Artikel top billede

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen

Firmaet bag Dankortet og NemID Net ser positivt på fremtiden trods kæmpe underskud.

Virksomheden bag Dankortet og NemID, Nets, tabte sidste år 584 millioner kroner.

Et tab, der ifølge Nets blandt andet skyldes særlige udgifter i forbindelse med selskabets børsnotering sidste år.

Selskabet har dog oplevet en omsætningsvækst på otte procent, der betyder, at virksomhedens omsætning nu udgør 7,4 milliarder kroner.

Ifølge Berlingske Business oplyser Bo Nilsson, topchef i Nets, at han trods underskuddet er tilfreds med årets resultet og ser positivt på fremtiden.

"Vi har transformeret Nets med succes til at være en signifikant mere kunderfokuseret og innovationsdrevet virksomhed."

"I dag har vi et stærkt grundlag for fremtidig vækst, og for 2017 forventer vi solid vækst i både omsætning og indtjening," siger han til Berlingske Business.

Læs også: Nets og Danske Bank dropper samarbejde om MobilePay: Nets lancerer egen mobilbetalings-løsning

Succes for kontaktløst Dankort

Nets står i dag for driften af Dankortet og NemID, og i 2016 lancerede Nets desuden det såkaldte kontaktløse Dankort, der er udstyret med en chip, som gør det muligt at foretage betalinger uden at Dankortet er i fysisk kontakt med en betalings-terminal.

Ifølge regnskabet har brugen af det kontaktløse Dankortet overgået alle forventninger, og i december 2016 blev 15 procent af alle Dankort-betalinger foretaget kontaktløst.

En succes, der ifølge Nets kan være med til at give vind i sejlene for det såkaldte mobile Dankort, der ventes at blive lanceret i løbet af de kommende måneder.

Det mobile Dankorter er en betalingsapp til smartphones.

Læs også: Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere