Artikel top billede

Ny persondataforordning fra EU er en gylden forretningsmulighed: Milliarder på spil for it-branchen

EU's kommende persondataforordning kan blive en fuldfed forretning for it-branchen. Læs her, hvor milliarderne skal tjenes.

Om godt et års tid - den 25. maj 2018 - træder EU's nye persondataregler i kraft, hvor et brud reglerne kan koste op mod fire procent af en virksomheds globale omsætning.

Længe har advokatbranchen været i vælten som de toneangivende eksperter på området med at få dataflow, sikkerhed og forretning til at spille sammen.

Men også it-branchen har kronede dage i slipstrømmen på EU's persondataforordning.

Læs også: Undgå EU-bøder for brud på persondata-reglerne: Her ligger sikkerhedsansvaret i din virksomhed

Ifølge it-analysehuset IDC vokser omsætningen for sikkerheds- og storageprodukter relateret til EU-persondataforordningen fra én milliard dollar i 2016 til 3,5 milliarder dollar i 2019.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Markedet eksploderer

I danske kroner og øre er der ifølge IDC en omsætning i de næste tre år på i alt over 60 milliarder kroner, der er at hente på de kommende EU-regler.

"EU-persondataforordningen kommer til at ændre spillereglerne for virksomheder, der har persondata om EU-borgere."

"Vi forventer et stort boost for sikkerheds- og storageprodukter, der kan understøtte virksomhederne i et efterleve de nye regler," siger IDC's sikkerhedsanalytiker Duncan Brown til Computer Sweden.

Han forklarer, at alene i implementeringsåret 2018 forventes omsætningen i slipstrømmen på EU-persondataforordningen at ramme 23 milliarder kroner.

Det svenske analyseselskab Consid bekræfter IDC-vurderingerne på de store træk.

"Dette her eksploderer, og det handler om meget store pengesummer. Alene i Sverige ryger markedet op i milliardbeløb," forklarer administrerende dirktør i Consid, Peter Hellgren, til Computer Sweden.

Andre analysevirksomheder er mere forsigtige foran spåkuglen, da de eksempelvis ikke mener, at EU-persondataforordningen ligefrem skaber sit eget marked.

Læs også:
SAP: EU's kommende persondata-forordning kan blive meget skadelig

Systemer og procedurer skal testes nu: Kan du fjerne persondata fra jeres backup?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere