Artikel top billede

Udenrigsministeriet søger verdens første tech-ambassadør: Har du kompetencerne til at blive digital ambassadør for Danmark?

Nu kan du søge jobbet som dansk it-diplomat i Silicon Valley. Her kan du se, hvilke kompetencer det kræver.

Tidligere på året offentliggjorde udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), at Danmark som det første første land i verden vil udnævne en tech-ambassadør, der skal pleje forholdet til tech-giganter som Apple, Google, Facebook og Microsoft.

Nu har Udenrigsministeriet så endeligt slået jobbet op.

Den nye stilling bærer titlen "særlig udsending for teknologi og digitalisering".

Læs også: Danmark vil udnævne verdens første digitale ambassadør: Microsoft, Google og Apple er 'blevet en form for nye nationer'

Af jobsoplaget fremgår det, at der er tale om en "en ny højt prioriteret stilling" med arbejdssted på en ikke nærmere specificeret lokation i Silicon Valley i den amerikanske stat Californien. 

Den kommende tech-ambassadør får ifølge jobopslaget til at opgave at navigere i krydsfelterne mellem offentlige og private aktører samt mellem indenrigspolitiske og udenrigspolitiske prioriteter.

Tech-virksomheder har indflydelse som nationer

Da udenrigsminister Anders Samuelsen proklamerede, at han ville oprette stillingen forklarede han, at det var nødvendigt fordi verdens største tech-virksomheder er med til at drive store teknologiske forandringer, der har en enorm indflydelse på Danmark.

I mange tilfælde kan tech-giganternes indflydelse være større end selvstændige nationer. 

"Vi skal selvfølgelig holde fast i den gamle måde at tænke på, hvor vi plejer vores relationer til andre lande. Men vi er bare også nødt til at have tætte relationer til nogle af de virksomheder, som påvirker os," sagde udenrigsministeren til dagbladet Politiken.

Derfor skal du ifølge jobopslaget også har have "en omfattende og erfaringsbaseret forståelse for international politik samt nationale og internationale beslutningsprocesser.

Det skal du kunne

Derudover skal du som Danmarks førende tech-diplomat naturligvis også have kendskab til teknologiske og digitale tendenser, og udenrigsministeriet forestiller sig ligeledes, at du har følgende kompetencer:

- Du har et bredt nationalt og internationalt netværk, du kan trække på i udviklingen af tech-diplomatiet.  

- Du er hjemmevant med kommunikation og mediehåndtering.

- Du har erfaring fra arbejde i en politisk styret organisation.
 
- Du har indsigt i Udenrigsministeriet forretningsområder.

- Du har dokumenteret ledelses- og forhandlingserfaring.
 
- Du har visioner og ideer, og det mod og den vedholdenhed der skal til, for at omsætte dem til resultater. 

Udenrigsministeriet forventer, at den nye ambassadør vil have første arbejdsdag i september 2017, og det bliver samtidig understreget, at jobbet kræver, at du vil være i stand til at opnå en sikkerhedsgodkendelse.

Læs også:
Tag nu bare Vestager som digital ambassadør for Danmark 

Tech-giganter er mere arrogante end nogensinde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu

Kunne det friste med it-job hos TV2 eller i cyber-sikkerhedsbranchen? Så læs med her, hvor du måske kan finde det næste skridt på din karrierestige.

Bliv Mr Robot hos Visma - eller søg et af de ni andre ledige it-job, som vi har fundet til dig
Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 spændende it-job som er ledige lige nu: Søg dem her

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu