Artikel top billede

Udenrigsministeriet søger verdens første tech-ambassadør: Har du kompetencerne til at blive digital ambassadør for Danmark?

Nu kan du søge jobbet som dansk it-diplomat i Silicon Valley. Her kan du se, hvilke kompetencer det kræver.

Tidligere på året offentliggjorde udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), at Danmark som det første første land i verden vil udnævne en tech-ambassadør, der skal pleje forholdet til tech-giganter som Apple, Google, Facebook og Microsoft.

Nu har Udenrigsministeriet så endeligt slået jobbet op.

Den nye stilling bærer titlen "særlig udsending for teknologi og digitalisering".

Læs også: Danmark vil udnævne verdens første digitale ambassadør: Microsoft, Google og Apple er 'blevet en form for nye nationer'

Af jobsoplaget fremgår det, at der er tale om en "en ny højt prioriteret stilling" med arbejdssted på en ikke nærmere specificeret lokation i Silicon Valley i den amerikanske stat Californien. 

Den kommende tech-ambassadør får ifølge jobopslaget til at opgave at navigere i krydsfelterne mellem offentlige og private aktører samt mellem indenrigspolitiske og udenrigspolitiske prioriteter.

Tech-virksomheder har indflydelse som nationer

Da udenrigsminister Anders Samuelsen proklamerede, at han ville oprette stillingen forklarede han, at det var nødvendigt fordi verdens største tech-virksomheder er med til at drive store teknologiske forandringer, der har en enorm indflydelse på Danmark.

I mange tilfælde kan tech-giganternes indflydelse være større end selvstændige nationer. 

"Vi skal selvfølgelig holde fast i den gamle måde at tænke på, hvor vi plejer vores relationer til andre lande. Men vi er bare også nødt til at have tætte relationer til nogle af de virksomheder, som påvirker os," sagde udenrigsministeren til dagbladet Politiken.

Derfor skal du ifølge jobopslaget også har have "en omfattende og erfaringsbaseret forståelse for international politik samt nationale og internationale beslutningsprocesser.

Det skal du kunne

Derudover skal du som Danmarks førende tech-diplomat naturligvis også have kendskab til teknologiske og digitale tendenser, og udenrigsministeriet forestiller sig ligeledes, at du har følgende kompetencer:

- Du har et bredt nationalt og internationalt netværk, du kan trække på i udviklingen af tech-diplomatiet.  

- Du er hjemmevant med kommunikation og mediehåndtering.

- Du har erfaring fra arbejde i en politisk styret organisation.
 
- Du har indsigt i Udenrigsministeriet forretningsområder.

- Du har dokumenteret ledelses- og forhandlingserfaring.
 
- Du har visioner og ideer, og det mod og den vedholdenhed der skal til, for at omsætte dem til resultater. 

Udenrigsministeriet forventer, at den nye ambassadør vil have første arbejdsdag i september 2017, og det bliver samtidig understreget, at jobbet kræver, at du vil være i stand til at opnå en sikkerhedsgodkendelse.

Læs også:
Tag nu bare Vestager som digital ambassadør for Danmark 

Tech-giganter er mere arrogante end nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge nu

Spændende arbejdspladser som Magasin, Telmore og Banedanmark er lige nu på jagt efter it-folk. Søg en af stillingerne her.

Skynd dig før sommerferien begynder - her er 10 stillinger, du kan søge netop nu
Skal du gå på sommerferie med et nyt job på hånden - så tjek disse 10 it-stillinger, der er ledige lige nu
Nu kan du blive it-ansvarlig for det danske kongehus: Se om du er kvalificeret til jobbet her
Vi har fundet 10 fristende it-stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu