Artikel top billede

Rygterne om et helt nyt Windows tager til: Microsoft kan være på vej med særlig cloud-udgave

Microsoft kan være på vej med et helt nyt og meget anderledes Windows under navnet Cloud Shell.

Den første flyveklare udgave af Microsofts Windows, Windows 1.0, udkom i efteråret 1985.

Det er over tre årtier siden nu, og selvom Windows-styresystemerne har ændret sig ganske meget både under motorhjelmen og i brugergrænsefladen gennem årene, kan historiens måske største forandring i Windows-land nu være under opsejling.

I de seneste uger har der været tiltagende rygter om, at et helt nyt og meget anderledes Windows er være på vej fra Microsofts side.

Hvis rygterne taler sandt, vil vi for første gang få et Windows, der er cloud-baseret og altså ikke skal installeres lokalt på din hardware.

Microsofts mange cloud-satsninger

Det er ikke overraskende, at snakken om et helt anderledes, cloud-baseret Windows tager til.

Microsoft har over de seneste 10 år satset alt på sin cloud-forretning med services som Office 365 og Azure.

Windows-styresystemet har også i stigende grad ændret sig til at være en form for service, hvor sikkerhedsopdateringerne og opgraderingerne eksempelvis leveres løbende og automatisk.

Nu kan Microsoft være i gang med at tage skridtet fuldt ud med et fuldstændig cloud-baseret Windows, lyder rygterne.

It-mediet Petri er et af de steder, hvor man kan læse om 'Cloud Shell', som er et bud bud det navn, det nye Windows kan komme til at bære.

"Microsoft arbejder på en ny shell (skal) til Windows, som kaldes Cloud Shell. Mens jeg endnu ikke har detaljerne om platformen, beskrives den som en ny 'letvægtsudgave af Windows, der er designet til den moderne computerverden' i dokumenter, jeg har set," lyder det fra skribenten hos Petri.

Her kan man også læse, at Cloud Shell-planerne vil kunne blive offentliggjort allerede her i 2017.

Kan give god mening

Mens historien i øjeblikket mest er et rygte, så er det ikke svært at få øje på, at Microsoft kan have et incitament til at gå ad cloud-vejen med et nyt Windows.

Man kan eksempelvis forestille sig, at det traditionelle Windows 10 vil bestå og vil være vejen frem i et traditionelt pc-setup, mens Cloud Shell så kunne være en abonnementsbaseret udgave, der kan anvendes til andre miljøer og enheder.

Det har som bekendt hele tiden været Microsofts plan, at Windows skal kunne fungerere på tværs af alle former for hardware, hvilket også var årsagen til Windows RT til ARM-processorer, som selskabet forsøgte sig med for nogle år siden uden den store succes.

Hvis det passer, at Microsoft kommer med en cloud-udgave af Windows, vil det ikke være det første cloud-baserede styresystem, der ser dagens lys.

Blandt andet bygger Googles Chrome OS på netop dette koncept.

Læs også:

Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her

Microsoft-chef slår alarm: Windows 7 er usikkert og forældet: "Skynd jer at opgradere til Windows 10"




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere