Artikel top billede

Test slår fast: Nye Ryzen-processorer fra AMD er mere kraftfulde end Intels bedste

AMD har fremvist benchmark-resultater, der viser, hvad vi kan vente af selskabets nye Ryzen-processorer.

AMD's kommende Ryzen-processorer er et af de mest omtalte og hypede produkter i mands minde: En sand Messias, der skal true Intel som kongen på den høje trone med mere kraftfuld hardware til en lavere pris.

Og det ser ud til, at historierne er sande.

I forbindelse med et presse-event løftede AMD sløret for nye benchmarks i det populære og respekterede CineBench-program for at vise, at AMD's Ryzen slår Intels bedste og fineste.

Det skriver Pcworld.com.  

I AMD's demonstration matchede AMD's kommende Ryzen 7 1700X-chip Intels Core i7-6900K.

Det mest imponerende er dog prisforskellen: Ryzen 7 1700X koster 399 dollars (direkte omregnet til 2.800 kroner) kontra Intels Core i7 6900K med en pris på 1.089 dollars (direkte omregnet til 7.600 kroner - reel dansk pris 8.500 kroner).

Og Ryzen 7 1700X er ikke engang AMD's bedste Ryzen-processor.

Kan skabe ny konkurrence

AMD's bedste af de nye Ryzen-processorer er Ryzen 7 1800X, der ifølge AMD's benchmarks i CineBench slår Intels i7 6900K med en CineBench-score på 1.601.

Intels Core i7 6900K har en score på 1.542.

Også i både renderingsprogrammet Handbrake og i spil slår Ryzen 7 1800X Intels bedste, og AMD's Ryzen 7 1800X koster kun 499 dollars (direkte omregnet til 3.500 kroner).

Benchmark-scoren er imponerende og formodentligt retvisende, men en egentlig test af processorerne kommer først på et senere tidspunkt, når de nye chips bliver sendt ud til verdenspressen.

Du kan læse mere om Ryzens specifikationer her: Her er fem ting du skal vide om Ryzen: AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel.

Uanset om du sidder og overvejer nye AMD-chips til din næste desktop-maskine, kan AMD's nye processorer betyde et stort skift i processormarkedet.

Intel har mere eller mindre haft monopol på markedet for computerprocessorer, og AMD's Ryzen kan være med til at presse Intels priser ned eller innovationen frem.

Læs også: AMD om Ryzen: "Det lignede noget, der lige så godt kunne stå på siden af et rumskib på vej til Mars"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere