Artikel top billede

EU's datavagthunde snerrer igen ad Microsoft: Dataindsamling i Windows er stadig uacceptabel

Trods Microsofts seneste reduktion i mængden af indsamlet data i Windows 10, er EU stadig ikke tilfreds med indsamlingen af EU-borgeres brugerdata.

EU er stadig ikke tilfreds med dataindsamlingen i Windows 10, selv om Microsofts ændrede i selskabets privatlivsregler for godt to måneder siden.

Det fortæller Reuters.

EU's vagthunde for beskyttelse af data har udtrykt sin bekymring med hensyn til de brugerdata, som Microsoft som standard henter ned fra hver eneste Windows 10-computer verden over - inklusiv fra europæiske borgere.

Denne såkaldte personhenførbare data anvendes blandt andet til at målrette reklamer.

"På trods af ændringer i Windows 10 er Working Party stadig bekymrede over mængden af brugerdata, der indsamles," forklarer gruppen i en meddelelse, som dog også anerkender Microsofts ønske om at samarbejde.

Gruppen af "vagthunde" bestående af medlemmer fra 28 landes databeskyttelsesinstitutioner kaldet Article 29 Working Party.

Læs også: Gør Windows 10 privat: Sådan stopper du Microsoft i at snage i dit privatliv

Problemer fra alle retninger

Det er ikke første gang, at Article 29 Working Party og EU har ytret sig negativt omkring indsamlingen af data fra Windows 10-brugerne adfærd.

Hovedkritikken falder, da indsamlingen sker som standard, og at du som forbruger ikke fuldstændig kan framelde dig deling af data.

Et andet problem er, at du som forbruger ingen information kan få på, hvilke data der indsamles om dig.

"Microsoft burde tydeligt forklare, hvilke typer af personlige data firmaet indsamler og til hvilke formål. Uden den slags information, kan samtykke ikke gives, og derfor er indsamlingen ikke acceptabel," skriver Article 29 Working Group ifølge Reuters.

Du kan læse mere om, hvilke typer data Microsoft indsamle her: Privacy-bekymringer: Her er de data om dig, Microsoft opsnapper i Windows10

En række andre nationale tilsyn har allerede iværksat sager mod Microsoft. Frankrig krævede tilbage i juli, at Microsoft stoppede den automatiske dataindsamling fra franske Windows 10-brugere.

Det kan du læse mere om her: Frankrig griber ind: Voldsom data-indsamling i Windows 10 er ulovlig.

Læs også: Disse syv ting skal du gøre inden du opgraderer til Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere