Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Så meget betalte Visma for Dinero: Martin Thorborg-selskab trækker millioner ud efter salget

Martin Thorborgs investeringsselskab Amino trækker 40 millioner kroner ud til ejerne, efter salget af Dinero til norske Visma har skæppet godt i kassen.

Det vakte opsigt, da norske Visma i midten af november i fjor købte Martin Thorborg og Nicoalai Frisch' regnskabsvirksomhed Dinero.

Dengang ville Martin Thorborg ikke fortælle Computerworld nærmere om salgsprisen, men kunne dog røbe, at Visma havde betalt et mindre beløb end hans tidligere virksomhed, Jubii, blev solgt for i sin tid.

Salget af Jubii indbragte 100 millioner euro.

"Lad mig sige det på den måde, at jeg alene på Dinero-handlen kan spise mig mæt resten af mine dage, med mindre jeg udelukkende lever af panda-bøffer," sagde Martin Thorborg i november til Computerworld.

Det kan du læse mere om her. Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero.

Ifølge Børsen er er da også noget om snakken. For ifølge Vismas nyeste regnskab betalte nordmændene 148,3 millioner norske kroner for Dinero, der ved købet var ejet af investeringsselskabet Amino med 51 procent samt en række partnere og ansatte.

Amino ejes af en række investorer med Martin Thorborg og Nicolai Frisch som hovedejere.

Ifølge Børsen har Aminos ejere nu trukket 40 millioner kroner ud af selskabet i udbytte, efter regnskabet viser et samlet overskud på 51,8 millioner kroner.

"At en stor del af overskuddet kommer fra salget, er nok ikke skudt helt ved siden af, men jeg kan ikke udtale mig specifikt om handlen," siger Nicolai Frisch til Børsen.

Norske Visma har i de senere år været på et decideret opkøbstogt i Danmark, hvor selskabet har brugt flere milliarder kroner på opkøb - blandt andet med milliardkøbet af e-conomic i 2015.

Vismas danske direktør, Mads Rebsdorf, sagde fornylig til Computerworld, at han forventer, at Visma også i 2017 kommer til at foretage opkøb af danske virksomheder.

"Vi har betydelige ressourcer til rådighed, hvis den rette mulighed dukker op," sagde han.

Læs også:

Stor norsk koncern klar til opkøbstogt i den danske it-branche: "Vi har betydelige ressourcer til rådighed"

Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere