Artikel top billede

Politi vil hellere lade pædofile slippe ustraffede end afsløre sit Tor-hackerværktøj

Amerikanske myndigheder vil hellere lade pædofili-mistænkte slippe for retssager end afsløre, hvordan FBI har fundet frem til de mistænkte via et hack i Tor-browseren. Menneskerettighedsorganisation kalder det billig spionage af folket.

En mand anklaget for pædofili kan gå ustraffet fra retten, da de amerikanske anklagemyndigheder ikke ønsker at løfte sløret for, hvordan det amerikanske politi FBI har fundet frem til den anklagede.

Det er anden gang på kort tid, at anklagemyndighederne dropper en sag mod en formodet pædofil, da myndighederne undervejs i retssagen skal fremlægge de værktøjer til Tor-browseren, som er blevet brugt til at finde frem til den nu tidligere pædofili-tiltalte.

Det skriver Ars Technica.

"Regeringen må nu vælge mellem videregivelse af klassificerede oplysninger og afstå fra sin anklage," lyder det ifølge Ars Technica fra den føderale anklager Annette Hayes.

"Offentliggørelse af værktøjerne er på nuværende tidspunkt ikke en mulighed. Derimod åbner afvisningen af sagen muligheden for, at regeringen på et senere tidspunkt og inden for forældelsesfristen kan frembringe den ønskede afsløring," fortsætter hun.

135 folk under luppen

I skrivende stund er de amerikanske anklagemyndigheder i gang med at undersøge 135 folk, der er mistænkt for at besøge en specifik hjemmeside på det mørke internet.

Sitet er nu lukket ned, og det er kommet frem, at FBI har brugt et særligt værktøj til Tor-browseren for at finde frem til de besøgendes sande IP-adresse, som ellers er skjult i Tor.

Men ved at hacke Tor-browseren har FBI formået at identificere IP-adresser, som igen kan føres tilbage til rigtige adresser i den fysiske verden.

Spørgsmålet er så bare, hvad FBI reelt kan bruge IP-adresserne til, når anklagemyndighederne frafalder sager frem for at fortælle, hvordan IP-adresserne er blevet fundet.

Billig spionage

Samtidig har muligheden for at genkende folks IP-adresser på det ellers anonymiserede del af internettet rejst spørgsmål om muligheden for masseovervågning.

Blandt andre har sikkerhedsekspert Christopher Soghoian fra menneskerettighedsorganisationen American Civil Liberties Union stillets spørgsmålstegn ved FBI's fremgangsmåder.

"Min bekymring er, at når regeringen kan hacke sig frem til at finde en masse mennesker, er hacking ikke bare en attraktiv måde at overvåge på, men det bliver også den billigste måde at spionere på," lød det fra Christopher Soghoian i december.

Læs også:
Har FBI virkelig dekrypteret Tor-netværket? Her er fire mulige forklaringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere