Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Google tvunget til at udlevere dine mails til FBI kort efter privacy-fripas til Microsoft

Microsoft er sluppet for at udlevere europæiske mails til gennemsyn hos FBI i USA, men så let slipper Google ikke. For online-giganten er af en dommer blevet tvunget til at udlevere mails gemt uden for USA.

Internet-giganten Google skal udlevere mails fra ikke-amerikanske brugere til de amerikanske myndigheder med henblik på gennemlæsning i politimæssig efterforskning.

Det har den amerikanske dommer Thomas Rueter fra byen Philadelphia bestemt sig for på trods af, at Microsoft er sluppet uden om samme skæbne, når det kommer til Microsoft-mails gemt i eksempelvis Irland.

Microsoft vandt således i sommer en langstrakt, principiel sag mod det amerikanske Justitsministerium om, hvorvidt de amerikanske myndigheder har ret til at få udleveret Microsoft-mails gemt i udlandet.

Denne afgørelse blev for nyligt afprøvet ved en appeldomstol, hvor sommerens afgørelse blev hamret fast, hvilket du kan læse mere om her: Microsoft vinder marathon-sag over FBI: Må ikke snage i din web-mail

Google slipper dog ikke så let, skriver det amerikanske erhvervsmedie Fortune.

Sker ingen krænkelser

For dommer Thomas Rueter har fastslået, at det ikke kan betegnes som beslaglæggelse, når der sker en overførsel af mails fra en ikke-amerikansk server til USA.

Heller ikke, når det gøres, så FBI-agenter kan gennemgå efterspurgte mails lokalt i USA som del i en indenrigsk efterforskning.

Det begrunder dommer Thomas Rueter ifølge Fortune med, at der ikke sker en meningsfyldt forstyrrelse af mail-kontohaverens interesserer i de efterspurgte data.

"Selvom Googles hentning af elektroniske data fra selskabets mange datacentre i udlandet har potentialet til at være en invasion af privatlivets fred, sker den faktiske privacy-krænkelse først, når der offentliggøres noget i USA," forklarer Thomas Rueter sin afgørelse med.

Google appellerer

Google har appelleret afgørelsen og peger på, at dommeren i denne sag har dømt mod præcedens i netop Microsoft-kendelsen.

Online-giganten Google har forklaret i sagens retsdokumenter, at selskabet sommetider splitter mails op for at forbedre sin mail-levering over netværk.

Det betyder, at Google ikke altid selv ved, hvor specifikke mails er gemt.

Samtidig forklarer Google, at selskabet modtager mere end 25.000 årlige forespørgsler fra amerikanske myndigheder om at udlevere mails, og at selskabet kun udleverer mails gemt i USA.

Læs også:
Dine data er sikre i Irland: Microsoft vinder vigtig privacy-sejr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital