Nets holder kortene tæt til kroppen efter MobilePays krigserklæring: "Men vi arbejder hele tiden på nye tiltag"

I sidste uge blev Nets udfordret af MobilePay. Men det er endnu uklart , hvordan Nets vil reagere på krigserklæringen fra den fremadstormende mobilbetalingstjeneste.

"Vi ser det ikke som en konkurrent."

Sådan lyder udmeldingen fra Nets efter, at Danske Banks MobilePay-app i sidste uge lancerede MobilePay Subscriptions, der er en ny funktion til abonnementsbetalinger, som har mange ligheder med Nets' succestjeneste Betalingsservice. 

Trækket er i danske medier blevet set som en yderligere optrapning af den betalingskrig, der ventes at bryde ud lys lue i løbet af kommende måneder. For her har Nets proklameret, at virksomheden vil lancere "et mobilt Dankort". 

Læs også: MobilePay blæser til krig mod Nets: Åbner for abonnementsaftaler i appen

Men Ulrik Marshall, der er kommunikationsmedarbejder i Nets, mener ikke, at MobilePays løsning er en konkurrent til Betalingsservice. 

"Det er endnu en spiller på markedet, men ikke en direkte konkurrent til Betalingsservice. Jeg ser det snarere som et alternativ til tilbagevendende kortbetalinger," siger han til Computerworld.

Hvilke tiltag forbereder Nets som svar på MobilePays udspil?

"Hos Nets arbejder vi hele tiden på nye tiltag. Eksempelvis lancerede vi sidste år en app til Betalingsservice, der giver dig et overblik over dine Betalingsservice-aftaler. Men jeg kan ikke sige noget om, hvilke nye produkter, vi har på vej, og hvornår de kommer." 

Læs også: MobilePays nye abonnements-service er smart - men måske løser den det forkerte problem


Vi ser, at der kommer flere og flere nye abonnementstjenester, og det fremhæver MobilePay også som motivation for at lancere tjenesten. Hvordan påvirker den udvikling Betalingsservice?

"Vi se, at folk først og fremmest bruger automatisk korttræk til denne type tjenester. Derfor tror vi også på, at Betalingsservice i fremtiden vil fungere som ryggraden for de faste regnebetalinger hos mange danskere. Eksempelvis når det gælder betalinger som husleje og lån."

Hvad er det helt præcis for nogle fordele, som der er ved at anvende Betalingsservice?

"For virksomhederne giver det en mulig for integration med deres regnskabssystemer, og samtidig giver vi forbrugerne overblik over deres betalinger på alle type platforme - ikke bare på smartphones. Betalingsservice virker også på desktop, via netbank og folk kan også blive opdateret om deres betalinger via breve, der bliver sendt til E-boks eller danskernes fysiske postkasse."

Men kan vi forestille os at Nets vil udvikle en rivaliserende tjeneste, der vil adressere behovet for at skabe overblik over tilbagevende kortbetalinger?

"Jeg har ingen kommentar til, hvad vi eventuelt går og arbejder på. Men vi holder naturligvis øje med markedet og er i tæt dialog med vores kunder, så vi kan tilbyde de produkter, som de efterspørger"

Læs også:

Nets og Danske Bank dropper samarbejde om MobilePay:
Nets lancerer egen mobilbetalings-løsning
 

MobilePay sænker priserne markant: I åben krig med Nets om butiks-betalinger

Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.