Artikel top billede

Verdens største it-selskaber vender sig mod Trumps immigrations-forbud: Ville slet ikke eksistere uden immigranter

Donald Trumps immigrationsforbud er skadelig for hele it-industrien, lyder det fra en nærmest enig branche. Apple ville slet ikke eksistere uden immigranter, lyder det fra Tim Cook. "Jeg er selv immigrant," skriver Microsofts topchef, Satya Nadella.

US-præsident Donald Trumps midlertidige indrejseforbud for statsborgere i syv muslimske lande, er skadelig for it-industrien og helt uforståeligt.

Sådan lyder det samstemmende fra en stribe af verdens største it-selskaber, der i sagens natur opererer internationalt og på tværs af landegrænser.

De mener, at forbuddet omgående vil ramme deres forretninger i udlandet.

Microsofts topchef, Satya Nadella, deler på LinkedIn et opslag fra Microsofts juridiske chef, Brad Smith.

"Som både immigrant og CEO har jeg både oplevet og set de positive konsekvenser af immigration for vores virksomhed, vores land og for hele verden. Vi vil fortsat være fortalere for dette vigtige område," skriver han.

Microsoft har 76 ansatte i de syv lande, hvis borgere er blevet ramt af indrejseforbuddet, nemlig Syrien, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Yemen og Sudan.

Også Apples topchef, Tim Cook, er bekymret.

"Apple ville slet ikke eksistere uden immigration - for slet ikke at tale om at trives og innovere på den måde, som det er tilfældet," skriver han i en mail til selskabets ansatte.

Her skriver han, at Donald Trumps vinkel ikke er 'en politil, som vi kan støtte.'

eBays grundlægger Pierre Omidyar mener, at Trumps lov er snævertsynet og ensporet, mens it-organisationen The Internet Assocation, som har medlemmer som Google, Amazon, Facebook og Microsoft, peger på, at loven har 'bekymrende konsekvenser' for mange virksomheder.

"Deres [immigranternes, red] arbejde gavner vores økonomi og skaber job i USA," lyder det fra organsiationen.

Også Twitter og Netflix har udtrykt bekymring.

Netflix-topchef Reed Hastings skriver på Facebook, at 'Trumps handlinger skader Netflix-ansatte verden over og er så ikke-amerikansk at det smerter os alle."

Mødtes med Trump

Donald Trump har ellers indlemmet flere it-folk som sine rådgivere. De tæller blandt andre Peter Thiel, bestyrelsesmedlem i Facebook, samt Tesla-chef Elon Musik og Uber-CEO Travis Kalanick, ligesom Tim Cook angiveligt har mødtes med flere indflydelsesrige folk fra Donald Trump-lejren.

Donald Trump har da også tidligere bedyret, at han ville gøre meget for at understøtte den for USA meget vigtige it-industri.

"Vi ønsker at I fortsætter med jeres fantastiske innovation. Vi vil være der for jer," lød det således fra Donald Trump i forbindelse med et møde med en række topchefer fra techbranchen kort efter hans valgsejr.

Læs også:

Hovsa, sendt Donalds Trumps pressechef lige sit password ud på nettet to gange?

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Dorte Toft: Velkommen til smogsamfundet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere