Artikel top billede

Verdens største it-selskaber vender sig mod Trumps immigrations-forbud: Ville slet ikke eksistere uden immigranter

Donald Trumps immigrationsforbud er skadelig for hele it-industrien, lyder det fra en nærmest enig branche. Apple ville slet ikke eksistere uden immigranter, lyder det fra Tim Cook. "Jeg er selv immigrant," skriver Microsofts topchef, Satya Nadella.

US-præsident Donald Trumps midlertidige indrejseforbud for statsborgere i syv muslimske lande, er skadelig for it-industrien og helt uforståeligt.

Sådan lyder det samstemmende fra en stribe af verdens største it-selskaber, der i sagens natur opererer internationalt og på tværs af landegrænser.

De mener, at forbuddet omgående vil ramme deres forretninger i udlandet.

Microsofts topchef, Satya Nadella, deler på LinkedIn et opslag fra Microsofts juridiske chef, Brad Smith.

"Som både immigrant og CEO har jeg både oplevet og set de positive konsekvenser af immigration for vores virksomhed, vores land og for hele verden. Vi vil fortsat være fortalere for dette vigtige område," skriver han.

Microsoft har 76 ansatte i de syv lande, hvis borgere er blevet ramt af indrejseforbuddet, nemlig Syrien, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Yemen og Sudan.

Også Apples topchef, Tim Cook, er bekymret.

"Apple ville slet ikke eksistere uden immigration - for slet ikke at tale om at trives og innovere på den måde, som det er tilfældet," skriver han i en mail til selskabets ansatte.

Her skriver han, at Donald Trumps vinkel ikke er 'en politil, som vi kan støtte.'

eBays grundlægger Pierre Omidyar mener, at Trumps lov er snævertsynet og ensporet, mens it-organisationen The Internet Assocation, som har medlemmer som Google, Amazon, Facebook og Microsoft, peger på, at loven har 'bekymrende konsekvenser' for mange virksomheder.

"Deres [immigranternes, red] arbejde gavner vores økonomi og skaber job i USA," lyder det fra organsiationen.

Også Twitter og Netflix har udtrykt bekymring.

Netflix-topchef Reed Hastings skriver på Facebook, at 'Trumps handlinger skader Netflix-ansatte verden over og er så ikke-amerikansk at det smerter os alle."

Mødtes med Trump

Donald Trump har ellers indlemmet flere it-folk som sine rådgivere. De tæller blandt andre Peter Thiel, bestyrelsesmedlem i Facebook, samt Tesla-chef Elon Musik og Uber-CEO Travis Kalanick, ligesom Tim Cook angiveligt har mødtes med flere indflydelsesrige folk fra Donald Trump-lejren.

Donald Trump har da også tidligere bedyret, at han ville gøre meget for at understøtte den for USA meget vigtige it-industri.

"Vi ønsker at I fortsætter med jeres fantastiske innovation. Vi vil være der for jer," lød det således fra Donald Trump i forbindelse med et møde med en række topchefer fra techbranchen kort efter hans valgsejr.

Læs også:

Hovsa, sendt Donalds Trumps pressechef lige sit password ud på nettet to gange?

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Dorte Toft: Velkommen til smogsamfundet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere