Arkivbillede: Yannis Ntousiopoulos

Apple går sammen med ærke-rivaler for at udvikle kunstig intelligens

It-selskabet Apple bliver det syvende medlem af en kunstig intelligens-organisation, der består af cremen af cremen fra it-verdenen. Organisationen er dog ikke meget for at sige noget som helst.

I efteråret gik seks af de absolut hotteste it-selskaber inden for kunstig intelligens sammen i organisationen Partnership on AI.

De seks medlemmer er IBM, Amazon, Google, Microsoft, Facebook og det britisk Google-ejede it-selskab DeepMind, hvis kunstige intelligens for nogenlunde nyligt slog verdensmesteren i brætspillet Go.

Nu bliver den eksklusive klub så et medlem mere, da verdens mest indbringende it-selskab Apple tilslutter sig kunstig intelligens-partnerskabet.

Det skriver Bloomberg, som dog ikke kan få så meget som et pip ud af Apple om selskabets forestående medlemskab af Partnership on AI.

Stille i flere måneder
Partnerskabet blandt it-verdenens superliga-selskaber beskriver sig selv om en organisation, der skal sætte kunstig intelligens på dagsordenen ved at:

"...undersøge og formulere best practices, forøge offentlighedens forståelse af kunstig intelligens og tilbyde en åben platform for diskussion og engagement omkring kunstig intelligens og dens indflydelse på vores samfund."

Trods de fine ord og startopstillingen med it-verdenens fremmeste selskaber er det ellers ikke meget, der sker på organisationens hjemmeside.

Event-kalenderen er helt tom, og senest opslag stammer fra 12. oktober sidste år.

I det mere end tre måneder gamle opslag glædede organisationen sig over, at den daværende præsident Barack Obamas regerings meldte flere strategiske kunstig intelligens-satsninger ud i en rapport.

Siden den rapport kom på nettet, er der til gengæld sket en del ting i Det Hvide Hus og i USA generelt.

Trump psykoanalyseret af AI
Blandt andet forudså kunstig intelligens sidst i oktober 2016 stik mod alle meningsmålinger, at Donald Trump ville blive valgt til landets næste præsident.

Det var for øvrigt fjerde gange i træk, at AI-systemet MogAI skød rigtigt i valget af USA's præsident.

Efter valget blev Donald Trump siden psykoanalyseret af kunstig intelligens ud fra den nybagte politikers mange tweets.

Ifølge mediet Psychology Today blev den nuværende amerikanske præsident psyke opsummeret på følgende måde af flere AI-værktøjer til tekstanalyse:

"Trump fremstår optimistisk, magtdrevet og selvsikker. Han planlægger en masse, fremviser en masse angst, men har meget lav empati, ydmyghed, og er slet ikke en behagelig fyr."

Donald Trump har i sine første få dage som præsident ikke ytret sig om sin egen eller sin regerings holdning til kunstig intelligens.

Når det sker, vil hjemmesiden for Partnership on AI muligvis blive opdateret igen.

Læs også:
Gennembrud for robotter og kunstig intelligens i finanssektoren er på trapperne: Sådan bliver det

Supermarkeds-giganter skriger efter specialister: Vi kommer til at mangle en million it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.