Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

Sendte en million routere til tælling med malware-angreb: Nu er 29-årig formodet gerningsmand anholdt

Næsten en million routere brød sammen på grund af et stort malware-angreb. Nu har politiet anholdt den formodede gerningsmand.

En britisk mand er netop blevet anholdt og sigtet for at være gerningsmanden bag et malware-angreb, der kappede forbindelsen til internettet for næsten en million bredbånds-kunder. 

Det store malware-angreb, der i november sendte næsten en million routere til tælling hos internetgiganten Deutsche Telekom, fandt sted ved hjælp af malwaren Mirai.

Deutsche Telekom har forklaret, at routerne faktisk var beskyttet mod malwaren, og at det derfor ikke var selve malwaren, der skabte problemerne.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lød det før jul i en orientering til kunderne.

Læs også: Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Nu meddeler tysk politi, at man har anholdt en britisk mand i en lufthavn nær London, og at han formodes at være ansvarlig for angrebet mod Deutsche Telekom.

"En meget alvorlig sag"

Flere medier skriver, at der er tale om en britisk mand på 29 år, og politiet i Tyskland har ifølge V3.co.uk udsendt denne udtalelse:

"Briten er sigtet for forsøg på computer-misbrug i en meget alvorlig sag. Han er mistænkt for at have udført et angreb mod internettet i slutningen af november, der betød, at over en million Deutsche Telekom-kunder ikke længere kunne anvende deres internetforbindelse."

"Målet med angrebet skal have været at overtage routerne og integrere dem i et botnet, som den sigtede stod bag."

Det fremgår ikke af nogle af de internationale medier, hvordan den sigtede brite forholder sig til anklagerne.

Læs også:

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere