Artikel top billede

Ny persondataforordning fra EU er en gylden forretningsmulighed: Milliarder på spil for it-branchen

EU's kommende persondataforordning kan blive en fuldfed forretning for it-branchen. Læs her, hvor milliarderne skal tjenes.

Om godt et års tid - den 25. maj 2018 - træder EU's nye persondataregler i kraft, hvor et brud reglerne kan koste op mod fire procent af en virksomheds globale omsætning.

Længe har advokatbranchen været i vælten som de toneangivende eksperter på området med at få dataflow, sikkerhed og forretning til at spille sammen.

Men også it-branchen har kronede dage i slipstrømmen på EU's persondataforordning.

Læs også: Undgå EU-bøder for brud på persondata-reglerne: Her ligger sikkerhedsansvaret i din virksomhed

Ifølge it-analysehuset IDC vokser omsætningen for sikkerheds- og storageprodukter relateret til EU-persondataforordningen fra én milliard dollar i 2016 til 3,5 milliarder dollar i 2019.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Markedet eksploderer

I danske kroner og øre er der ifølge IDC en omsætning i de næste tre år på i alt over 60 milliarder kroner, der er at hente på de kommende EU-regler.

"EU-persondataforordningen kommer til at ændre spillereglerne for virksomheder, der har persondata om EU-borgere."

"Vi forventer et stort boost for sikkerheds- og storageprodukter, der kan understøtte virksomhederne i et efterleve de nye regler," siger IDC's sikkerhedsanalytiker Duncan Brown til Computer Sweden.

Han forklarer, at alene i implementeringsåret 2018 forventes omsætningen i slipstrømmen på EU-persondataforordningen at ramme 23 milliarder kroner.

Det svenske analyseselskab Consid bekræfter IDC-vurderingerne på de store træk.

"Dette her eksploderer, og det handler om meget store pengesummer. Alene i Sverige ryger markedet op i milliardbeløb," forklarer administrerende dirktør i Consid, Peter Hellgren, til Computer Sweden.

Andre analysevirksomheder er mere forsigtige foran spåkuglen, da de eksempelvis ikke mener, at EU-persondataforordningen ligefrem skaber sit eget marked.

Læs også:
SAP: EU's kommende persondata-forordning kan blive meget skadelig

Systemer og procedurer skal testes nu: Kan du fjerne persondata fra jeres backup?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.