Artikel top billede

Se top 10-listen: Disse programmer på din computer har flest sårbarheder

Ny opgørelse over antallet af sårbarheder i populære applikationer viser, hvordan det står til med software fra blandt andre Adobe, Microsoft og Apple. Se top 10-listen over de mest sårbare applikationer.

Antallet af software-sårbarheder fortsætter med at stige - og de it-kriminelle har også ekstremt travlt med at forsøge at udnytte sårbarhederne.

Det fremgår af sikkerhedsselskabet Trend Micros netop offentliggjorte årsrapport om trusselsbilledet på globalt plan i 2016.

I rapporten (PDF) kan man læse, at data fra Trend Micro og Zero Day Initiative (ZDI) viser, at der i 2016 blev opdaget i alt 765 sårbarheder, heriblandt 60 0-dagssårbarheder, i de undersøgte applikationer.

Advantechs WebAccess og Adobe Acrobat Reader DC var de to stykker software, der havde langt de fleste sårbarheder i 2016 - henholdsvis 109 og 89 sårbarheder.

Her er top 10-listen

Listen herunder viser de 10 applikationer, der indeholdt flest registrerede sårbarheder i 2016 ifølge Trend Micro og ZDI. Antallet af sårbarheder er i parantes:

1: Advantech WebAccess (109)
2: Adobe® Acrobat Reader DC (89)
3: Apple® OS X (52)
4: Android (52) 
5) Foxit Reader (49)
6: Adobe Flash (38)
7: Microsoft Internet Explorer (33)
8: Microsoft Windows OS (26)
9: SolarWinds (25)
10: Microsoft Edge (22)

Det er nok ikke mindst Adobe Acrobat Reader DC, som mange danske forbrugere og virksomheder kan forholde sig til - og der er bestemt god grund til at være opmærksom på de mange sårbarheder i netop denne software fra Adobe.

Læs også: Her er de førende antivirus-løsninger og firewalls på markedet - og de nye spillere, der udfordrer dem

"Selvom Adobe Acrobat Reader DC hverken steg eller faldt fra rekorden i 2015, har denne applikation stadig flest sårbarheder sammenlignet med alle andre Adobe-produkter," skriver Trend Micro.

"Adobe Flash havde bemærkelsesværdigt færre sårbarheder sammenlignet med sidste års 67 sårbarheder, hvilket er et fald på 43 procent."

"Det kan fortsætte med at falde, når flere browsere slår Flash fra som standard og migrerer til HTML5."

Trend Micro skriver dog samtidig, at Flash fortsat er en sikkerhedsudfordring - og at der eksempelvis var hele 14 0-dagssårbarheder i Flash i løbet af 2016.

Microsoft og Apple

Microsoft, der også fylder meget på danskernes computere, faldt markant i antal sårbarheder i fra 2015 til 2016 - fra 175 til 93, hvilket er et fald på 47 procent.

Det er fortsat Internet Explorer blandt Microsofts programmer, der har flest sårbarheder, men også i IE faldt antallet af sårbarheder med hele 73 procent i forhold til 2015, skriver Trend Micro.

"Udover at Microsoft tilbyder dusør-programmer for sårbarheder, har leverandøren også været proaktiv med at udrulle sikkerhedsopdateringer."

"I stedet for at gøre individuelle opdateringer tilgængelige, samler Microsoft alle opdateringerne i en månedlig udrulning. Denne strømlinede tilgang er bedre til at sikre brugerne en vedblivende sikkerhed," vurderer Trend Micro i rapporten.

Apple har fået langt flere sårbarheder

Mens antallet af sårbarheder i Microsofts software faldt fra 2015 til 2016, steg antallet af sårbarheder i Apples software.

Trend Micro skriver om selskabet:

"Der var 81 sårbarheder i dets produkter i 2016 - en stigning på 145 procent fra de 33 opdagede sårbarheder i 2015."

Det var især i Mac-styresystemet og iOS til iPhone og iPad, at antallet af sårbarheder steg - med hele 189 procent i MacOS og 275 procent i iOS.

Læs også:

Danskerne glemmer at opdatere software med kritiske sårbarheder: Disse 10 programmer står det værst til med

Ny lumsk ransomware foregiver at være populær software fra Microsoft og Adobe

Her er de førende antivirus-løsninger og firewalls på markedet - og de nye spillere, der udfordrer dem

Ransomware as a service boomer: Så nemt kan menigmand angribe dig med ransomware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere