Artikel top billede

Test slår fast: Nye Ryzen-processorer fra AMD er mere kraftfulde end Intels bedste

AMD har fremvist benchmark-resultater, der viser, hvad vi kan vente af selskabets nye Ryzen-processorer.

AMD's kommende Ryzen-processorer er et af de mest omtalte og hypede produkter i mands minde: En sand Messias, der skal true Intel som kongen på den høje trone med mere kraftfuld hardware til en lavere pris.

Og det ser ud til, at historierne er sande.

I forbindelse med et presse-event løftede AMD sløret for nye benchmarks i det populære og respekterede CineBench-program for at vise, at AMD's Ryzen slår Intels bedste og fineste.

Det skriver Pcworld.com.  

I AMD's demonstration matchede AMD's kommende Ryzen 7 1700X-chip Intels Core i7-6900K.

Det mest imponerende er dog prisforskellen: Ryzen 7 1700X koster 399 dollars (direkte omregnet til 2.800 kroner) kontra Intels Core i7 6900K med en pris på 1.089 dollars (direkte omregnet til 7.600 kroner - reel dansk pris 8.500 kroner).

Og Ryzen 7 1700X er ikke engang AMD's bedste Ryzen-processor.

Kan skabe ny konkurrence

AMD's bedste af de nye Ryzen-processorer er Ryzen 7 1800X, der ifølge AMD's benchmarks i CineBench slår Intels i7 6900K med en CineBench-score på 1.601.

Intels Core i7 6900K har en score på 1.542.

Også i både renderingsprogrammet Handbrake og i spil slår Ryzen 7 1800X Intels bedste, og AMD's Ryzen 7 1800X koster kun 499 dollars (direkte omregnet til 3.500 kroner).

Benchmark-scoren er imponerende og formodentligt retvisende, men en egentlig test af processorerne kommer først på et senere tidspunkt, når de nye chips bliver sendt ud til verdenspressen.

Du kan læse mere om Ryzens specifikationer her: Her er fem ting du skal vide om Ryzen: AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel.

Uanset om du sidder og overvejer nye AMD-chips til din næste desktop-maskine, kan AMD's nye processorer betyde et stort skift i processormarkedet.

Intel har mere eller mindre haft monopol på markedet for computerprocessorer, og AMD's Ryzen kan være med til at presse Intels priser ned eller innovationen frem.

Læs også: AMD om Ryzen: "Det lignede noget, der lige så godt kunne stå på siden af et rumskib på vej til Mars"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere