Eksperter udpeger de værste trusler med kunstig intelligens: "Vi taler om malware på steroider"

En gruppe af de fremmeste forskere inden for kunstig intelligens har udpeget flere dommedagsscenarier, som vi skal være opmærksomme på.

Enhver med film som Terminator, West World og Space Odyssey på nethinden ved, at kunstig intelligens ikke nødvendigvis kun er et løfte om at kurere kræft og finde liv på andre planeter.

For de intelligente maskiner kan potentielt komme ud af kontrol.

Læs også: "Problemet er ikke, at vores maskiner bliver intelligente, men at de bliver autonome"

Derfor har en gruppe på godt 40 kunstig intelligens-forskere og sikkerhedsfolk for nyligt sat sig sammen i den amerikanske Arizona-ørken for at diskutere mulige dommedags-scenarier med kunstig intelligens inden for fem til 25 år.

Med finansiering fra blandt andre Tesla-stifter Elon Musk har forskerne fundet frem til, at kunstig intelligens med nutidens teknologier kan have indflydelse på alt mellem aktiemanipulationer til reelle krigsscenarier.

Det skriver Bloomberg.

Det usynlige cyber-våben
En forskergruppe kom frem til, at et automatiseret cybervåben med mulighed for at skjule sig og umuligt at afmontere ville være en af de største trusler mod menneskeheden.

"Vi taler om malware på steroider, som bliver styret af kunstig intelligens," forklarede bestyrelsesformand for computer science ved Tufts Universitet, Kathleen Fisher, på konferencen.

Dette dommedagscenario blev udfordret på, at det ville kræve en masse computerkræfter og kommunikation at føre ud i virkeligheden. 

Svaret kom prompte på konferencen: Det hele ville være skjult af et afhængighedsskabende computerspil, der kunne forvrænge kommunikationen fra den intelligente command and control-server.

Hvad kan dog gå galt?
Sloganet for forskermødet var, "hvad kan dog gå galt", og det er der åbenbart meget, der kan.

Andre forskere bød ind med scenarier omkring kursmanipulation og aktiederoute som følge af kunstigt intelligente robotters spekulationer i valutaer og værdipapirer.

Et modsvar til dette kunne ifølge nogle af de tilstedeværende forskere være at behandle angrebene som malware, hvor hver enkel angrebstype kunne identificeres fra en database.

Samtidig kom det frem, at en hel horde af forskellige fagretninger må samarbejde i de kommende år, så forskerverdenen kan forhindre det, som alle frygter allermest med kunstig intelligens:

At mennesket bliver udslettet af sin egen skabning.

Læs også:
I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"

Red os fra robotterne: It-bosser skyder 140 millioner kroner i sikring mod kunstig intelligens
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.