Danmark vil udnævne verdens første digitale ambassadør: Microsoft, Google og Apple er 'blevet en form for nye nationer'

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vil udnævnte verdens første digitale ambassadør, der skal pleje det danske forhold til de store it-selskaber, som har mere magt og indflydelse end selv store lande.

Udenrigminister Anders Samuelsen (LA) vil udpege en digital ambassadør, som skal pleje forbindelserne til de store it-giganter som Microsoft, Google og Apple, skriver Politiken.

"De her virksomheder er blevet en form for nye nationer, og det er vi nødt til at forholde os til," siger Anders Samuelsen til avisen.

Han mener, at disse store it-selskaber nu er så store, at de både økonomisk og indflydelsesmæssigt påvirker vores hverdag mere end mange af de lande, som Danmark plejer forholdet til via normale ambassadører.

"Det er virksomheder, som påvirker Danmark lige så meget som hele lande. Vi skal selvfølgelig holde fast i den gamle måde at tænke på, hvor vi plejer vores relationer til andre lande. Men vi er bare nødt til at have tætte relationer til nogle af de virksomheder, som påvirker os," siger Anders Samuelsen til Politiken.

Ifølge avisen får den kommende digitale ambassadør ingen medarbejdere.

Flere af de store it-virksomheder er blandt verdens mest værdifulde selskaber og har økonomier, der kan hamle med de fleste lande i verden.

Samtidig står vi på randen til en af verdenshistoriens store industrielle transformationer, der denne gang vil blive drevet af digitalisering og som kommer til at forandre arbejdsmarkedet, samfundsstrukturerne og industrien markant.

Det kan du læse mere om her: Topmøde i Davos: Hvad gør vi med 'Industri 4.0'? Menneskeheden har ikke været igennem noget så omfattende før

Her kommer til de store it-virksomheder i sagens natur til at spille en vigtig rolle som leverandører af teknologier og viden.

Forandringerne er komplekse og vil blandt andet også påvirke samfundenes indtjeningskanaler i en tid med øget globalisering og stor indflydelse fra disse multinationale virksomheder.

Det er et område, der allerede er en vis bevågenhed på, i det flere af de store selskaber er rodet ind i skattesager. Det gælder ikke mindst Apple.

Du kan læse mere om disse problematikker her: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Flere af de store selskaber er for tiden på vej ind i Danmark med store datacentre.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre

Læs også:

Så lidt (eller meget) betaler it-giganterne i Skat i Danmark

Sådan undgår Google europæisk skatteregning: 126 milliarder kroner bogføres som skattefri 'administrations-omkostninger' i Irland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?