BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Drop klodsede og tunge smartwatches: Snart kan du styre din smartphone via jakkeærmet

Snart kan du styre din smartphone ved at berøre dit tøj. Google og Levis sender en smart jakke på markedet til efteråret.

På Googles seneste udviklerkonference for snart et år siden fremviste kodegiganten for første gang Projekt Jacquard, der bevæger Google ind i tekstilbranchen.

Ved at tilføje ledende materiale til vævningen af Jacquard-stof, kan det indføjes i ethvert stykke tekstil som en berøringsfølsom overflade ligesom skærmen på din smartphone.

Ved dette års SXSW-festival (South by South West) -  en kultur- og teknologifestival i Texas - viste tøjmastodonten Levis sammen med Google en jakke, hvor Jacquard-stof er tilføjet stoffet ved håndleddet.

Vil du skifte sang i Spotify, klares det ved at gnide hånden hen over ærmet, og med et tryk kan du acceptere et opkald fra chefen. Du kan også få Google Maps-opdateringer ved at dobbelttrykke på ærmet.

Al interaktion med jakken sendes via en lille bluetooth-enhed til din smartphone. Samme bluetoth-enhed klipses af, inden jakken vaskes. Selve Jaquard-stoffet tager naturligvis ikke skade af en maskinvask.

Planen var egentlig, at jakken som den første af sin slags skulle sættes til salg her i foråret, men af ukendte årsager blev lanceringen skubbet til efteråret.

Læs også: Ingen vil have smartwatches: Salget for wearables styrtdykker og producenterne flygter Stort potentiale
Funktionerne er endnu sparsomme, men potentialet stort, og Google og Levis fokuserer i første omgang på forbrugermarkedet, som i dag ikke har taget wearables-produkterne til sig i det omfang, mange analytikere ellers havde forudset.

Læs også: Test af Samsung Gear S3: Muligvis det bedste smartwatch på markedet

De fleste wearables i dag er fitness-relaterede skridttællere eller pulsmålere fra firmaer som Garmin eller Fitbit, mens salget af egentlige smartwatches også er stigende.

Særligt Apples Watch er populært, og Apple sidder ifølge analysehuset Strategic Analytics på 55 procent af smartwatch-markedet med Samsung i hælene med 11 procent. 

En af fordelene ved et smartwatch er, at du kan interagere med din smartphone ved små tryk, men det samme kan du nu klare ved at svipe på dit jakkeærme - til en billigere pris end de fleste smartwatches og uden at være en klods på dit håndled.

Jakken fra Levis kommer til at koste 350 dollars - godt 2.500 kroner - og lanceres altså i efteråret.

Det amerikanske medie 9to5Google har prøvet jakken og har både galleri og video med jakken her. 

Læs også: Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.