Dansk minister rækker ud til ICANN: Bare byg fremtidens internet her i Danmark

Den danske kulturminister Mette Bock (LA) har på stor ICANN-konference klar besked til internettets vicevært: I skal være velkomne til at flytte til Danmark.

Internet-organisationen ICANN's 58. konferencen om internettets fremtid bliver i disse dage afholdt i Bella Center i det sydlige København.

Blandt talerne på konferencen er Danmarks kulturminister Mette Bock (LA), som under sit cirka kvarter lange oplæg kom med både ros og en fræk opfordring til ICANN, som for nyligt har vristet sig fri fra sit historiske tætte forhold med en til enhver tid siddende amerikansk regering.

Det kan du læse mere om her: USA slipper kontrollen med verdens webadresser

Samtidig har ICANN med hovedsæde i den amerikanske stat Californien fået flere interessenter fra erhvervslivet, den politiske scene og fra borgergrupper, der skal være med til forme udviklingen af ICANN.  

"Selvregulering står mit hjerte nært, og vi er glade er over at se, at jeres ansvarlighedsmekanismer kunne blive tilpasset under den californiske lovgivning, så I ikke behøvede at overveje et andet retssystem. Ellers er ICANN meget velkommen her i Danmark," lød budskabet fra Mette Bock til ICANN-spidsen.

Fortsæt med jeres store community
Kulturminister Mettte Bocks joke om at flytte ICANN til Danmark blev modtaget med latter fra de omkring 1.000 konferencedeltagere i den store Bella Center-sal, og hun fulgte straks op i en mere alvorlig tone.

"Det er vigtigt, at ICANN-communityet fortsætter med at arbejde på ansvarligheden og inkluderer alle de områder, som vi skal diskutere og blive enige om i den kommende tid, så ICANN kan fortsætte i sin nuværende form med en masse interessenter tilknyttet," sagde Mette Bock.

Herefter opfordrede den danske kulturminister de ICANN-delegerede til at smage på Københavns kultur- og ikke mindst restaurationsliv samt tage en smuttur til Helsingør i Nordsjælland, hvor William Shakespears skuespil Hamlet fandt sted.

"Jeg vil bare gerne lige twiste Hamlets ord en lille smule og forsikre alle om, at der ikke er noget råddent i Danmark," rundede ministeren af.

Også formand Henrik Udsen fra Dansk Internet Forum (DIFO) rakte ud mod ICANN med roser til organisationens nu noget mere mangefaceterede styreform. 

"Ligesom ICANN er også DIFO baseret på en model med mange interessenter, så vi sikrer, at det danske internetsamfund er repræsenteret i vores fortsatte bestræbelser på at gøre .dk-zonen attraktiv og sikker. En model med mange interessenter er vejen frem til robuste løsninger på vores mange udfordringer," sagde Henrik Udsen.

Europas internet administreres fra Tyrkiet
Selvom kulturministeren indledningvist inviterede ICANN til at udvikle fremtidens internet fra Danmark af, er ICANN dog allerede repræsenteret i Europa med en hub i Tyrkiet.

Denne tyrkiske hub er både teknisk og organisatorisk en spejling af forholdene i Californien.

Den tyrkiske hub tager sig således af typiske ICANN-opgaver med DNS-registrering, domæne-håndtering og adresse-sikkerheden på World Wide Web, som eksempelvis er truet af typosquattere, DNS-hijackere og DDoS-hackere.

Læs mere om, hvordan Dansk Internet Forum (DIFO) historisk har håndteret typosquattere i Danmark: Erklæret krig mod domæne-snylter

Udover Europa tager den tyrkiske hub sig af internettet i Mellemøsten og Afrika under den paraply-term, der kendes som EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika).

Læs også:
USA mister snart kontrollen over internettet - frygter Rusland, Kina og Iran vil overtage kontrollen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.