Artikel top billede

EU's datavagthunde snerrer igen ad Microsoft: Dataindsamling i Windows er stadig uacceptabel

Trods Microsofts seneste reduktion i mængden af indsamlet data i Windows 10, er EU stadig ikke tilfreds med indsamlingen af EU-borgeres brugerdata.

EU er stadig ikke tilfreds med dataindsamlingen i Windows 10, selv om Microsofts ændrede i selskabets privatlivsregler for godt to måneder siden.

Det fortæller Reuters.

EU's vagthunde for beskyttelse af data har udtrykt sin bekymring med hensyn til de brugerdata, som Microsoft som standard henter ned fra hver eneste Windows 10-computer verden over - inklusiv fra europæiske borgere.

Denne såkaldte personhenførbare data anvendes blandt andet til at målrette reklamer.

"På trods af ændringer i Windows 10 er Working Party stadig bekymrede over mængden af brugerdata, der indsamles," forklarer gruppen i en meddelelse, som dog også anerkender Microsofts ønske om at samarbejde.

Gruppen af "vagthunde" bestående af medlemmer fra 28 landes databeskyttelsesinstitutioner kaldet Article 29 Working Party.

Læs også: Gør Windows 10 privat: Sådan stopper du Microsoft i at snage i dit privatliv

Problemer fra alle retninger

Det er ikke første gang, at Article 29 Working Party og EU har ytret sig negativt omkring indsamlingen af data fra Windows 10-brugerne adfærd.

Hovedkritikken falder, da indsamlingen sker som standard, og at du som forbruger ikke fuldstændig kan framelde dig deling af data.

Et andet problem er, at du som forbruger ingen information kan få på, hvilke data der indsamles om dig.

"Microsoft burde tydeligt forklare, hvilke typer af personlige data firmaet indsamler og til hvilke formål. Uden den slags information, kan samtykke ikke gives, og derfor er indsamlingen ikke acceptabel," skriver Article 29 Working Group ifølge Reuters.

Du kan læse mere om, hvilke typer data Microsoft indsamle her: Privacy-bekymringer: Her er de data om dig, Microsoft opsnapper i Windows10

En række andre nationale tilsyn har allerede iværksat sager mod Microsoft. Frankrig krævede tilbage i juli, at Microsoft stoppede den automatiske dataindsamling fra franske Windows 10-brugere.

Det kan du læse mere om her: Frankrig griber ind: Voldsom data-indsamling i Windows 10 er ulovlig.

Læs også: Disse syv ting skal du gøre inden du opgraderer til Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere