Artikel top billede

På billederne ses falske iPhones, der for nogle år siden blev solgt i Danmark. (Foto: Mikkel William Nielsen)

Masse-kopierer populære smartphones og krænker patenter: Koster smartphone-producenter milliarder

Det er big business af kopiere populære smartphones og tyvstjæle ellers patenterede opfindelser.

En ny EU-rapport forsøger at sætte tal på, hvor mange penge smartphone-producenter og ejere af patenter går glip af, når populære smartphones kopieres, og patenter krænkes.

Det er generelt et velkendt problem i mobilindustrien, at intellectual property rights (IPR) eller intellektuelle ejendomsrettigheder, bliver krænket med blandt andet kopi-smartphones som dem, der ses på billederne her i artiklen.  

EU-undersøgelsen, der er baseret på de smartphones, der blev solgt i 86 forskellige lande i 2015, indeholder dog alligevel nogle voldsomme estimater af, hvor stor en omsætning de lovlige spillere går glip af.

"Det estimeres, at der i 2014 blev solgt 14 millioner færre smartphones af den lovlige industri på tværs af EU, end det havde været tilfældet, hvis der ikke havde været forfalskninger."

"Det svarer til, at cirka 4,2 milliarder euro (cirka 31 milliarder kroner, red) gik tabt på grund af falske smartphones," lyder det blandt andet i rapporten.

Går glip af 335 milliarder kroner

I rapporten (PDF) kan man også læse, at den lovlige del af smartphone-industrien på verdensplan i 2015 gik glip af at sælge omkring 184 millioner enheder,

Virksomhederne mistede dermed omkring 335 milliarder kroner på grund af de mange smartphone-kopier og patent-krænkelser.

Det er 12,9 procent af det totale smartphone-salg på verdensplan i 2015.

European Union Intellectual Property Offic, der står bag rapporten, skriver, at Kina står for 36 procent af det samlede beløb, der menes at gå tabt.

Danmark er en dengse

Zoomer vi ind på EU-landene, er det i gennemsnit 8,3 procent af det samlede smartphone-salg, der sker med udgangspunkt i kopier og forfalskninger.

Her nævnes det specifikt, at Danmark er det land i EU, hvor problemet er mindst (4,9 procent), mens Rumænien befinder sig i den modsatte ende med 19,1 propcent.

Læs også:

Fire års fængsel til bagmand bag dansk iPhone-svindel

Nyt fra LG, Sony, Huawei og Nokia: Her er alle de nye smartphones fra Mobile World Congress

LTE-netværkene buldrer afsted - men de fleste smartphones kan slet ikke udnytte turbo-hastighederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere