Artikel top billede

Drop klodsede og tunge smartwatches: Snart kan du styre din smartphone via jakkeærmet

Snart kan du styre din smartphone ved at berøre dit tøj. Google og Levis sender en smart jakke på markedet til efteråret.

På Googles seneste udviklerkonference for snart et år siden fremviste kodegiganten for første gang Projekt Jacquard, der bevæger Google ind i tekstilbranchen.

Ved at tilføje ledende materiale til vævningen af Jacquard-stof, kan det indføjes i ethvert stykke tekstil som en berøringsfølsom overflade ligesom skærmen på din smartphone.

Ved dette års SXSW-festival (South by South West) -  en kultur- og teknologifestival i Texas - viste tøjmastodonten Levis sammen med Google en jakke, hvor Jacquard-stof er tilføjet stoffet ved håndleddet.

Vil du skifte sang i Spotify, klares det ved at gnide hånden hen over ærmet, og med et tryk kan du acceptere et opkald fra chefen. Du kan også få Google Maps-opdateringer ved at dobbelttrykke på ærmet.

Al interaktion med jakken sendes via en lille bluetooth-enhed til din smartphone. Samme bluetoth-enhed klipses af, inden jakken vaskes. Selve Jaquard-stoffet tager naturligvis ikke skade af en maskinvask.

Planen var egentlig, at jakken som den første af sin slags skulle sættes til salg her i foråret, men af ukendte årsager blev lanceringen skubbet til efteråret.

Læs også: Ingen vil have smartwatches: Salget for wearables styrtdykker og producenterne flygter

Stort potentiale

Funktionerne er endnu sparsomme, men potentialet stort, og Google og Levis fokuserer i første omgang på forbrugermarkedet, som i dag ikke har taget wearables-produkterne til sig i det omfang, mange analytikere ellers havde forudset.

Læs også: Test af Samsung Gear S3: Muligvis det bedste smartwatch på markedet

De fleste wearables i dag er fitness-relaterede skridttællere eller pulsmålere fra firmaer som Garmin eller Fitbit, mens salget af egentlige smartwatches også er stigende.

Særligt Apples Watch er populært, og Apple sidder ifølge analysehuset Strategic Analytics på 55 procent af smartwatch-markedet med Samsung i hælene med 11 procent. 

En af fordelene ved et smartwatch er, at du kan interagere med din smartphone ved små tryk, men det samme kan du nu klare ved at svipe på dit jakkeærme - til en billigere pris end de fleste smartwatches og uden at være en klods på dit håndled.

Jakken fra Levis kommer til at koste 350 dollars - godt 2.500 kroner - og lanceres altså i efteråret.

Det amerikanske medie 9to5Google har prøvet jakken og har både galleri og video med jakken her. 

Læs også: Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere