Artikel top billede

Dansk-stiftet søgemaskine solgt for milliardbeløb

Den dansk stiftede rejsesøgemaskine Momondo er blevet solgt for anden gang på få år. Denne gang har en stor amerikansk koncern måtte punge ud med et milliardbeløb.

Den dansk-stiftede rejse-søgemaskine Momondo er netop blevet solgt for 3,8 milliarder danske kroner.

Køberen er amerikanske The Priceline Group, der også ejer booking.com og rejsesøgemaskinen kayak.com.

Momondo blev stiftet i Danmark i 2006, men allerede i 2011 blev virksomheden første gang solgt til udlandet.

Dengang var det britiske Cheapflights, som købte søgemaskinen for et beløb, der angiveligt lå på mellem 400 og 600 millioner kroner.

I en mail til nyhedsbureauet Ritzau oplyser Pia Vemmelund, der er administrerende direktør i Momondo, at hun ser frem til, at virksomheden nu bliver en del af den amerikanske koncern. 

"Vi ser frem til de nye muligheder salget giver Momondo og til at fortsætte med at bygge på vores succes som dansk virksomhed," skriver hun i mailen.

Danskere er tidligere blevet forgyldt

Da Momondo i 2011 første gang blev solgt blev adskillige danskere forgyldt.

Eksempelvis skrev business.dk, at stifteren Thorvald Stigsen scorede "par hundrede millioner" selv, mens den danske tv-station Tv2, der havde en ejerandel på 10 procent, tjente 46 millioner kroner på handlen.

Momondo har i dag 300 ansatte, der er placeret i København, London og Boston.

Læs også:
Momondo solgt - succesrig dansk rejseportal kommer på britiske hænder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.