Artikel top billede

Dansk minister rækker ud til ICANN: Bare byg fremtidens internet her i Danmark

Den danske kulturminister Mette Bock (LA) har på stor ICANN-konference klar besked til internettets vicevært: I skal være velkomne til at flytte til Danmark.

Internet-organisationen ICANN's 58. konferencen om internettets fremtid bliver i disse dage afholdt i Bella Center i det sydlige København.

Blandt talerne på konferencen er Danmarks kulturminister Mette Bock (LA), som under sit cirka kvarter lange oplæg kom med både ros og en fræk opfordring til ICANN, som for nyligt har vristet sig fri fra sit historiske tætte forhold med en til enhver tid siddende amerikansk regering.

Det kan du læse mere om her: USA slipper kontrollen med verdens webadresser

Samtidig har ICANN med hovedsæde i den amerikanske stat Californien fået flere interessenter fra erhvervslivet, den politiske scene og fra borgergrupper, der skal være med til forme udviklingen af ICANN.  

"Selvregulering står mit hjerte nært, og vi er glade er over at se, at jeres ansvarlighedsmekanismer kunne blive tilpasset under den californiske lovgivning, så I ikke behøvede at overveje et andet retssystem. Ellers er ICANN meget velkommen her i Danmark," lød budskabet fra Mette Bock til ICANN-spidsen.

Fortsæt med jeres store community

Kulturminister Mettte Bocks joke om at flytte ICANN til Danmark blev modtaget med latter fra de omkring 1.000 konferencedeltagere i den store Bella Center-sal, og hun fulgte straks op i en mere alvorlig tone.

"Det er vigtigt, at ICANN-communityet fortsætter med at arbejde på ansvarligheden og inkluderer alle de områder, som vi skal diskutere og blive enige om i den kommende tid, så ICANN kan fortsætte i sin nuværende form med en masse interessenter tilknyttet," sagde Mette Bock.

Herefter opfordrede den danske kulturminister de ICANN-delegerede til at smage på Københavns kultur- og ikke mindst restaurationsliv samt tage en smuttur til Helsingør i Nordsjælland, hvor William Shakespears skuespil Hamlet fandt sted.

"Jeg vil bare gerne lige twiste Hamlets ord en lille smule og forsikre alle om, at der ikke er noget råddent i Danmark," rundede ministeren af.

Også formand Henrik Udsen fra Dansk Internet Forum (DIFO) rakte ud mod ICANN med roser til organisationens nu noget mere mangefaceterede styreform. 

"Ligesom ICANN er også DIFO baseret på en model med mange interessenter, så vi sikrer, at det danske internetsamfund er repræsenteret i vores fortsatte bestræbelser på at gøre .dk-zonen attraktiv og sikker. En model med mange interessenter er vejen frem til robuste løsninger på vores mange udfordringer," sagde Henrik Udsen.

Europas internet administreres fra Tyrkiet

Selvom kulturministeren indledningvist inviterede ICANN til at udvikle fremtidens internet fra Danmark af, er ICANN dog allerede repræsenteret i Europa med en hub i Tyrkiet.

Denne tyrkiske hub er både teknisk og organisatorisk en spejling af forholdene i Californien.

Den tyrkiske hub tager sig således af typiske ICANN-opgaver med DNS-registrering, domæne-håndtering og adresse-sikkerheden på World Wide Web, som eksempelvis er truet af typosquattere, DNS-hijackere og DDoS-hackere.

Læs mere om, hvordan Dansk Internet Forum (DIFO) historisk har håndteret typosquattere i Danmark: Erklæret krig mod domæne-snylter

Udover Europa tager den tyrkiske hub sig af internettet i Mellemøsten og Afrika under den paraply-term, der kendes som EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika).

Læs også:
USA mister snart kontrollen over internettet - frygter Rusland, Kina og Iran vil overtage kontrollen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.