Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danmark vil udnævne verdens første digitale ambassadør: Microsoft, Google og Apple er 'blevet en form for nye nationer'

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vil udnævnte verdens første digitale ambassadør, der skal pleje det danske forhold til de store it-selskaber, som har mere magt og indflydelse end selv store lande.

Udenrigminister Anders Samuelsen (LA) vil udpege en digital ambassadør, som skal pleje forbindelserne til de store it-giganter som Microsoft, Google og Apple, skriver Politiken.

"De her virksomheder er blevet en form for nye nationer, og det er vi nødt til at forholde os til," siger Anders Samuelsen til avisen.

Han mener, at disse store it-selskaber nu er så store, at de både økonomisk og indflydelsesmæssigt påvirker vores hverdag mere end mange af de lande, som Danmark plejer forholdet til via normale ambassadører.

"Det er virksomheder, som påvirker Danmark lige så meget som hele lande. Vi skal selvfølgelig holde fast i den gamle måde at tænke på, hvor vi plejer vores relationer til andre lande. Men vi er bare nødt til at have tætte relationer til nogle af de virksomheder, som påvirker os," siger Anders Samuelsen til Politiken.

Ifølge avisen får den kommende digitale ambassadør ingen medarbejdere.

Flere af de store it-virksomheder er blandt verdens mest værdifulde selskaber og har økonomier, der kan hamle med de fleste lande i verden.

Samtidig står vi på randen til en af verdenshistoriens store industrielle transformationer, der denne gang vil blive drevet af digitalisering og som kommer til at forandre arbejdsmarkedet, samfundsstrukturerne og industrien markant.

Det kan du læse mere om her: Topmøde i Davos: Hvad gør vi med 'Industri 4.0'? Menneskeheden har ikke været igennem noget så omfattende før

Her kommer til de store it-virksomheder i sagens natur til at spille en vigtig rolle som leverandører af teknologier og viden.

Forandringerne er komplekse og vil blandt andet også påvirke samfundenes indtjeningskanaler i en tid med øget globalisering og stor indflydelse fra disse multinationale virksomheder.

Det er et område, der allerede er en vis bevågenhed på, i det flere af de store selskaber er rodet ind i skattesager. Det gælder ikke mindst Apple.

Du kan læse mere om disse problematikker her: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Flere af de store selskaber er for tiden på vej ind i Danmark med store datacentre.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre

Læs også:

Så lidt (eller meget) betaler it-giganterne i Skat i Danmark

Sådan undgår Google europæisk skatteregning: 126 milliarder kroner bogføres som skattefri 'administrations-omkostninger' i Irland




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere