Artikel top billede

Sådan vil Microsofts Outlook Mail og kalender-app ifølge Microsoft-mediet Mspoweruser.com se ud, når programmet har fået en omgang Projekt Neon.

Microsoft ændrer udseendet i Windows-systemet - igen

Windows-systemet vil i de kommende måneder få en design-overhaling med blandt andet glidende overgange mellem apps i det designarbejde, som er døbt Projekt Neon.

Microsofts Windows-styresystem har været igennem flere designændringer i det seneste årti, og nu er der endnu en ansigtsløftning på.

På software-gigantens udviklerkonference Developer Day har Microsoft løftet sløret for udseendet af udseendet på det kommende Windows-system, hvor designlinjen går under navnet Projekt Neon.

Rygterne omkring en designopgradering til Windows har snurret siden efteråret 2016 på diverse tech-medier, men nu har Microsoft selv fremvist skærmbilleder af Projekt Neon.

Online-mediet Windows Central beretter, at et skærmbillede af Projekt Neon blev vist i baggrunden på en powerpoint-side på udviklerkonferencen.

Det "lækkede" billede af Projekt Neon bekræfter flere af de seneste måneders designrygter omkring det kommende look i Windows-systemet med at flydende overgange mellem programmer, animationer og sløring af baggrundsapps.

Design på tværs af Windows-familien

Den fulde forklaring fra Microsoft omkring Projekt Neon forventes at blive rullet ud på selskabets tech-konference Bulid i maj.

Indtil videre er det dog ganske vist, at designændringerne på et tidspunkt vil ramme alle Windows-enheder lige fra desktop-computere over mobiltelelfoner til Microsofts HoloLens og Xbox-konsol.

Windows Central forklarer, at en af Microsofts kongstanker bag neon-projektet er at lade designere bygge visuelt flotte apps med nye kontrolinstanser.

Neon-designlinjen forventes at komme med i opdateringen Redstone 3 til Windows-folket senere på året.

Designændringerne i Windows forventes ikke at blive så markante, som vi tidligere har set i overgangen fra eksempelvis Windows XP til Vista-systemet eller fra Windows 7 til version 8.

Læs også: Psykolog: Derfor går du i sort over Windows 8 og Apple iOS 7

Derimod rapporterer flere medier med fokus på Windows-udviklingen, at Projekt Neon skal gøre udseendet mere strømlinet på tværs af hele Windows-familien.

Læs også:
Tidlig version af hemmelig "Windows Cloud" lækket: Sådan kommer systemet (måske) til at se ud

Ny beta-version af Windows 10: Her er de nye funktioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere