Artikel top billede

Data kan tappes: Alvorlig aflytnings-sårbarhed fundet i næsten 860.000 Cisco-enheder

Cisco slår alarm efter selskabet har fundet alvorlig afluringssårbarhed i næsten 860.000 netværks-enheder.

Cisco har opdaget en alvorlig sårbarhed, som findes i mere end 840.000 netværks-enheder fra selskabet, som er blevet solgt verden over.

Sårbarheden er identisk med den, som det amerikanske overvågnings-agentur menes at have udnyttet tidligere, hvilket du kan læse mere om her: Står NSA bag? Sådan blev stjålet hacker-kode brugt til at spionere på krypteret internettrafik

Sårbarheden findes i tre forskellige software-programmer, som Cisco anvender i selskabets netværks-enheder, nemlig IOS, IOS XE og IOS XR.

Den gør det muligt for hackere at tappe data fra enhedernes hukommelse, hvilket konkret betyder, at de har mulighed for at suge vigtig og fortrolig information ud af enhederne.

Cisco blev opmærksom på sårbarhederne i forbindelse med en analyse af en anden sårbarhed i Cisco PIX-firewallen, som blev lækket af en hackergruppe, der kalder sig 'Shadow Brokers.'

Ifølge hackergruppen var denne exploit del af en hel samling af hacker-værktøjer, som anvendes af en cyberspionage-gruppe, der i hackerkredse kendes som 'Equatation,' der menes at være forbundet med NSA.

Cisco har udsendt en sikkerhedsbulletin om sårbarheden, som du kan læse her: Information disclosure vulnerability in multiple Cisco-products.

Selskabet arbejder fortsat på at finde en løsning på problemet, men da sårbarheden nu er fremme i det åbne, har selskabet fundet det bedst at være åben om sikkerhedshullet.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er The Shadowserver Foundation for tiden i gang med at skanne internettet for at finde ud af, hvor mange Cisco-enheder, der er ramt.

I den seneste scanning fandt organisationen 859.233 IP-adresser, der responderer positivt på søgningen efter sårbarheden.

Skanningen viser, at de fleste ramte enheder findes i USA fulgt af Rusland, Storbritanniten, Canada og Tyskland.

Du kan se skanningsresultaterne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere