Artikel top billede

Ny teknologi sikrer opladning af smartphones på blot 20 minutter

En kinesisk smartphoneproducent er klar med en ny teknologi, der oplader smartphones lynhurtigt.

Moderne smartphones holder for det meste kun til en enkelt dag, før de bliver lænket til væggen for at få mere af den livsnødvendige elektronfyldte juice.

Men nu kan du i det mindste glæde dig over udsigten til en hurtigere opladning af telefonen.

Det kinesiske mobilselskab Meizu lancerede til Mobile World Congress en ny opladningsteknologi kaldet Super mCharge, der oplader et af selskabets batterier fra 0 til 100 procent på 20 minutter.

Meizu benytter en 11V/5A-oplader på 55W via et særligt data-kabel, siger Meizu ifølge Android Central.

Til trods for den hurtige opladning, bliver batterierne "kun" cirka 40 grader varme, hvilket skulle forebygge, at Meizu bryder i brand, som det var tilfældet med Samsungs Note 7.

Meizus tests viser, at et 3.000mAh-batteri efter 800 opladninger via den voldsomme metode stadig har over 80 procent af den oprindelige kapacitet, hvilket burde give batteriet en levetid på over to år.

Læs vores anmeldelse af en af 2016's bedste smartphones her: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner 

Hurtigere opladning fra alle kanter

Som hovedregel holder en smartphone kun strøm til en enkelt dag uanset prisen, hvilket Computerworlds testredaktør bekræfter, efter at have testet over 50 smartphones igennem de seneste tre år.

Kun få undtagelser som Huawei Mate 9 Pro og udvalgte Sony Xperia Z-telefoner har et batteri, der konsekvent kan holde i to dage.

Og du skal ikke regne med en større batterirevolution foreløbig.

Trods små innovationer indenfor batteriteknologi, er det næsten altid ny strømbesparende hardware eller optimeret software, der resulterer i en bedre batterilevetid i smartphones.

Meizu er dog ikke den eneste virksomhed, der satser på vild opladerteknologi.

Det kinesiske firma Oppo fremviste sidste år en opladningsteknologi, der opladede et smartphone-batteri fra 0 til 100 procent på 15 minutter. Teknologien endte dog aldrig i en af firmaets smartphones.

Også både OnePlus, Qualcomm og Huawei har hver deres opladningsteknologi, der tillader hurtig opladning. En OnePlus 3T går fra 0 til 60 procent på 30 minutter, og telefoner med Qualcomms nyeste Snapdragon 835-processor vil kunne oplades fra 0 til 50 procent på 15 minutter.

Læs også: Gennembrud for trådløs strøm: Din mobiltelefon oplader automatisk hvis den medbringes i dette rum




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere