Artikel top billede

Vil udfordre Microsofts OneDrive: Google Drive får nye funktioner - se dem her

Google optimerer Google Drive til virksomheder med et hav af nye funktioner.

Google tilføjer en lang række nye funktioner til cloud-tjenesten Google Drive.

Det blev annonceret ved Googles enterprise-orienterede Cloud Next-conference.

De nye funktioner er rettet direkte mod virksomheder, men burde også gøre kur mod de mere almindelige forbrugere, der benytter Google Drive i grupper.

Blandt de nye funktioner finder du Team Drives, der tillader bedre administration af tilladelser og adgang til mapper og filer.

Team Drives sikrer i højere grad, at mapper og filer ikke forsvinder eller kan tages med, hvis en medarbejder forlader virksomheden.

Google videreudvikler også sin "Vault"-funktion, der gør det lettere at eksportere data ud af Drive, ligesom Google nu tilbyder vejledning og værktøjer til lettere at migrere fra tjenester som eksempelvis Microsofts Sharepoint til Google Cloud.

Læs også: Cloud-markedet boomer: Slut med overvejelser for og imod cloud - nu sker det store ryk ud i skyen

Til forbrugere

Til forbrugerne er der en smart funktion på vej, der intelligent vil kunne forudse, hvilke filer og mapper du får brug for, når du installerer Google Drive på din computer og undlader at hente alle mapper ned.

Dropbox har i dag en lignende funktion.

Ligeledes låner det nye Google Drive lidt fra sin Android-app med funktionen "Quick Access". Google Drive forsøger at forudsige, hvilke filer du vil have adgang til og vise dem allerede på Google Drives startskærm.

De nye funktioner er ikke revolutionære, men ønsket. Særligt Team Drives kan løse et større problem med management og konti.

Du kan læse mere om Google Drives nye funktioner her.

Læs også: Cloud-markedet buldrer frem med enorme vækstrater - står til at runde en billion kroner i løbet af få år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere