Artikel top billede

(Foto: Morten Sahl Madsen)

Samsungs nye digitale assistent fungerer ikke som Siri, Cortana og Google Assistent - og det er heller ikke meningen

Efter diverse læk fortæller Samsung nu selv om sin kommende digitale assistent, Bixby, der skal gøre det nemmere at bruge Samsungs telefoner.

For godt et år siden opkøbte Samsung AI-virksomheden Viv Labs, der var grundlagt af udviklerne bag Apples digitale assistent, Siri.

Derfor er det heller ikke opsigtsvækkende, at Samsung, verdens største producent af smartphones, nu har præsenteret en ny digital assistent kaldet Bixby.

Læs om Viv Labs her: Er denne helt nye digitale assistent Siris afløser?

Det interessante er dog Bixbys mulige fokusområde. Modsat sine digitale søstre: Microsofts Cortana, Googles Assistent, Amazons Alexa og Apples Siri, fungerer Bixby ikke som en stemmestyret, ekstra søgeknap til Wikipedia eller til at fortælle, hvordan vejret bliver.

I stedet placeres Bixby ifølge Samsung midt i systemet som en intelligent brugerflade, der på tværs af Bixby-aktiverede apps binder selve Android-systemet bedre sammen og vil - ifølge Samsung - spare dig tid og klik.


Det skriver Samsung i et blogopslag.

På tværs af enheder


Ved et tryk på en dedikeret knap på siden af telefonen vil Bixby aktiveres og forstå, hvilken app du har åben og yde hjælp.

Ligeledes forstår Bixby halve og hele sætninger med manglende information, så tale burde føles mere naturlig og knap så mekanisk. Som Samsung skriver, så vil Bixby "forstå hvad du siger - og ikke bare forstå dine kommandoer."

Dog skal du ikke regne med at se Bixby på dansk foreløbig. I første omgang kommer Bixby kun på engelsk og koreansk.

Målet med Bixby er at spare dig for klip frem og tilbage i og imellem apps. Samsung forklarer i sit blogindlæg, at Bixby blandt andet vil kunne sende et givent billede i galleri-appen direkte til din mor, uden at du skal skrive kontaktoplysninger eller skifte app.

"De eksisterende digitale assistenter har fokus på at være kloge og kan svare på spørgsmål, hvor Bixby i stedet kan udnytte den app, som du har åben, til at hjælpe dig - både på skrift og tekst," skriver Samsung i en blog om Bixby.

Bixby forventes at blive lanceret sammen med den kommende Samsung Galaxy S8-smartphone, der lanceres d. 29, marts, men Samsung stopper ikke her.

Planen er, at Bixby skal integreres i Samsungs andre produkter som fjernsyn og vaskemaskiner, så du kan sige til din smartphone, at dit fjernsyn skal tændes på kanal 4 eller bede din vaskemaskine om at starte en vask.

Ambitiøse planer

I første omgang vil Bixby kun fungere i Samsungs egne apps og nogle få udvalgte, men Samsung vil muligvis frigive en SDK til udviklere, så også andre udviklere kan inplementere Bixby, såfremt de ønsker det.

Imens det endnu er lidt svært at vurdere Bixbys evner ud fra et enkelt blogindlæg, lyder Samsungs plan ambitiøs.

Der er potentiale for, at Bixby kan blive en ikonisk del af Samsungs produkter - eller blive lige så rædderligt et produkt som Samsungs første forsøg med en stemmeassistent, S-voice, der var markant ringere end Googles alternativ. 

Læs også: Efter den eksplosive Note 7: Samsungs næste smartphone får virtuel assistent fra skaberne af Siri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere