Artikel top billede

Ramt af den ene skandale efter den anden - nu hævder Uber pludselig at have haft den bedste uge nogensinde

Ubers kunder ser tilsyneladende stort på de mange skandaler, som virksomheden er tynget af.

Uber har gennem de seneste måneder været ramt af den ene skandale efter den anden. Men hvis vi skal tro Ubers egne udmeldinger, så ser det ud til, at brugerne stadigvæk strømmer til tjenesten.

For ifølge det amerikanske tech-medie Recode havde Uber i sidste uge sin bedste uge på det amerikanske marked nogensinde.

Og i de første måneder af 2017 er Uber på sine mest modne markeder vokset hastigere end i de samme måneder sidste år, hævder Ubers chef for det amerikanske og canadiske marked, Rachel Holt, ifølge Recode.

Og på de mindre modne markeder som det latin-amerikanske er væksten ifølge Recode endnu mere eksplosiv.

Her har væksten været på 600 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Forsøger at nuancere dystert billede

Med de seneste udmeldinger forsøger Uber uden tvivl at nuancere det dystre billede, der gennem de seneste måneder er blevet tegnet af selskabet. 

En udvikling der kulminerende tidligere på ugen, da Ubers næstkommanderende Jeff Jones sagde sit job op med følgende svada:

"Det står klart for mig at mine overbevisninger og den tilgang til ledelse, som jeg har forfulgt i min karriere ikke står i overenstemmelse med, hvad jeg har set og oplevet hus Uber," lød det i en erklæring som han sendte til Recode

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

Den mediestorm, der formodes at have ledt Jeff Jones til sin konklusion startede i sidste måned, da den tidligere Uber-ingeniør Susan J. Fowler skabte stor røre i Silicon Valley med et blogindlæg, hvor hun skrev om sit "meget, meget mærkelige år hos Uber".

I løbet af sit år hos Uber oplevede hun angiveligt, at arbejde i et betændt arbejdsmiljø, der var præget af både sexisme og sex-chikane, og hvor HR-afdelingen ikke greb ind, når kvindelige ansatte indrapporterede deres oplevelser. 

Alvorlige anklager fra Google

Kort tid efter blev Uber desuden involveret i en skandale, hvor Google anklager Uber for at basere sine selvkørende biler på teknologi stjålet fra Google. 

Læs også: Google anklager Uber for at have hugget tusindvis af forretnings-hemmeligheder

Og næsten samtidig måtte Ubers stifter og administrerende direktør Travis Kalanick ud og undskylde for sin opførsel, da der dukkede en video op på nettet, hvor han overfuser en Uber-chauffør.

Sidst, men ikke mindst kunne den amerikanske avis New York Times afsløre, at Uber har anvendt et avanceret software-system, der er designet til at snyde myndighederne. 

Systemet, der internt hos Uber går under navnet Greyball, bruges til at identificere og blackliste brugere, der er tilknyttet politi og retsvæsenet, og som dermed kan formodes at bruge appen til at indsamle beviser mod tjenestens chauffører. 

Læs også: Ny belastende afsløring øger presset på magtfuld Uber-boss: Har snydt myndigheder med særlig software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere