Artikel top billede

Ubers topdirektør Travis Kalanick er ikke længere at finde blandt præsident Donald Trump rådgivere.

Ubers topchef lusker væk som Trump-rådgiver efter massiv online-shitstorm

Efter en længerevarende shitstorm og hundredtusindvis af slettede bruger-apps har Ubers topdirektør valgt at forlade Donald Trumps økonomiske råd. Tesla-direktør Elon Musk forbliver som præsidentens rådgiver.

Ubers stifter og topdirektør Travis Kalanick er ikke længere at finde blandt rådgiverne i det økonomiske panel hos USA's præsident Donald Trump.

Det blev en kendsgerning torsdag i denne uge.

Udtrædelsen af økonomi-panelet er sket efter, at Travis Kalanick og Uber har været ude i en massiv shitstorm, efter Donald Trump har indført indrejseforbud fra en række lande med overvejende muslimsk befolkningssammensætning.

Uber-medarbejdere har stillet spørgsmålstegn ved deres chefs tilknytning som rådgiver til Donald Trump, men især online har kritikken været rå fra Uber-kunder og andre folk.

Det skriver The New York Times.

200.000 sletter Uber-app

Flere af de 50.000 Uber-chauffører i USA er immigranter, og det er faldet mange for brystet, at deres direktør har tilbudt sin hjælp til Donald Trump.

Måske endnu værre for Ubers pengemaskine har det været, at konkurrenterne har set deres snit til at udnytte situationen med tilknytningen mellem Uber-direktøren og Donald Trump.

Blandt andre har taxa-samkørsels-konkurrenten Lyft doneret en million dollar til den amerikanske borgerrettighedsorganisation American Civil Liberties Union.

Samtidig er Lyft-app'en fløjet til tops i app-butikkerne på bekostning af Uber-app'en, efter hashtagget #DeleteUber - en opfodring til at slette Uber-app'en - har spredt sig som lynild på de sociale medier.

Ifølge The New York Times har 200.000 brugere slettet deres Uber-app i læ af online-shitstormen, og den slags kan mærkes på Ubers forretning.

En virkelighedskløft

Travis Kalanick begrunder sin udtrædelse af Donald Trumps økonomiske råd med, at der er en opfattet virkelighedskløft mellem folks opfattelse af Uber, og hvad Uber i virkeligheden står for.

Han har i en mail til Uber-medarbejderne forklaret, at hans engagement som præsidentiel rådgiver blev opfattet som en støtte til Donald Trump.

Samtidig understregede han i sin besked, at det omstridte immigrationsstop fra udvalgte lande er et slag mod muligheden for succes i USA - og mod Ubers forretning.

Flere af tech-verdenens Sillicon Valley-virksomheder har efter en indledende fase med åbne arme rettet mod Donald Trump samlet sig i massive protester mod den kontroversielle præsident.

Tesla-direktør Elon Musk er også med i præsidentens økonomiske råd, og han har fastslået, at han forbliver der, hvor han kan være med til at påvirke præsident Donald Trump frem for at vende ham ryggen.

Læs også:

Verdens største it-selskaber vender sig mod Trumps immigrations-forbud: Ville slet ikke eksistere uden immigranter

Medvind for Trump: Omstridt it-selskab på vej med stor milliard-investering i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.