Artikel top billede

(Foto: Foto Tesla)

Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige

En tidligere topchef hos Tesla vil bygge en gigantisk batterifabrik i vores naboland.

Svenske Peter Carlsson, der tidligere har været logistikchef i Tesla, planlægger at bygge en gigantisk batterifabrik i Sverige.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Dagens Industri Digital.

Fabrikken får navnet Northvolt og bliver efter alt at dømme en konkurrent til hans tidligere arbejdsgivers, Tesla, såkaldte gigafactory, der er ved at blive opført i den amerikanske stat Nevada.

Det er Nortvolts forventning, at det første spadestik til fabrikken kan tages i slutningen af 2018, og de første dele af fabrikken vil stå færdig i 2020. Herefter vil fabrikken løbende blive færdiggjort frem mod 2023.

Læs også: Video: Tag med på flyvetur over Teslas gigantiske batterifabrik

Pris: 40 milliarder
Etablering af fabrikken vil ifølge Dagens Industri kræve en investering på i omegnen af 40 milliarder svenske kroner.

Den høje pris skyldes, at virksomheden ønsker kontrol over hele kæden lige fra udvindingen af de råstoffer, som bruges i produktionen, til det færdige batteri. 

"I dag er det et problem, at batterier er vældig dyre. Men ved at opskalere batteriproduktionen og tage kontrol over hele kæden lige fra udvindingen af materialerne til det færdige produkt, så tror vi på, at vi kan skabe en konkurrencedygtig forretningsmodel," siger Paolo Cerruti, driftschef for Northvolt, til Dagens Industri.

Både Paolo Cerutti og Peter Carlsson har en fortid hos Tesla, og de oplyser til den svenske avis, at Tesla-stifteren Elon Musk "kender til planerne" om den svenske fabrik.

Læs også: Elon Musk sendte chok-effekt gennem markedet: Nu er dansk virksomhed på vej med "to-hjulet Tesla" - en vild el-motorcykel

Europas største batterifabrik

Teslas er i øjeblikket ved at opføre verdens største batterifabrik, Tesla Gigafactory, i den amerikanske stat Nevada. 

Men Northvolts fabrik ventes at blive Europas største batterifabrik, og den vil være i stand til at producere 32-gigawatt-timer fra 2023.

Det er lidt mindre end Teslas Gigafactory, der producerer 35 gigawatt-timer.

Northvolt-fabrikken vil, når den er fuldt udbygget, dække et areal, som er større end "den gamle by i Stockholm", og samtidig forventes det, at det vil kræve 2600 ansatte at drive fabrikken. Inklusiv underleverandør er det forventningen, at fabrikken kommer til at skabe 10.000 nye job.

Udover at have en fortid hos Tesla er Nortvolt-stifteren Peter Carlsson også bestyrelsesmedlem for det dansk elbils-startup Spiri. 

Læs Computerworlds artikel om Spiri her: 

Dansk startup på trapperne med ny elbil: "Du har aldrig set en bil, der ligner vores - jeg kan godt fortælle dig, at det er en 'head turner"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere