Artikel top billede

It-komet købt af Cisco for 25 milliarder kroner lige inden stor børsnotering

Prisen på et applikations-overvågningsselskab blev på få timer mangedoblet, da Cisco lagde 25 millliarder kroner på bordet i et opkøb. Læs her, hvad Cisco får for de mange milliarder kroner.

Cisco har set sig så sulten på applikations management-selskabet AppDynamics, at der er lagt 25 milliarder kroner på bordet for at opkøbe virksomheden.

AppDynamics fra 2008 har i denne uge gjort klar til en stor børsnotering i dag torsdag, mens selskabets ledelse har forhandlet med Cisco om at blive slugt af it-giganten.

Børsnoteringen stod til at blive den første store af sin slags i it-branchen i 2017, men den er nu gået i vasken på grund af Ciscos tilbud, som har mangedoblet værdien af AppDynamics.

Og det har man det tilsyneladende helt fint med hos den hurtigtvoksende app-overvågningsvirksomhed.

"AppDynamics var fokuseret på at få omsætningen til at vokse til en multi-milliard-forretning som et børsnoteret selskab. Men efter samtaler med Ciscos ledelse, er beslutningen havnet på en fusion inden børsnoteringen," skriver Asheem Chandna på sin blog.

Asheem Chandna er partner i venture kapitalselskabet Greylock, der har delvist ejerskab i AppDynamics.

Han forklarer, at aftalen mellem de to selskaber blev underskrevet tirsdag aften, hvorefter de to selskabet offentliggjorde handlen få minutter efter.

Det får Cisco for milliarderne

Hvad er et så for et selskab, der er yngre end den første iPhone, som Cisco har betalt en lille Storebæltsbro for?

Asheem Chandna forklarer til Bloomberg, at der indledningsvist er investeret cirka 80 millioner kroner i AppDynamics, som har været igennem en voldsomt vækst igennem sine få leveår.

Selskabet har specialiseret sig i at overvåge og optimere applikationer internt i et selskab, hvilket Asheem Chandna ser som et godt match med Ciscos teknologi-stack.

"Cisco er et verdensklasse-selskab med ufattelige ressourcer, som kan få AppDynamics til at vokse meget hurtigt ude hos kunderne," siger han til Bloomberg.

Han tilføjer, at kombinationen af Ciscos egne software-værktøjer til at overvåge kundernes infrastruktur med AppDynamics applikationsoptimering giver en god synergieffekt mellem de to selskaber.

Cisco ser sig selv som verdens femtestørste software-selskab og meddeler, at AppDynamics bliver en del af selskabets internet-of-tings og applikations-division.

Handlen forventes at være endelig afsluttet i april og kommer lige efter en kæmpe fyringsrunde hos it-giganten. 

Det kan du læse mere om her: Cisco skal fyre 5.500 medarbejdere

Læs også: 
Data kan tappes: Alvorlig aflytnings-sårbarhed fundet i næsten 860.000 Cisco-enheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere