Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

EU's datavagthunde snerrer igen ad Microsoft: Dataindsamling i Windows er stadig uacceptabel

Trods Microsofts seneste reduktion i mængden af indsamlet data i Windows 10, er EU stadig ikke tilfreds med indsamlingen af EU-borgeres brugerdata.

EU er stadig ikke tilfreds med dataindsamlingen i Windows 10, selv om Microsofts ændrede i selskabets privatlivsregler for godt to måneder siden.

Det fortæller Reuters.

EU's vagthunde for beskyttelse af data har udtrykt sin bekymring med hensyn til de brugerdata, som Microsoft som standard henter ned fra hver eneste Windows 10-computer verden over - inklusiv fra europæiske borgere.

Denne såkaldte personhenførbare data anvendes blandt andet til at målrette reklamer.

"På trods af ændringer i Windows 10 er Working Party stadig bekymrede over mængden af brugerdata, der indsamles," forklarer gruppen i en meddelelse, som dog også anerkender Microsofts ønske om at samarbejde.

Gruppen af "vagthunde" bestående af medlemmer fra 28 landes databeskyttelsesinstitutioner kaldet Article 29 Working Party.

Læs også: Gør Windows 10 privat: Sådan stopper du Microsoft i at snage i dit privatliv

Problemer fra alle retninger

Det er ikke første gang, at Article 29 Working Party og EU har ytret sig negativt omkring indsamlingen af data fra Windows 10-brugerne adfærd.

Hovedkritikken falder, da indsamlingen sker som standard, og at du som forbruger ikke fuldstændig kan framelde dig deling af data.

Et andet problem er, at du som forbruger ingen information kan få på, hvilke data der indsamles om dig.

"Microsoft burde tydeligt forklare, hvilke typer af personlige data firmaet indsamler og til hvilke formål. Uden den slags information, kan samtykke ikke gives, og derfor er indsamlingen ikke acceptabel," skriver Article 29 Working Group ifølge Reuters.

Du kan læse mere om, hvilke typer data Microsoft indsamle her: Privacy-bekymringer: Her er de data om dig, Microsoft opsnapper i Windows10

En række andre nationale tilsyn har allerede iværksat sager mod Microsoft. Frankrig krævede tilbage i juli, at Microsoft stoppede den automatiske dataindsamling fra franske Windows 10-brugere.

Det kan du læse mere om her: Frankrig griber ind: Voldsom data-indsamling i Windows 10 er ulovlig.

Læs også: Disse syv ting skal du gøre inden du opgraderer til Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.