Artikel top billede

Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige

En tidligere topchef hos Tesla vil bygge en gigantisk batterifabrik i vores naboland.

Svenske Peter Carlsson, der tidligere har været logistikchef i Tesla, planlægger at bygge en gigantisk batterifabrik i Sverige.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Dagens Industri Digital.

Fabrikken får navnet Northvolt og bliver efter alt at dømme en konkurrent til hans tidligere arbejdsgivers, Tesla, såkaldte gigafactory, der er ved at blive opført i den amerikanske stat Nevada.

Det er Nortvolts forventning, at det første spadestik til fabrikken kan tages i slutningen af 2018, og de første dele af fabrikken vil stå færdig i 2020. Herefter vil fabrikken løbende blive færdiggjort frem mod 2023.

Læs også: Video: Tag med på flyvetur over Teslas gigantiske batterifabrik

Pris: 40 milliarder
Etablering af fabrikken vil ifølge Dagens Industri kræve en investering på i omegnen af 40 milliarder svenske kroner.

Den høje pris skyldes, at virksomheden ønsker kontrol over hele kæden lige fra udvindingen af de råstoffer, som bruges i produktionen, til det færdige batteri. 

"I dag er det et problem, at batterier er vældig dyre. Men ved at opskalere batteriproduktionen og tage kontrol over hele kæden lige fra udvindingen af materialerne til det færdige produkt, så tror vi på, at vi kan skabe en konkurrencedygtig forretningsmodel," siger Paolo Cerruti, driftschef for Northvolt, til Dagens Industri.

Både Paolo Cerutti og Peter Carlsson har en fortid hos Tesla, og de oplyser til den svenske avis, at Tesla-stifteren Elon Musk "kender til planerne" om den svenske fabrik.

Læs også: Elon Musk sendte chok-effekt gennem markedet: Nu er dansk virksomhed på vej med "to-hjulet Tesla" - en vild el-motorcykel

Europas største batterifabrik

Teslas er i øjeblikket ved at opføre verdens største batterifabrik, Tesla Gigafactory, i den amerikanske stat Nevada. 

Men Northvolts fabrik ventes at blive Europas største batterifabrik, og den vil være i stand til at producere 32-gigawatt-timer fra 2023.

Det er lidt mindre end Teslas Gigafactory, der producerer 35 gigawatt-timer.

Northvolt-fabrikken vil, når den er fuldt udbygget, dække et areal, som er større end "den gamle by i Stockholm", og samtidig forventes det, at det vil kræve 2600 ansatte at drive fabrikken. Inklusiv underleverandør er det forventningen, at fabrikken kommer til at skabe 10.000 nye job.

Udover at have en fortid hos Tesla er Nortvolt-stifteren Peter Carlsson også bestyrelsesmedlem for det dansk elbils-startup Spiri. 

Læs Computerworlds artikel om Spiri her: 

Dansk startup på trapperne med ny elbil: "Du har aldrig set en bil, der ligner vores - jeg kan godt fortælle dig, at det er en 'head turner"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere