Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Så meget betalte Visma for Dinero: Martin Thorborg-selskab trækker millioner ud efter salget

Martin Thorborgs investeringsselskab Amino trækker 40 millioner kroner ud til ejerne, efter salget af Dinero til norske Visma har skæppet godt i kassen.

Det vakte opsigt, da norske Visma i midten af november i fjor købte Martin Thorborg og Nicoalai Frisch' regnskabsvirksomhed Dinero.

Dengang ville Martin Thorborg ikke fortælle Computerworld nærmere om salgsprisen, men kunne dog røbe, at Visma havde betalt et mindre beløb end hans tidligere virksomhed, Jubii, blev solgt for i sin tid.

Salget af Jubii indbragte 100 millioner euro.

"Lad mig sige det på den måde, at jeg alene på Dinero-handlen kan spise mig mæt resten af mine dage, med mindre jeg udelukkende lever af panda-bøffer," sagde Martin Thorborg i november til Computerworld.

Det kan du læse mere om her. Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero.

Ifølge Børsen er er da også noget om snakken. For ifølge Vismas nyeste regnskab betalte nordmændene 148,3 millioner norske kroner for Dinero, der ved købet var ejet af investeringsselskabet Amino med 51 procent samt en række partnere og ansatte.

Amino ejes af en række investorer med Martin Thorborg og Nicolai Frisch som hovedejere.

Ifølge Børsen har Aminos ejere nu trukket 40 millioner kroner ud af selskabet i udbytte, efter regnskabet viser et samlet overskud på 51,8 millioner kroner.

"At en stor del af overskuddet kommer fra salget, er nok ikke skudt helt ved siden af, men jeg kan ikke udtale mig specifikt om handlen," siger Nicolai Frisch til Børsen.

Norske Visma har i de senere år været på et decideret opkøbstogt i Danmark, hvor selskabet har brugt flere milliarder kroner på opkøb - blandt andet med milliardkøbet af e-conomic i 2015.

Vismas danske direktør, Mads Rebsdorf, sagde fornylig til Computerworld, at han forventer, at Visma også i 2017 kommer til at foretage opkøb af danske virksomheder.

"Vi har betydelige ressourcer til rådighed, hvis den rette mulighed dukker op," sagde han.

Læs også:

Stor norsk koncern klar til opkøbstogt i den danske it-branche: "Vi har betydelige ressourcer til rådighed"

Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere