Artikel top billede

Test slår fast: Nye Ryzen-processorer fra AMD er mere kraftfulde end Intels bedste

AMD har fremvist benchmark-resultater, der viser, hvad vi kan vente af selskabets nye Ryzen-processorer.

AMD's kommende Ryzen-processorer er et af de mest omtalte og hypede produkter i mands minde: En sand Messias, der skal true Intel som kongen på den høje trone med mere kraftfuld hardware til en lavere pris.

Og det ser ud til, at historierne er sande.

I forbindelse med et presse-event løftede AMD sløret for nye benchmarks i det populære og respekterede CineBench-program for at vise, at AMD's Ryzen slår Intels bedste og fineste.

Det skriver Pcworld.com.  

I AMD's demonstration matchede AMD's kommende Ryzen 7 1700X-chip Intels Core i7-6900K.

Det mest imponerende er dog prisforskellen: Ryzen 7 1700X koster 399 dollars (direkte omregnet til 2.800 kroner) kontra Intels Core i7 6900K med en pris på 1.089 dollars (direkte omregnet til 7.600 kroner - reel dansk pris 8.500 kroner).

Og Ryzen 7 1700X er ikke engang AMD's bedste Ryzen-processor.

Kan skabe ny konkurrence

AMD's bedste af de nye Ryzen-processorer er Ryzen 7 1800X, der ifølge AMD's benchmarks i CineBench slår Intels i7 6900K med en CineBench-score på 1.601.

Intels Core i7 6900K har en score på 1.542.

Også i både renderingsprogrammet Handbrake og i spil slår Ryzen 7 1800X Intels bedste, og AMD's Ryzen 7 1800X koster kun 499 dollars (direkte omregnet til 3.500 kroner).

Benchmark-scoren er imponerende og formodentligt retvisende, men en egentlig test af processorerne kommer først på et senere tidspunkt, når de nye chips bliver sendt ud til verdenspressen.

Du kan læse mere om Ryzens specifikationer her: Her er fem ting du skal vide om Ryzen: AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel.

Uanset om du sidder og overvejer nye AMD-chips til din næste desktop-maskine, kan AMD's nye processorer betyde et stort skift i processormarkedet.

Intel har mere eller mindre haft monopol på markedet for computerprocessorer, og AMD's Ryzen kan være med til at presse Intels priser ned eller innovationen frem.

Læs også: AMD om Ryzen: "Det lignede noget, der lige så godt kunne stå på siden af et rumskib på vej til Mars"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere