Artikel top billede

Verdens største it-selskaber vender sig mod Trumps immigrations-forbud: Ville slet ikke eksistere uden immigranter

Donald Trumps immigrationsforbud er skadelig for hele it-industrien, lyder det fra en nærmest enig branche. Apple ville slet ikke eksistere uden immigranter, lyder det fra Tim Cook. "Jeg er selv immigrant," skriver Microsofts topchef, Satya Nadella.

US-præsident Donald Trumps midlertidige indrejseforbud for statsborgere i syv muslimske lande, er skadelig for it-industrien og helt uforståeligt.

Sådan lyder det samstemmende fra en stribe af verdens største it-selskaber, der i sagens natur opererer internationalt og på tværs af landegrænser.

De mener, at forbuddet omgående vil ramme deres forretninger i udlandet.

Microsofts topchef, Satya Nadella, deler på LinkedIn et opslag fra Microsofts juridiske chef, Brad Smith.

"Som både immigrant og CEO har jeg både oplevet og set de positive konsekvenser af immigration for vores virksomhed, vores land og for hele verden. Vi vil fortsat være fortalere for dette vigtige område," skriver han.

Microsoft har 76 ansatte i de syv lande, hvis borgere er blevet ramt af indrejseforbuddet, nemlig Syrien, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Yemen og Sudan.

Også Apples topchef, Tim Cook, er bekymret.

"Apple ville slet ikke eksistere uden immigration - for slet ikke at tale om at trives og innovere på den måde, som det er tilfældet," skriver han i en mail til selskabets ansatte.

Her skriver han, at Donald Trumps vinkel ikke er 'en politil, som vi kan støtte.'

eBays grundlægger Pierre Omidyar mener, at Trumps lov er snævertsynet og ensporet, mens it-organisationen The Internet Assocation, som har medlemmer som Google, Amazon, Facebook og Microsoft, peger på, at loven har 'bekymrende konsekvenser' for mange virksomheder.

"Deres [immigranternes, red] arbejde gavner vores økonomi og skaber job i USA," lyder det fra organsiationen.

Også Twitter og Netflix har udtrykt bekymring.

Netflix-topchef Reed Hastings skriver på Facebook, at 'Trumps handlinger skader Netflix-ansatte verden over og er så ikke-amerikansk at det smerter os alle."

Mødtes med Trump

Donald Trump har ellers indlemmet flere it-folk som sine rådgivere. De tæller blandt andre Peter Thiel, bestyrelsesmedlem i Facebook, samt Tesla-chef Elon Musik og Uber-CEO Travis Kalanick, ligesom Tim Cook angiveligt har mødtes med flere indflydelsesrige folk fra Donald Trump-lejren.

Donald Trump har da også tidligere bedyret, at han ville gøre meget for at understøtte den for USA meget vigtige it-industri.

"Vi ønsker at I fortsætter med jeres fantastiske innovation. Vi vil være der for jer," lød det således fra Donald Trump i forbindelse med et møde med en række topchefer fra techbranchen kort efter hans valgsejr.

Læs også:

Hovsa, sendt Donalds Trumps pressechef lige sit password ud på nettet to gange?

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Dorte Toft: Velkommen til smogsamfundet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.