Artikel top billede

Nye krav til læserne: Du skal læse og forstå artikler, før du må kommentere

For at undgå overfladisk og fordummende debat stiller stort skandinavisk statsmedie nu krav til læserne: Læs og forstå vores artikler, før du kan kommentere på indholdet, lyder budskabet.

Hadsk tale, fordummende debat, falske nyheder og generel grov debattone.

Sådan er vilkårene på nettets sociale medier og mere traditionelle aviser, hvor debatfelterne i halen på diverse artikler ofte er stoppet med nogle af sproget værste gloser og rabiate udmeldinger.

Den slags foregår også i Danmarks broderland Norge, hvor den lokale pendant til Danmarks Radio, Norsk RikskringKasting (NRK), nu går til kamp mod den fordummende debat.

På et nylanceret beta-site forsøger NRK sig således med nogle enkelte spørgsmål om indholdet fra artiklen, som læserne skal besvare, før de for alvor kan komme til kommentar-tasterne.

Læs også: Afsløring: Vi deler artikler på de sociale medier - men har ikke selv læst dem

Det er især artikler med et potentielt sprængfarligt indhold som eksempelvis digital overvågning af befolkningen, der får tilknyttet spørgsmål, før debattørerne kan folde sig ud.

Det skriver journalist-organisationen NiemanLab.

Er Datatilsynet positivt indstillet?

I en artikel om foreslået, digital overvågningslovgivning i Norge, har NRK tilføjet tre spørgsmål ved kommentarfeltet.

Hvis du som læser ikke kan eller vil besvare disse spørgsmål, kan du godt glemme alt om at skrive dine bevingede ord i kommentatorfeltet.

Disse tre spørgsmåli den specifikke overvågningsartikel lyder:

"- Hvilket parti stemmer enstemmigt for DLD?" (DataLagringsDirektivet, red)

"- Er Datatilsynet positive til DGF?" (Digitalt GrænseForsvar, red)

"- Hvad står DGF for?"

Læserne spørger også  
Efter opgaven med de tre spørgsmål med hver tre svarmuligheder, kan læserne give deres mening til kende i debatfeltet.

Selvfølgelig er der også læsere, der kommenterer mere på den noget alternative adgangs-quiz frem for på artikelindholdet.

"Yes! Kan jeg vinde en sådan fladskærm eller noget," skriver en debattør efter at være sluppet gennem nåleøjet og ind i kommentarfeltet.

En anden debattør tyer til en umiddelbart knap så begejstret kommentar for at levere en lidt dybere pointe:

"Så nu må jeg faktisk sætte mig ind i en sag for at kunne ytre mine politiske meninger forklædt som kritisk kommentar?" lyder det sarkastiske spørgsmål fra en NRK-bruger.

Læs også:

Galleri: Disse sociale medier er de mest anvendte i verden

Nyt socialt medie går mod bølgen og tillader racisme og sexisme: Her kan du skrive (næsten) alt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere