Artikel top billede

Det skal du se: Twin Peaks 2017 kommer snart - og der er også flere andre spændende serier

Twin Peaks 2017 kommer til maj. Vi glæder os, for alene soundtracket fra orginalserien giver os stadig gåsehud.

"The owls are not what they seem".

For fans af den originale og snart 27 år gamle Twin Peaks-serie er det et af de mest ikoniske citater, der fanger hele den fantastiske series omdrejningspunkt: Intet og ingen er, hvad de ser ud til at være.

Så fik du ikke se serien tilbage i start 90'erne kan du se den nu på HBO Nordic. Enten som aflad for, hvad du nu engang lavede i stedet for at se serier for 27 år siden eller som forberedelse til fortsættelsen, Twin Peaks 2017, som får premiere i USA til maj. Og forhåbentligt kort tid derefter til de danske skærme.

Men mens du venter på specialagent Twin Peaks og den kaffedrikkende Dale Cooper, er der andre, som ikke er hvad de ser ud til at være.

Antihelten i Limitless 

En af dem er Bryan Finch i serien Limitless (tilgængelig på DVD), et spin-off fra filmen af sammen navn fra 2011 (filmen kan ses på Netflix).

Brian er en 28-årig guitarspilledende og hasrygende antihelt. Han sover længe og drømmer om sit musikalske gennembrud selvom hans venner og bandmedlemmer for længst har set skriften på væggen og startet på voksenliv med børn og job.

Altså indtil Finch under kaotiske omstændigheder får adgang til superstoffet NZT, som lader ham udnytte sin hjernes fulde kapacitet. På overfladen ligner han en sløv hipster, men bag det søvnige udtryk kører hjernen på højtryk.

For med NZT bliver Finch ikke alene smart, men også i stand til genkalde sig samtlige indtryk og samtaler, han har deltaget i. Alt sammen så praktisk, at en FBI-specialenhed samler den udisciplinerede Finch op og sætter ham til at arbejde sammen med de noget mere regelrette politifolk.

Umiddelbart lyder det som et lidt for slidt koncept. Men Jake McDorman, som spiller den forvoksede gymnasieelev Brian Finch, formår at få lidt humor ind i serien, når han for 12. gang prøver at pjække fra sine FBI-opgaver.

Særlige børn, knap så særlig film

Humoren er til gengæld svær at få øje på i filmen "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children", som kan ses nu på DVD/Apples iTunes. Her er temaet også, at under den normale overflade, gemmer en alternativ verden sig.

En verden hvor særlige, såkaldte peculiar, børn med særlige evner jages af en samling onde magikere med appetit på friskpillede øjenæbler.

I bøgerne, som filmen er løseligt baseret på, er det en spændende og lidt dyster historie. Og det er filmen også - i hvert fald i den første halvdel. For i sidste halvdel af filmen har instruktøren Tim Burton tilsyneladende været på ferie.

Og mens han var væk, har special effects-folkene folkene tiltvunget sig adgang til klipperummet og erstattet plottet med en omgang rodede Hollywoodske special effects, som selv den yngre del af familien nåede at blive trætte af.

De anbefaler i stedet at du læser bogen, hvilket bare viser, at selv underholdningsumættelige unger heller ikke altid er hvad de ser ud til at være.

Bonus: Se - og lyt - til introen fra Twin Peaks. Vi indrømmer gerne, at alene soundtracket bringer gåsehuden frem på redaktionen...mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.