Artikel top billede

Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne

Google nytænker endnu engang sin besked- og kommunikations-app og retter den nu direkte mod de store virksomheder - så det bliver en konkurrent til Slack.

Hvis du har fulgt med i Googles strategi for kommunikations-apps, ved du, at Google er lige så vægelsindet som en teenagepige foran klædeskabet.

Først satser Google stort på Hangouts, så glemmer Google Hangouts igen. Så forsøger Google at relancere Hangouts som en do-it-all-kommunikations-app, men skifter så fokus til sin nye mobil-app Allo, som kun få vælger at bruge.

Senest kæmper Google med at omdanne sms'er til en direkte konkurrent til iMessage, WhatsApp og Facebook Messenger.

Og nu tager Google så fat i Hangouts igen.

Ved sin enterprise-orienterede Cloud Next-konference offentliggjorde Google lidt overraskende en helt ny strategi med Hangouts, der nu skal være et virksomhedsbaseret kommunikationsværktøj til grupper eller teams.

Læs også: Ny Microsoft-tjeneste skal hjælpe teams med at arbejde bedre sammen

Dyb Google Drive-integration

Hangouts omdannes bogstaveligt talt til en Slack-konkurrent med gruppesamtaler i lukkede eller åbne chatrooms med en dyb Google Drive-integration, der skal distancere Google Hangouts fra Slack og Microsofts kommende Microsoft Teams-tjeneste.

Du kan stadig kommunikere en-til-en og vil fungere både online, på Android og i iOS.

Har du en permanent gruppechat og åbner et nyt Google tekst-dokument, får alle i gruppen automatisk ejerskab og tilladelse til dokumentet.

Som med alt andet hos Google, får det nye Hangouts også en dyb søgefunktion, hvor du kan søge efter både personer, samtaler, grupper og filer.

Læs også: Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Det bliver også support for tredjeparts-apps og bots, fuldstændig magen til Slack og Microsoft Teams.

Hangouts får også en forbedret video-funktion, der skulle sluge mindre af din processorkraft, hvor op imod 30 personer kan deltage.

Både Gmail og Google Calender er også dybt integreret. Prisen for tjenesten er endnu ukendt, men nogle af funktionerne vil være begrænset til brugere af G Suite. 

Du kan læse mere om Google Hangouts hos Google her. 

Den nye type kommunikations-apps, der skal samle en virksomheds kommunikation, er software-giganternes nye fokusområde. Alternativer til det nye Google Hangouts er Slack og Microsoft Teams. 

Google lancerede også nye business-orienterede funktioner til sin cloudtjeneste Drive.

Læs mere her: Vil udfordre Microsoft og OneDrive: Google Drive får nye enterprise-funktioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere