Artikel top billede

Udenrigsministeriet søger verdens første tech-ambassadør: Har du kompetencerne til at blive digital ambassadør for Danmark?

Nu kan du søge jobbet som dansk it-diplomat i Silicon Valley. Her kan du se, hvilke kompetencer det kræver.

Tidligere på året offentliggjorde udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), at Danmark som det første første land i verden vil udnævne en tech-ambassadør, der skal pleje forholdet til tech-giganter som Apple, Google, Facebook og Microsoft.

Nu har Udenrigsministeriet så endeligt slået jobbet op.

Den nye stilling bærer titlen "særlig udsending for teknologi og digitalisering".

Læs også: Danmark vil udnævne verdens første digitale ambassadør: Microsoft, Google og Apple er 'blevet en form for nye nationer'

Af jobsoplaget fremgår det, at der er tale om en "en ny højt prioriteret stilling" med arbejdssted på en ikke nærmere specificeret lokation i Silicon Valley i den amerikanske stat Californien. 

Den kommende tech-ambassadør får ifølge jobopslaget til at opgave at navigere i krydsfelterne mellem offentlige og private aktører samt mellem indenrigspolitiske og udenrigspolitiske prioriteter.

Tech-virksomheder har indflydelse som nationer

Da udenrigsminister Anders Samuelsen proklamerede, at han ville oprette stillingen forklarede han, at det var nødvendigt fordi verdens største tech-virksomheder er med til at drive store teknologiske forandringer, der har en enorm indflydelse på Danmark.

I mange tilfælde kan tech-giganternes indflydelse være større end selvstændige nationer. 

"Vi skal selvfølgelig holde fast i den gamle måde at tænke på, hvor vi plejer vores relationer til andre lande. Men vi er bare også nødt til at have tætte relationer til nogle af de virksomheder, som påvirker os," sagde udenrigsministeren til dagbladet Politiken.

Derfor skal du ifølge jobopslaget også har have "en omfattende og erfaringsbaseret forståelse for international politik samt nationale og internationale beslutningsprocesser.

Det skal du kunne

Derudover skal du som Danmarks førende tech-diplomat naturligvis også have kendskab til teknologiske og digitale tendenser, og udenrigsministeriet forestiller sig ligeledes, at du har følgende kompetencer:

- Du har et bredt nationalt og internationalt netværk, du kan trække på i udviklingen af tech-diplomatiet.  

- Du er hjemmevant med kommunikation og mediehåndtering.

- Du har erfaring fra arbejde i en politisk styret organisation.
 
- Du har indsigt i Udenrigsministeriet forretningsområder.

- Du har dokumenteret ledelses- og forhandlingserfaring.
 
- Du har visioner og ideer, og det mod og den vedholdenhed der skal til, for at omsætte dem til resultater. 

Udenrigsministeriet forventer, at den nye ambassadør vil have første arbejdsdag i september 2017, og det bliver samtidig understreget, at jobbet kræver, at du vil være i stand til at opnå en sikkerhedsgodkendelse.

Læs også:
Tag nu bare Vestager som digital ambassadør for Danmark 

Tech-giganter er mere arrogante end nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Find dit drømmejob her: Disse 10 .Net-stillinger er ledige netop nu

Vi har fundet 10 spændende .net-stillinger hos blandt andet GLS, Formpipe og Dansk Industri, som du søge nu. Få overblik over alle stillingerne her.

Vi har fundet 10 ledige devops-stillinger til dig: Søg dem her
Her er 10 spændende stillinger som it-arkitekt, der kan søges netop nu
Er du en Java-haj? Så har vi fundet otte spændende stillinger, som du kan søge nu
Her er 10 it-job, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu