Artikel top billede

It-komet købt af Cisco for 25 milliarder kroner lige inden stor børsnotering

Prisen på et applikations-overvågningsselskab blev på få timer mangedoblet, da Cisco lagde 25 millliarder kroner på bordet i et opkøb. Læs her, hvad Cisco får for de mange milliarder kroner.

Cisco har set sig så sulten på applikations management-selskabet AppDynamics, at der er lagt 25 milliarder kroner på bordet for at opkøbe virksomheden.

AppDynamics fra 2008 har i denne uge gjort klar til en stor børsnotering i dag torsdag, mens selskabets ledelse har forhandlet med Cisco om at blive slugt af it-giganten.

Børsnoteringen stod til at blive den første store af sin slags i it-branchen i 2017, men den er nu gået i vasken på grund af Ciscos tilbud, som har mangedoblet værdien af AppDynamics.

Og det har man det tilsyneladende helt fint med hos den hurtigtvoksende app-overvågningsvirksomhed.

"AppDynamics var fokuseret på at få omsætningen til at vokse til en multi-milliard-forretning som et børsnoteret selskab. Men efter samtaler med Ciscos ledelse, er beslutningen havnet på en fusion inden børsnoteringen," skriver Asheem Chandna på sin blog.

Asheem Chandna er partner i venture kapitalselskabet Greylock, der har delvist ejerskab i AppDynamics.

Han forklarer, at aftalen mellem de to selskaber blev underskrevet tirsdag aften, hvorefter de to selskabet offentliggjorde handlen få minutter efter.

Det får Cisco for milliarderne

Hvad er et så for et selskab, der er yngre end den første iPhone, som Cisco har betalt en lille Storebæltsbro for?

Asheem Chandna forklarer til Bloomberg, at der indledningsvist er investeret cirka 80 millioner kroner i AppDynamics, som har været igennem en voldsomt vækst igennem sine få leveår.

Selskabet har specialiseret sig i at overvåge og optimere applikationer internt i et selskab, hvilket Asheem Chandna ser som et godt match med Ciscos teknologi-stack.

"Cisco er et verdensklasse-selskab med ufattelige ressourcer, som kan få AppDynamics til at vokse meget hurtigt ude hos kunderne," siger han til Bloomberg.

Han tilføjer, at kombinationen af Ciscos egne software-værktøjer til at overvåge kundernes infrastruktur med AppDynamics applikationsoptimering giver en god synergieffekt mellem de to selskaber.

Cisco ser sig selv som verdens femtestørste software-selskab og meddeler, at AppDynamics bliver en del af selskabets internet-of-tings og applikations-division.

Handlen forventes at være endelig afsluttet i april og kommer lige efter en kæmpe fyringsrunde hos it-giganten. 

Det kan du læse mere om her: Cisco skal fyre 5.500 medarbejdere

Læs også: 
Data kan tappes: Alvorlig aflytnings-sårbarhed fundet i næsten 860.000 Cisco-enheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere