Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

Sendte en million routere til tælling med malware-angreb: Nu er 29-årig formodet gerningsmand anholdt

Næsten en million routere brød sammen på grund af et stort malware-angreb. Nu har politiet anholdt den formodede gerningsmand.

En britisk mand er netop blevet anholdt og sigtet for at være gerningsmanden bag et malware-angreb, der kappede forbindelsen til internettet for næsten en million bredbånds-kunder. 

Det store malware-angreb, der i november sendte næsten en million routere til tælling hos internetgiganten Deutsche Telekom, fandt sted ved hjælp af malwaren Mirai.

Deutsche Telekom har forklaret, at routerne faktisk var beskyttet mod malwaren, og at det derfor ikke var selve malwaren, der skabte problemerne.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lød det før jul i en orientering til kunderne.

Læs også: Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Nu meddeler tysk politi, at man har anholdt en britisk mand i en lufthavn nær London, og at han formodes at være ansvarlig for angrebet mod Deutsche Telekom.

"En meget alvorlig sag"

Flere medier skriver, at der er tale om en britisk mand på 29 år, og politiet i Tyskland har ifølge V3.co.uk udsendt denne udtalelse:

"Briten er sigtet for forsøg på computer-misbrug i en meget alvorlig sag. Han er mistænkt for at have udført et angreb mod internettet i slutningen af november, der betød, at over en million Deutsche Telekom-kunder ikke længere kunne anvende deres internetforbindelse."

"Målet med angrebet skal have været at overtage routerne og integrere dem i et botnet, som den sigtede stod bag."

Det fremgår ikke af nogle af de internationale medier, hvordan den sigtede brite forholder sig til anklagerne.

Læs også:

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere