Artikel top billede

Microsoft blokerer for opdateringer til Windows 7 og 8.1 på de nyeste AMD- og Intel-processorer

Microsoft vil hellere have, at din computer er usikker og ikke opdateret, end at du bliver ved med at bruge Windows 7 eller 8.1.

Sidste år forklarede Microsoft, at Windows 7 og 8.1 ikke ville fungere på de nyeste Sky Lake (og Kaby Lake)-processorer fra Intel og nu heller ikke de nye Ryzen-chips fra AMD.

Det var uvist på det tidspunkt, hvad det betød i praksis, men det ved vi nu: Ingen opdateringer.

I et Microsoft Support-dokument online forklarer Microsoft, at hvis du parrer Windows 7 eller 8.1 med de nyeste chips fra Intel, AMD eller sågar Qualcomm, vil du få blokeret for samtlige opdateringer til Windows, hvilket vil resultere i en både usikker og funktionshæmmet computer.

Det skriver pcworld.com.

Helt specifikt vil du se disse to fejlmeddelelser:

"Unsupported Hardware: Your PC uses a processor that isn't supported on this version of Windows  and you won't receive updates."

"Windows could not search for new updates
An error occurred while checking for new updates for your computer.
Error(s) found: Code 80240037 Windows Update encountered an unknown error."

Det er måske særligt ærgerligt for dem, der ser sultent efter AMD's nye Ryzen-processorer, der har fået ganske flotte anmeldelser, men som samtidig har en lavere pris end Intels lignende processorer.

Læs anmeldelsen af Ryzen 7: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel

Tvunget til Windows 10

Microsofts valg betyder, at hvis du samler din egen computer og vil benytte dig af Intels eller AMD's nyeste hardware, så er du tvunget til at installere Windows 10, med mindre du går Linux-vejen.

Microsoft forklarer sig med, at "det nyeste silicium (processor red.) kræver det nyeste styresystem," og at "dette gør det muligt, at vi kan fokusere på den bedste kompatibilitet mellem Windows og processorerne."

Ønsker du at forblive på Windows 7 eller 8.1, må du altså leve med den næstnyeste hardware.

I dag benytter over 400 millioner mennesker Windows 10, men antallet af nye brugere er faldet de seneste måneder.

Læs også: Test: HP Chromebook 13 er den tyndeste og lækreste Chromebook til dato - og kan køre Android-apps




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere