Artikel top billede

Udenrigsministeriet søger verdens første tech-ambassadør: Har du kompetencerne til at blive digital ambassadør for Danmark?

Nu kan du søge jobbet som dansk it-diplomat i Silicon Valley. Her kan du se, hvilke kompetencer det kræver.

Tidligere på året offentliggjorde udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), at Danmark som det første første land i verden vil udnævne en tech-ambassadør, der skal pleje forholdet til tech-giganter som Apple, Google, Facebook og Microsoft.

Nu har Udenrigsministeriet så endeligt slået jobbet op.

Den nye stilling bærer titlen "særlig udsending for teknologi og digitalisering".

Læs også: Danmark vil udnævne verdens første digitale ambassadør: Microsoft, Google og Apple er 'blevet en form for nye nationer'

Af jobsoplaget fremgår det, at der er tale om en "en ny højt prioriteret stilling" med arbejdssted på en ikke nærmere specificeret lokation i Silicon Valley i den amerikanske stat Californien. 

Den kommende tech-ambassadør får ifølge jobopslaget til at opgave at navigere i krydsfelterne mellem offentlige og private aktører samt mellem indenrigspolitiske og udenrigspolitiske prioriteter.

Tech-virksomheder har indflydelse som nationer

Da udenrigsminister Anders Samuelsen proklamerede, at han ville oprette stillingen forklarede han, at det var nødvendigt fordi verdens største tech-virksomheder er med til at drive store teknologiske forandringer, der har en enorm indflydelse på Danmark.

I mange tilfælde kan tech-giganternes indflydelse være større end selvstændige nationer. 

"Vi skal selvfølgelig holde fast i den gamle måde at tænke på, hvor vi plejer vores relationer til andre lande. Men vi er bare også nødt til at have tætte relationer til nogle af de virksomheder, som påvirker os," sagde udenrigsministeren til dagbladet Politiken.

Derfor skal du ifølge jobopslaget også har have "en omfattende og erfaringsbaseret forståelse for international politik samt nationale og internationale beslutningsprocesser.

Det skal du kunne

Derudover skal du som Danmarks førende tech-diplomat naturligvis også have kendskab til teknologiske og digitale tendenser, og udenrigsministeriet forestiller sig ligeledes, at du har følgende kompetencer:

- Du har et bredt nationalt og internationalt netværk, du kan trække på i udviklingen af tech-diplomatiet.  

- Du er hjemmevant med kommunikation og mediehåndtering.

- Du har erfaring fra arbejde i en politisk styret organisation.
 
- Du har indsigt i Udenrigsministeriet forretningsområder.

- Du har dokumenteret ledelses- og forhandlingserfaring.
 
- Du har visioner og ideer, og det mod og den vedholdenhed der skal til, for at omsætte dem til resultater. 

Udenrigsministeriet forventer, at den nye ambassadør vil have første arbejdsdag i september 2017, og det bliver samtidig understreget, at jobbet kræver, at du vil være i stand til at opnå en sikkerhedsgodkendelse.

Læs også:
Tag nu bare Vestager som digital ambassadør for Danmark 

Tech-giganter er mere arrogante end nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Hjælp med PET med reverse-engineering: Her er 10 spændende it-stillinger, som du kan søge netop nu

Kunne det friste med et job i en hemmelig tjeneste, så læs med her, hvor vi har fundet i alt 10 spændende stillinger, som er ledige lige nu.

Her er 10 ledige it-stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 devops-stillinger som du kan søge nu
Er du fullstack-udvikler? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
Brug juleferien på finde dit nye drømmejob: Her er 10 support-stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu