Artikel top billede

Arkivbillede: Yannis Ntousiopoulos

Apple går sammen med ærke-rivaler for at udvikle kunstig intelligens

It-selskabet Apple bliver det syvende medlem af en kunstig intelligens-organisation, der består af cremen af cremen fra it-verdenen. Organisationen er dog ikke meget for at sige noget som helst.

I efteråret gik seks af de absolut hotteste it-selskaber inden for kunstig intelligens sammen i organisationen Partnership on AI.

De seks medlemmer er IBM, Amazon, Google, Microsoft, Facebook og det britisk Google-ejede it-selskab DeepMind, hvis kunstige intelligens for nogenlunde nyligt slog verdensmesteren i brætspillet Go.

Nu bliver den eksklusive klub så et medlem mere, da verdens mest indbringende it-selskab Apple tilslutter sig kunstig intelligens-partnerskabet.

Det skriver Bloomberg, som dog ikke kan få så meget som et pip ud af Apple om selskabets forestående medlemskab af Partnership on AI.

Stille i flere måneder

Partnerskabet blandt it-verdenens superliga-selskaber beskriver sig selv om en organisation, der skal sætte kunstig intelligens på dagsordenen ved at:

"...undersøge og formulere best practices, forøge offentlighedens forståelse af kunstig intelligens og tilbyde en åben platform for diskussion og engagement omkring kunstig intelligens og dens indflydelse på vores samfund."

Trods de fine ord og startopstillingen med it-verdenens fremmeste selskaber er det ellers ikke meget, der sker på organisationens hjemmeside.

Event-kalenderen er helt tom, og senest opslag stammer fra 12. oktober sidste år.

I det mere end tre måneder gamle opslag glædede organisationen sig over, at den daværende præsident Barack Obamas regerings meldte flere strategiske kunstig intelligens-satsninger ud i en rapport.

Siden den rapport kom på nettet, er der til gengæld sket en del ting i Det Hvide Hus og i USA generelt.

Trump psykoanalyseret af AI

Blandt andet forudså kunstig intelligens sidst i oktober 2016 stik mod alle meningsmålinger, at Donald Trump ville blive valgt til landets næste præsident.

Det var for øvrigt fjerde gange i træk, at AI-systemet MogAI skød rigtigt i valget af USA's præsident.

Efter valget blev Donald Trump siden psykoanalyseret af kunstig intelligens ud fra den nybagte politikers mange tweets.

Ifølge mediet Psychology Today blev den nuværende amerikanske præsident psyke opsummeret på følgende måde af flere AI-værktøjer til tekstanalyse:

"Trump fremstår optimistisk, magtdrevet og selvsikker. Han planlægger en masse, fremviser en masse angst, men har meget lav empati, ydmyghed, og er slet ikke en behagelig fyr."

Donald Trump har i sine første få dage som præsident ikke ytret sig om sin egen eller sin regerings holdning til kunstig intelligens.

Når det sker, vil hjemmesiden for Partnership on AI muligvis blive opdateret igen.

Læs også:
Gennembrud for robotter og kunstig intelligens i finanssektoren er på trapperne: Sådan bliver det

Supermarkeds-giganter skriger efter specialister: Vi kommer til at mangle en million it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere