Artikel top billede

Data kan tappes: Alvorlig aflytnings-sårbarhed fundet i næsten 860.000 Cisco-enheder

Cisco slår alarm efter selskabet har fundet alvorlig afluringssårbarhed i næsten 860.000 netværks-enheder.

Cisco har opdaget en alvorlig sårbarhed, som findes i mere end 840.000 netværks-enheder fra selskabet, som er blevet solgt verden over.

Sårbarheden er identisk med den, som det amerikanske overvågnings-agentur menes at have udnyttet tidligere, hvilket du kan læse mere om her: Står NSA bag? Sådan blev stjålet hacker-kode brugt til at spionere på krypteret internettrafik

Sårbarheden findes i tre forskellige software-programmer, som Cisco anvender i selskabets netværks-enheder, nemlig IOS, IOS XE og IOS XR.

Den gør det muligt for hackere at tappe data fra enhedernes hukommelse, hvilket konkret betyder, at de har mulighed for at suge vigtig og fortrolig information ud af enhederne.

Cisco blev opmærksom på sårbarhederne i forbindelse med en analyse af en anden sårbarhed i Cisco PIX-firewallen, som blev lækket af en hackergruppe, der kalder sig 'Shadow Brokers.'

Ifølge hackergruppen var denne exploit del af en hel samling af hacker-værktøjer, som anvendes af en cyberspionage-gruppe, der i hackerkredse kendes som 'Equatation,' der menes at være forbundet med NSA.

Cisco har udsendt en sikkerhedsbulletin om sårbarheden, som du kan læse her: Information disclosure vulnerability in multiple Cisco-products.

Selskabet arbejder fortsat på at finde en løsning på problemet, men da sårbarheden nu er fremme i det åbne, har selskabet fundet det bedst at være åben om sikkerhedshullet.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er The Shadowserver Foundation for tiden i gang med at skanne internettet for at finde ud af, hvor mange Cisco-enheder, der er ramt.

I den seneste scanning fandt organisationen 859.233 IP-adresser, der responderer positivt på søgningen efter sårbarheden.

Skanningen viser, at de fleste ramte enheder findes i USA fulgt af Rusland, Storbritanniten, Canada og Tyskland.

Du kan se skanningsresultaterne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere