Artikel top billede

Politi vil hellere lade pædofile slippe ustraffede end afsløre sit Tor-hackerværktøj

Amerikanske myndigheder vil hellere lade pædofili-mistænkte slippe for retssager end afsløre, hvordan FBI har fundet frem til de mistænkte via et hack i Tor-browseren. Menneskerettighedsorganisation kalder det billig spionage af folket.

En mand anklaget for pædofili kan gå ustraffet fra retten, da de amerikanske anklagemyndigheder ikke ønsker at løfte sløret for, hvordan det amerikanske politi FBI har fundet frem til den anklagede.

Det er anden gang på kort tid, at anklagemyndighederne dropper en sag mod en formodet pædofil, da myndighederne undervejs i retssagen skal fremlægge de værktøjer til Tor-browseren, som er blevet brugt til at finde frem til den nu tidligere pædofili-tiltalte.

Det skriver Ars Technica.

"Regeringen må nu vælge mellem videregivelse af klassificerede oplysninger og afstå fra sin anklage," lyder det ifølge Ars Technica fra den føderale anklager Annette Hayes.

"Offentliggørelse af værktøjerne er på nuværende tidspunkt ikke en mulighed. Derimod åbner afvisningen af sagen muligheden for, at regeringen på et senere tidspunkt og inden for forældelsesfristen kan frembringe den ønskede afsløring," fortsætter hun.

135 folk under luppen

I skrivende stund er de amerikanske anklagemyndigheder i gang med at undersøge 135 folk, der er mistænkt for at besøge en specifik hjemmeside på det mørke internet.

Sitet er nu lukket ned, og det er kommet frem, at FBI har brugt et særligt værktøj til Tor-browseren for at finde frem til de besøgendes sande IP-adresse, som ellers er skjult i Tor.

Men ved at hacke Tor-browseren har FBI formået at identificere IP-adresser, som igen kan føres tilbage til rigtige adresser i den fysiske verden.

Spørgsmålet er så bare, hvad FBI reelt kan bruge IP-adresserne til, når anklagemyndighederne frafalder sager frem for at fortælle, hvordan IP-adresserne er blevet fundet.

Billig spionage

Samtidig har muligheden for at genkende folks IP-adresser på det ellers anonymiserede del af internettet rejst spørgsmål om muligheden for masseovervågning.

Blandt andre har sikkerhedsekspert Christopher Soghoian fra menneskerettighedsorganisationen American Civil Liberties Union stillets spørgsmålstegn ved FBI's fremgangsmåder.

"Min bekymring er, at når regeringen kan hacke sig frem til at finde en masse mennesker, er hacking ikke bare en attraktiv måde at overvåge på, men det bliver også den billigste måde at spionere på," lød det fra Christopher Soghoian i december.

Læs også:
Har FBI virkelig dekrypteret Tor-netværket? Her er fire mulige forklaringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere