Artikel top billede

EU's datavagthunde snerrer igen ad Microsoft: Dataindsamling i Windows er stadig uacceptabel

Trods Microsofts seneste reduktion i mængden af indsamlet data i Windows 10, er EU stadig ikke tilfreds med indsamlingen af EU-borgeres brugerdata.

EU er stadig ikke tilfreds med dataindsamlingen i Windows 10, selv om Microsofts ændrede i selskabets privatlivsregler for godt to måneder siden.

Det fortæller Reuters.

EU's vagthunde for beskyttelse af data har udtrykt sin bekymring med hensyn til de brugerdata, som Microsoft som standard henter ned fra hver eneste Windows 10-computer verden over - inklusiv fra europæiske borgere.

Denne såkaldte personhenførbare data anvendes blandt andet til at målrette reklamer.

"På trods af ændringer i Windows 10 er Working Party stadig bekymrede over mængden af brugerdata, der indsamles," forklarer gruppen i en meddelelse, som dog også anerkender Microsofts ønske om at samarbejde.

Gruppen af "vagthunde" bestående af medlemmer fra 28 landes databeskyttelsesinstitutioner kaldet Article 29 Working Party.

Læs også: Gør Windows 10 privat: Sådan stopper du Microsoft i at snage i dit privatliv

Problemer fra alle retninger

Det er ikke første gang, at Article 29 Working Party og EU har ytret sig negativt omkring indsamlingen af data fra Windows 10-brugerne adfærd.

Hovedkritikken falder, da indsamlingen sker som standard, og at du som forbruger ikke fuldstændig kan framelde dig deling af data.

Et andet problem er, at du som forbruger ingen information kan få på, hvilke data der indsamles om dig.

"Microsoft burde tydeligt forklare, hvilke typer af personlige data firmaet indsamler og til hvilke formål. Uden den slags information, kan samtykke ikke gives, og derfor er indsamlingen ikke acceptabel," skriver Article 29 Working Group ifølge Reuters.

Du kan læse mere om, hvilke typer data Microsoft indsamle her: Privacy-bekymringer: Her er de data om dig, Microsoft opsnapper i Windows10

En række andre nationale tilsyn har allerede iværksat sager mod Microsoft. Frankrig krævede tilbage i juli, at Microsoft stoppede den automatiske dataindsamling fra franske Windows 10-brugere.

Det kan du læse mere om her: Frankrig griber ind: Voldsom data-indsamling i Windows 10 er ulovlig.

Læs også: Disse syv ting skal du gøre inden du opgraderer til Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere