Artikel top billede

Nets holder kortene tæt til kroppen efter MobilePays krigserklæring: "Men vi arbejder hele tiden på nye tiltag"

I sidste uge blev Nets udfordret af MobilePay. Men det er endnu uklart , hvordan Nets vil reagere på krigserklæringen fra den fremadstormende mobilbetalingstjeneste.

"Vi ser det ikke som en konkurrent."

Sådan lyder udmeldingen fra Nets efter, at Danske Banks MobilePay-app i sidste uge lancerede MobilePay Subscriptions, der er en ny funktion til abonnementsbetalinger, som har mange ligheder med Nets' succestjeneste Betalingsservice. 

Trækket er i danske medier blevet set som en yderligere optrapning af den betalingskrig, der ventes at bryde ud lys lue i løbet af kommende måneder. For her har Nets proklameret, at virksomheden vil lancere "et mobilt Dankort". 

Læs også: MobilePay blæser til krig mod Nets: Åbner for abonnementsaftaler i appen

Men Ulrik Marshall, der er kommunikationsmedarbejder i Nets, mener ikke, at MobilePays løsning er en konkurrent til Betalingsservice. 

"Det er endnu en spiller på markedet, men ikke en direkte konkurrent til Betalingsservice. Jeg ser det snarere som et alternativ til tilbagevendende kortbetalinger," siger han til Computerworld.

Hvilke tiltag forbereder Nets som svar på MobilePays udspil?

"Hos Nets arbejder vi hele tiden på nye tiltag. Eksempelvis lancerede vi sidste år en app til Betalingsservice, der giver dig et overblik over dine Betalingsservice-aftaler. Men jeg kan ikke sige noget om, hvilke nye produkter, vi har på vej, og hvornår de kommer." 

Læs også: MobilePays nye abonnements-service er smart - men måske løser den det forkerte problem

Vi ser, at der kommer flere og flere nye abonnementstjenester, og det fremhæver MobilePay også som motivation for at lancere tjenesten. Hvordan påvirker den udvikling Betalingsservice?

"Vi se, at folk først og fremmest bruger automatisk korttræk til denne type tjenester. Derfor tror vi også på, at Betalingsservice i fremtiden vil fungere som ryggraden for de faste regnebetalinger hos mange danskere. Eksempelvis når det gælder betalinger som husleje og lån."

Hvad er det helt præcis for nogle fordele, som der er ved at anvende Betalingsservice?

"For virksomhederne giver det en mulig for integration med deres regnskabssystemer, og samtidig giver vi forbrugerne overblik over deres betalinger på alle type platforme - ikke bare på smartphones. Betalingsservice virker også på desktop, via netbank og folk kan også blive opdateret om deres betalinger via breve, der bliver sendt til E-boks eller danskernes fysiske postkasse."

Men kan vi forestille os at Nets vil udvikle en rivaliserende tjeneste, der vil adressere behovet for at skabe overblik over tilbagevende kortbetalinger?

"Jeg har ingen kommentar til, hvad vi eventuelt går og arbejder på. Men vi holder naturligvis øje med markedet og er i tæt dialog med vores kunder, så vi kan tilbyde de produkter, som de efterspørger"

Læs også:

Nets og Danske Bank dropper samarbejde om MobilePay:
Nets lancerer egen mobilbetalings-løsning
 

MobilePay sænker priserne markant: I åben krig med Nets om butiks-betalinger

Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere