Artikel top billede

(Foto: SAS Group / Knut Lövstuhagen)

Dansk-stiftet søgemaskine solgt for milliardbeløb

Den dansk stiftede rejsesøgemaskine Momondo er blevet solgt for anden gang på få år. Denne gang har en stor amerikansk koncern måtte punge ud med et milliardbeløb.

Den dansk-stiftede rejse-søgemaskine Momondo er netop blevet solgt for 3,8 milliarder danske kroner.

Køberen er amerikanske The Priceline Group, der også ejer booking.com og rejsesøgemaskinen kayak.com.

Momondo blev stiftet i Danmark i 2006, men allerede i 2011 blev virksomheden første gang solgt til udlandet.

Dengang var det britiske Cheapflights, som købte søgemaskinen for et beløb, der angiveligt lå på mellem 400 og 600 millioner kroner.

I en mail til nyhedsbureauet Ritzau oplyser Pia Vemmelund, der er administrerende direktør i Momondo, at hun ser frem til, at virksomheden nu bliver en del af den amerikanske koncern. 

"Vi ser frem til de nye muligheder salget giver Momondo og til at fortsætte med at bygge på vores succes som dansk virksomhed," skriver hun i mailen.

Danskere er tidligere blevet forgyldt

Da Momondo i 2011 første gang blev solgt blev adskillige danskere forgyldt.

Eksempelvis skrev business.dk, at stifteren Thorvald Stigsen scorede "par hundrede millioner" selv, mens den danske tv-station Tv2, der havde en ejerandel på 10 procent, tjente 46 millioner kroner på handlen.

Momondo har i dag 300 ansatte, der er placeret i København, London og Boston.

Læs også:
Momondo solgt - succesrig dansk rejseportal kommer på britiske hænder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere