Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

Sendte en million routere til tælling med malware-angreb: Nu er 29-årig formodet gerningsmand anholdt

Næsten en million routere brød sammen på grund af et stort malware-angreb. Nu har politiet anholdt den formodede gerningsmand.

En britisk mand er netop blevet anholdt og sigtet for at være gerningsmanden bag et malware-angreb, der kappede forbindelsen til internettet for næsten en million bredbånds-kunder. 

Det store malware-angreb, der i november sendte næsten en million routere til tælling hos internetgiganten Deutsche Telekom, fandt sted ved hjælp af malwaren Mirai.

Deutsche Telekom har forklaret, at routerne faktisk var beskyttet mod malwaren, og at det derfor ikke var selve malwaren, der skabte problemerne.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lød det før jul i en orientering til kunderne.

Læs også: Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Nu meddeler tysk politi, at man har anholdt en britisk mand i en lufthavn nær London, og at han formodes at være ansvarlig for angrebet mod Deutsche Telekom.

"En meget alvorlig sag"

Flere medier skriver, at der er tale om en britisk mand på 29 år, og politiet i Tyskland har ifølge V3.co.uk udsendt denne udtalelse:

"Briten er sigtet for forsøg på computer-misbrug i en meget alvorlig sag. Han er mistænkt for at have udført et angreb mod internettet i slutningen af november, der betød, at over en million Deutsche Telekom-kunder ikke længere kunne anvende deres internetforbindelse."

"Målet med angrebet skal have været at overtage routerne og integrere dem i et botnet, som den sigtede stod bag."

Det fremgår ikke af nogle af de internationale medier, hvordan den sigtede brite forholder sig til anklagerne.

Læs også:

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere