Artikel top billede

Politi vil hellere lade pædofile slippe ustraffede end afsløre sit Tor-hackerværktøj

Amerikanske myndigheder vil hellere lade pædofili-mistænkte slippe for retssager end afsløre, hvordan FBI har fundet frem til de mistænkte via et hack i Tor-browseren. Menneskerettighedsorganisation kalder det billig spionage af folket.

En mand anklaget for pædofili kan gå ustraffet fra retten, da de amerikanske anklagemyndigheder ikke ønsker at løfte sløret for, hvordan det amerikanske politi FBI har fundet frem til den anklagede.

Det er anden gang på kort tid, at anklagemyndighederne dropper en sag mod en formodet pædofil, da myndighederne undervejs i retssagen skal fremlægge de værktøjer til Tor-browseren, som er blevet brugt til at finde frem til den nu tidligere pædofili-tiltalte.

Det skriver Ars Technica.

"Regeringen må nu vælge mellem videregivelse af klassificerede oplysninger og afstå fra sin anklage," lyder det ifølge Ars Technica fra den føderale anklager Annette Hayes.

"Offentliggørelse af værktøjerne er på nuværende tidspunkt ikke en mulighed. Derimod åbner afvisningen af sagen muligheden for, at regeringen på et senere tidspunkt og inden for forældelsesfristen kan frembringe den ønskede afsløring," fortsætter hun.

135 folk under luppen

I skrivende stund er de amerikanske anklagemyndigheder i gang med at undersøge 135 folk, der er mistænkt for at besøge en specifik hjemmeside på det mørke internet.

Sitet er nu lukket ned, og det er kommet frem, at FBI har brugt et særligt værktøj til Tor-browseren for at finde frem til de besøgendes sande IP-adresse, som ellers er skjult i Tor.

Men ved at hacke Tor-browseren har FBI formået at identificere IP-adresser, som igen kan føres tilbage til rigtige adresser i den fysiske verden.

Spørgsmålet er så bare, hvad FBI reelt kan bruge IP-adresserne til, når anklagemyndighederne frafalder sager frem for at fortælle, hvordan IP-adresserne er blevet fundet.

Billig spionage

Samtidig har muligheden for at genkende folks IP-adresser på det ellers anonymiserede del af internettet rejst spørgsmål om muligheden for masseovervågning.

Blandt andre har sikkerhedsekspert Christopher Soghoian fra menneskerettighedsorganisationen American Civil Liberties Union stillets spørgsmålstegn ved FBI's fremgangsmåder.

"Min bekymring er, at når regeringen kan hacke sig frem til at finde en masse mennesker, er hacking ikke bare en attraktiv måde at overvåge på, men det bliver også den billigste måde at spionere på," lød det fra Christopher Soghoian i december.

Læs også:
Har FBI virkelig dekrypteret Tor-netværket? Her er fire mulige forklaringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere