Artikel top billede

Vil udfordre Microsofts OneDrive: Google Drive får nye funktioner - se dem her

Google optimerer Google Drive til virksomheder med et hav af nye funktioner.

Google tilføjer en lang række nye funktioner til cloud-tjenesten Google Drive.

Det blev annonceret ved Googles enterprise-orienterede Cloud Next-conference.

De nye funktioner er rettet direkte mod virksomheder, men burde også gøre kur mod de mere almindelige forbrugere, der benytter Google Drive i grupper.

Blandt de nye funktioner finder du Team Drives, der tillader bedre administration af tilladelser og adgang til mapper og filer.

Team Drives sikrer i højere grad, at mapper og filer ikke forsvinder eller kan tages med, hvis en medarbejder forlader virksomheden.

Google videreudvikler også sin "Vault"-funktion, der gør det lettere at eksportere data ud af Drive, ligesom Google nu tilbyder vejledning og værktøjer til lettere at migrere fra tjenester som eksempelvis Microsofts Sharepoint til Google Cloud.

Læs også: Cloud-markedet boomer: Slut med overvejelser for og imod cloud - nu sker det store ryk ud i skyen

Til forbrugere

Til forbrugerne er der en smart funktion på vej, der intelligent vil kunne forudse, hvilke filer og mapper du får brug for, når du installerer Google Drive på din computer og undlader at hente alle mapper ned.

Dropbox har i dag en lignende funktion.

Ligeledes låner det nye Google Drive lidt fra sin Android-app med funktionen "Quick Access". Google Drive forsøger at forudsige, hvilke filer du vil have adgang til og vise dem allerede på Google Drives startskærm.

De nye funktioner er ikke revolutionære, men ønsket. Særligt Team Drives kan løse et større problem med management og konti.

Du kan læse mere om Google Drives nye funktioner her.

Læs også: Cloud-markedet buldrer frem med enorme vækstrater - står til at runde en billion kroner i løbet af få år
IT-JOB

Frontmatec Group APS

Softwareingeniør til Frontmatec

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT Operations Specialist

Formpipe Software A/S

Lead developer og teknisk fyrtårn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere