Artikel top billede

Eksperter udpeger de værste trusler med kunstig intelligens: "Vi taler om malware på steroider"

En gruppe af de fremmeste forskere inden for kunstig intelligens har udpeget flere dommedagsscenarier, som vi skal være opmærksomme på.

Enhver med film som Terminator, West World og Space Odyssey på nethinden ved, at kunstig intelligens ikke nødvendigvis kun er et løfte om at kurere kræft og finde liv på andre planeter.

For de intelligente maskiner kan potentielt komme ud af kontrol.

Læs også: "Problemet er ikke, at vores maskiner bliver intelligente, men at de bliver autonome"

Derfor har en gruppe på godt 40 kunstig intelligens-forskere og sikkerhedsfolk for nyligt sat sig sammen i den amerikanske Arizona-ørken for at diskutere mulige dommedags-scenarier med kunstig intelligens inden for fem til 25 år.

Med finansiering fra blandt andre Tesla-stifter Elon Musk har forskerne fundet frem til, at kunstig intelligens med nutidens teknologier kan have indflydelse på alt mellem aktiemanipulationer til reelle krigsscenarier.

Det skriver Bloomberg.

Det usynlige cyber-våben

En forskergruppe kom frem til, at et automatiseret cybervåben med mulighed for at skjule sig og umuligt at afmontere ville være en af de største trusler mod menneskeheden.

"Vi taler om malware på steroider, som bliver styret af kunstig intelligens," forklarede bestyrelsesformand for computer science ved Tufts Universitet, Kathleen Fisher, på konferencen.

Dette dommedagscenario blev udfordret på, at det ville kræve en masse computerkræfter og kommunikation at føre ud i virkeligheden. 

Svaret kom prompte på konferencen: Det hele ville være skjult af et afhængighedsskabende computerspil, der kunne forvrænge kommunikationen fra den intelligente command and control-server.

Hvad kan dog gå galt?

Sloganet for forskermødet var, "hvad kan dog gå galt", og det er der åbenbart meget, der kan.

Andre forskere bød ind med scenarier omkring kursmanipulation og aktiederoute som følge af kunstigt intelligente robotters spekulationer i valutaer og værdipapirer.

Et modsvar til dette kunne ifølge nogle af de tilstedeværende forskere være at behandle angrebene som malware, hvor hver enkel angrebstype kunne identificeres fra en database.

Samtidig kom det frem, at en hel horde af forskellige fagretninger må samarbejde i de kommende år, så forskerverdenen kan forhindre det, som alle frygter allermest med kunstig intelligens:

At mennesket bliver udslettet af sin egen skabning.

Læs også:
I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"

Red os fra robotterne: It-bosser skyder 140 millioner kroner i sikring mod kunstig intelligens
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere