Foto: Anders Engelbøl.

Sendte en million routere til tælling med malware-angreb: Nu er 29-årig formodet gerningsmand anholdt

Næsten en million routere brød sammen på grund af et stort malware-angreb. Nu har politiet anholdt den formodede gerningsmand.

En britisk mand er netop blevet anholdt og sigtet for at være gerningsmanden bag et malware-angreb, der kappede forbindelsen til internettet for næsten en million bredbånds-kunder. 

Det store malware-angreb, der i november sendte næsten en million routere til tælling hos internetgiganten Deutsche Telekom, fandt sted ved hjælp af malwaren Mirai.

Deutsche Telekom har forklaret, at routerne faktisk var beskyttet mod malwaren, og at det derfor ikke var selve malwaren, der skabte problemerne.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lød det før jul i en orientering til kunderne.

Læs også: Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Nu meddeler tysk politi, at man har anholdt en britisk mand i en lufthavn nær London, og at han formodes at være ansvarlig for angrebet mod Deutsche Telekom.

"En meget alvorlig sag"
Flere medier skriver, at der er tale om en britisk mand på 29 år, og politiet i Tyskland har ifølge V3.co.uk udsendt denne udtalelse:

"Briten er sigtet for forsøg på computer-misbrug i en meget alvorlig sag. Han er mistænkt for at have udført et angreb mod internettet i slutningen af november, der betød, at over en million Deutsche Telekom-kunder ikke længere kunne anvende deres internetforbindelse."

"Målet med angrebet skal have været at overtage routerne og integrere dem i et botnet, som den sigtede stod bag."

Det fremgår ikke af nogle af de internationale medier, hvordan den sigtede brite forholder sig til anklagerne.

Læs også:

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.