de seneste fem år tjent knap 800 millioner kroner efter skat og har omsat for næsten 10 milliarder kroner.

NNIT har i børsprospektet anlagt en defensiv stil. Her meddeler selskabet nemlig, at det forventer en vækst i nettoomsætningen for 2015 på mellem fem og otte procent, hvilket er i den lave ende.

NNIT løftede eksempelvis fornylig sløret for selskabets årsregnskab for 2014 med en vækst i omsætningen på 9,3 procent og en vækst i den primære drift på 7,7 procent.

Det kan du læse mere om her: NNIT går på børsen efter endnu et solidt årsregnskab.

For NNIT er den væsentligste risiko imidlertid, at selskabet er dybt afhængig af blot fem kunder, der ifølge Børsen leverer helt 72 procent af omsætningen.

De er ifølge avisen Vestas, Arla, DSB, PFA og Lundbeck.

Novo Nordisk, er som ejer af NNIT den klart største kunde. Novo Nordisk står bag mere end halvdelen af NNIT's indtjening.

Novo Nordisk finansdirektør, Jesper Brandgaard, meddeler, at Novo Nordisk er 'meget tilfreds' med noteringen, som Novo Nordisk tjener omkring 2,3 milliarder kroner på ved introduktionen til kurs 125.

Novo Nordisk sidder efter noteringen på en ejerandel mellem 25,5 procent og 31,5 procent af NNIT - afhængigt af om den såkaldte allokeringsret vil blive udnyttet.

Læs også:

På vej mod børsnotering: Derfor er NNIT en lækkerbidsken uden lige

Guldmaskinen NNIT buldrer afsted - og der er mere i vente

Prisen på NNIT-aktierne stiger allerede inden de er sat til salg

NNIT går på børsen senest 6. marts - så meget kommer en NNIT-aktie til at koste.

Børsnotering af NNIT udskudt - ventes nu først om et halvt år.

Danske it-giganter har skåret ned - men her er bemandingen øget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere