Artikel top billede

Test slår fast: Nye Ryzen-processorer fra AMD er mere kraftfulde end Intels bedste

AMD har fremvist benchmark-resultater, der viser, hvad vi kan vente af selskabets nye Ryzen-processorer.

AMD's kommende Ryzen-processorer er et af de mest omtalte og hypede produkter i mands minde: En sand Messias, der skal true Intel som kongen på den høje trone med mere kraftfuld hardware til en lavere pris.

Og det ser ud til, at historierne er sande.

I forbindelse med et presse-event løftede AMD sløret for nye benchmarks i det populære og respekterede CineBench-program for at vise, at AMD's Ryzen slår Intels bedste og fineste.

Det skriver Pcworld.com.  

I AMD's demonstration matchede AMD's kommende Ryzen 7 1700X-chip Intels Core i7-6900K.

Det mest imponerende er dog prisforskellen: Ryzen 7 1700X koster 399 dollars (direkte omregnet til 2.800 kroner) kontra Intels Core i7 6900K med en pris på 1.089 dollars (direkte omregnet til 7.600 kroner - reel dansk pris 8.500 kroner).

Og Ryzen 7 1700X er ikke engang AMD's bedste Ryzen-processor.

Kan skabe ny konkurrence

AMD's bedste af de nye Ryzen-processorer er Ryzen 7 1800X, der ifølge AMD's benchmarks i CineBench slår Intels i7 6900K med en CineBench-score på 1.601.

Intels Core i7 6900K har en score på 1.542.

Også i både renderingsprogrammet Handbrake og i spil slår Ryzen 7 1800X Intels bedste, og AMD's Ryzen 7 1800X koster kun 499 dollars (direkte omregnet til 3.500 kroner).

Benchmark-scoren er imponerende og formodentligt retvisende, men en egentlig test af processorerne kommer først på et senere tidspunkt, når de nye chips bliver sendt ud til verdenspressen.

Du kan læse mere om Ryzens specifikationer her: Her er fem ting du skal vide om Ryzen: AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel.

Uanset om du sidder og overvejer nye AMD-chips til din næste desktop-maskine, kan AMD's nye processorer betyde et stort skift i processormarkedet.

Intel har mere eller mindre haft monopol på markedet for computerprocessorer, og AMD's Ryzen kan være med til at presse Intels priser ned eller innovationen frem.

Læs også: AMD om Ryzen: "Det lignede noget, der lige så godt kunne stå på siden af et rumskib på vej til Mars"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere