Artikel top billede

Arkivbillede: Yannis Ntousiopoulos (Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Apple går sammen med ærke-rivaler for at udvikle kunstig intelligens

It-selskabet Apple bliver det syvende medlem af en kunstig intelligens-organisation, der består af cremen af cremen fra it-verdenen. Organisationen er dog ikke meget for at sige noget som helst.

I efteråret gik seks af de absolut hotteste it-selskaber inden for kunstig intelligens sammen i organisationen Partnership on AI.

De seks medlemmer er IBM, Amazon, Google, Microsoft, Facebook og det britisk Google-ejede it-selskab DeepMind, hvis kunstige intelligens for nogenlunde nyligt slog verdensmesteren i brætspillet Go.

Nu bliver den eksklusive klub så et medlem mere, da verdens mest indbringende it-selskab Apple tilslutter sig kunstig intelligens-partnerskabet.

Det skriver Bloomberg, som dog ikke kan få så meget som et pip ud af Apple om selskabets forestående medlemskab af Partnership on AI.

Stille i flere måneder

Partnerskabet blandt it-verdenens superliga-selskaber beskriver sig selv om en organisation, der skal sætte kunstig intelligens på dagsordenen ved at:

"...undersøge og formulere best practices, forøge offentlighedens forståelse af kunstig intelligens og tilbyde en åben platform for diskussion og engagement omkring kunstig intelligens og dens indflydelse på vores samfund."

Trods de fine ord og startopstillingen med it-verdenens fremmeste selskaber er det ellers ikke meget, der sker på organisationens hjemmeside.

Event-kalenderen er helt tom, og senest opslag stammer fra 12. oktober sidste år.

I det mere end tre måneder gamle opslag glædede organisationen sig over, at den daværende præsident Barack Obamas regerings meldte flere strategiske kunstig intelligens-satsninger ud i en rapport.

Siden den rapport kom på nettet, er der til gengæld sket en del ting i Det Hvide Hus og i USA generelt.

Trump psykoanalyseret af AI

Blandt andet forudså kunstig intelligens sidst i oktober 2016 stik mod alle meningsmålinger, at Donald Trump ville blive valgt til landets næste præsident.

Det var for øvrigt fjerde gange i træk, at AI-systemet MogAI skød rigtigt i valget af USA's præsident.

Efter valget blev Donald Trump siden psykoanalyseret af kunstig intelligens ud fra den nybagte politikers mange tweets.

Ifølge mediet Psychology Today blev den nuværende amerikanske præsident psyke opsummeret på følgende måde af flere AI-værktøjer til tekstanalyse:

"Trump fremstår optimistisk, magtdrevet og selvsikker. Han planlægger en masse, fremviser en masse angst, men har meget lav empati, ydmyghed, og er slet ikke en behagelig fyr."

Donald Trump har i sine første få dage som præsident ikke ytret sig om sin egen eller sin regerings holdning til kunstig intelligens.

Når det sker, vil hjemmesiden for Partnership on AI muligvis blive opdateret igen.

Læs også:
Gennembrud for robotter og kunstig intelligens i finanssektoren er på trapperne: Sådan bliver det

Supermarkeds-giganter skriger efter specialister: Vi kommer til at mangle en million it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere