Artikel top billede

Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige

En tidligere topchef hos Tesla vil bygge en gigantisk batterifabrik i vores naboland.

Svenske Peter Carlsson, der tidligere har været logistikchef i Tesla, planlægger at bygge en gigantisk batterifabrik i Sverige.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Dagens Industri Digital.

Fabrikken får navnet Northvolt og bliver efter alt at dømme en konkurrent til hans tidligere arbejdsgivers, Tesla, såkaldte gigafactory, der er ved at blive opført i den amerikanske stat Nevada.

Det er Nortvolts forventning, at det første spadestik til fabrikken kan tages i slutningen af 2018, og de første dele af fabrikken vil stå færdig i 2020. Herefter vil fabrikken løbende blive færdiggjort frem mod 2023.

Læs også: Video: Tag med på flyvetur over Teslas gigantiske batterifabrik

Pris: 40 milliarder
Etablering af fabrikken vil ifølge Dagens Industri kræve en investering på i omegnen af 40 milliarder svenske kroner.

Den høje pris skyldes, at virksomheden ønsker kontrol over hele kæden lige fra udvindingen af de råstoffer, som bruges i produktionen, til det færdige batteri. 

"I dag er det et problem, at batterier er vældig dyre. Men ved at opskalere batteriproduktionen og tage kontrol over hele kæden lige fra udvindingen af materialerne til det færdige produkt, så tror vi på, at vi kan skabe en konkurrencedygtig forretningsmodel," siger Paolo Cerruti, driftschef for Northvolt, til Dagens Industri.

Både Paolo Cerutti og Peter Carlsson har en fortid hos Tesla, og de oplyser til den svenske avis, at Tesla-stifteren Elon Musk "kender til planerne" om den svenske fabrik.

Læs også: Elon Musk sendte chok-effekt gennem markedet: Nu er dansk virksomhed på vej med "to-hjulet Tesla" - en vild el-motorcykel

Europas største batterifabrik

Teslas er i øjeblikket ved at opføre verdens største batterifabrik, Tesla Gigafactory, i den amerikanske stat Nevada. 

Men Northvolts fabrik ventes at blive Europas største batterifabrik, og den vil være i stand til at producere 32-gigawatt-timer fra 2023.

Det er lidt mindre end Teslas Gigafactory, der producerer 35 gigawatt-timer.

Northvolt-fabrikken vil, når den er fuldt udbygget, dække et areal, som er større end "den gamle by i Stockholm", og samtidig forventes det, at det vil kræve 2600 ansatte at drive fabrikken. Inklusiv underleverandør er det forventningen, at fabrikken kommer til at skabe 10.000 nye job.

Udover at have en fortid hos Tesla er Nortvolt-stifteren Peter Carlsson også bestyrelsesmedlem for det dansk elbils-startup Spiri. 

Læs Computerworlds artikel om Spiri her: 

Dansk startup på trapperne med ny elbil: "Du har aldrig set en bil, der ligner vores - jeg kan godt fortælle dig, at det er en 'head turner"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.