Artikel top billede

Samsungs nye digitale assistent fungerer ikke som Siri, Cortana og Google Assistent - og det er heller ikke meningen

Efter diverse læk fortæller Samsung nu selv om sin kommende digitale assistent, Bixby, der skal gøre det nemmere at bruge Samsungs telefoner.

For godt et år siden opkøbte Samsung AI-virksomheden Viv Labs, der var grundlagt af udviklerne bag Apples digitale assistent, Siri.

Derfor er det heller ikke opsigtsvækkende, at Samsung, verdens største producent af smartphones, nu har præsenteret en ny digital assistent kaldet Bixby.

Læs om Viv Labs her: Er denne helt nye digitale assistent Siris afløser?

Det interessante er dog Bixbys mulige fokusområde. Modsat sine digitale søstre: Microsofts Cortana, Googles Assistent, Amazons Alexa og Apples Siri, fungerer Bixby ikke som en stemmestyret, ekstra søgeknap til Wikipedia eller til at fortælle, hvordan vejret bliver.

I stedet placeres Bixby ifølge Samsung midt i systemet som en intelligent brugerflade, der på tværs af Bixby-aktiverede apps binder selve Android-systemet bedre sammen og vil - ifølge Samsung - spare dig tid og klik.


Det skriver Samsung i et blogopslag.

På tværs af enheder


Ved et tryk på en dedikeret knap på siden af telefonen vil Bixby aktiveres og forstå, hvilken app du har åben og yde hjælp.

Ligeledes forstår Bixby halve og hele sætninger med manglende information, så tale burde føles mere naturlig og knap så mekanisk. Som Samsung skriver, så vil Bixby "forstå hvad du siger - og ikke bare forstå dine kommandoer."

Dog skal du ikke regne med at se Bixby på dansk foreløbig. I første omgang kommer Bixby kun på engelsk og koreansk.

Målet med Bixby er at spare dig for klip frem og tilbage i og imellem apps. Samsung forklarer i sit blogindlæg, at Bixby blandt andet vil kunne sende et givent billede i galleri-appen direkte til din mor, uden at du skal skrive kontaktoplysninger eller skifte app.

"De eksisterende digitale assistenter har fokus på at være kloge og kan svare på spørgsmål, hvor Bixby i stedet kan udnytte den app, som du har åben, til at hjælpe dig - både på skrift og tekst," skriver Samsung i en blog om Bixby.

Bixby forventes at blive lanceret sammen med den kommende Samsung Galaxy S8-smartphone, der lanceres d. 29, marts, men Samsung stopper ikke her.

Planen er, at Bixby skal integreres i Samsungs andre produkter som fjernsyn og vaskemaskiner, så du kan sige til din smartphone, at dit fjernsyn skal tændes på kanal 4 eller bede din vaskemaskine om at starte en vask.

Ambitiøse planer

I første omgang vil Bixby kun fungere i Samsungs egne apps og nogle få udvalgte, men Samsung vil muligvis frigive en SDK til udviklere, så også andre udviklere kan inplementere Bixby, såfremt de ønsker det.

Imens det endnu er lidt svært at vurdere Bixbys evner ud fra et enkelt blogindlæg, lyder Samsungs plan ambitiøs.

Der er potentiale for, at Bixby kan blive en ikonisk del af Samsungs produkter - eller blive lige så rædderligt et produkt som Samsungs første forsøg med en stemmeassistent, S-voice, der var markant ringere end Googles alternativ. 

Læs også: Efter den eksplosive Note 7: Samsungs næste smartphone får virtuel assistent fra skaberne af Siri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.