Artikel top billede

Ramt af den ene skandale efter den anden - nu hævder Uber pludselig at have haft den bedste uge nogensinde

Ubers kunder ser tilsyneladende stort på de mange skandaler, som virksomheden er tynget af.

Uber har gennem de seneste måneder været ramt af den ene skandale efter den anden. Men hvis vi skal tro Ubers egne udmeldinger, så ser det ud til, at brugerne stadigvæk strømmer til tjenesten.

For ifølge det amerikanske tech-medie Recode havde Uber i sidste uge sin bedste uge på det amerikanske marked nogensinde.

Og i de første måneder af 2017 er Uber på sine mest modne markeder vokset hastigere end i de samme måneder sidste år, hævder Ubers chef for det amerikanske og canadiske marked, Rachel Holt, ifølge Recode.

Og på de mindre modne markeder som det latin-amerikanske er væksten ifølge Recode endnu mere eksplosiv.

Her har væksten været på 600 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Forsøger at nuancere dystert billede

Med de seneste udmeldinger forsøger Uber uden tvivl at nuancere det dystre billede, der gennem de seneste måneder er blevet tegnet af selskabet. 

En udvikling der kulminerende tidligere på ugen, da Ubers næstkommanderende Jeff Jones sagde sit job op med følgende svada:

"Det står klart for mig at mine overbevisninger og den tilgang til ledelse, som jeg har forfulgt i min karriere ikke står i overenstemmelse med, hvad jeg har set og oplevet hus Uber," lød det i en erklæring som han sendte til Recode

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

Den mediestorm, der formodes at have ledt Jeff Jones til sin konklusion startede i sidste måned, da den tidligere Uber-ingeniør Susan J. Fowler skabte stor røre i Silicon Valley med et blogindlæg, hvor hun skrev om sit "meget, meget mærkelige år hos Uber".

I løbet af sit år hos Uber oplevede hun angiveligt, at arbejde i et betændt arbejdsmiljø, der var præget af både sexisme og sex-chikane, og hvor HR-afdelingen ikke greb ind, når kvindelige ansatte indrapporterede deres oplevelser. 

Alvorlige anklager fra Google

Kort tid efter blev Uber desuden involveret i en skandale, hvor Google anklager Uber for at basere sine selvkørende biler på teknologi stjålet fra Google. 

Læs også: Google anklager Uber for at have hugget tusindvis af forretnings-hemmeligheder

Og næsten samtidig måtte Ubers stifter og administrerende direktør Travis Kalanick ud og undskylde for sin opførsel, da der dukkede en video op på nettet, hvor han overfuser en Uber-chauffør.

Sidst, men ikke mindst kunne den amerikanske avis New York Times afsløre, at Uber har anvendt et avanceret software-system, der er designet til at snyde myndighederne. 

Systemet, der internt hos Uber går under navnet Greyball, bruges til at identificere og blackliste brugere, der er tilknyttet politi og retsvæsenet, og som dermed kan formodes at bruge appen til at indsamle beviser mod tjenestens chauffører. 

Læs også: Ny belastende afsløring øger presset på magtfuld Uber-boss: Har snydt myndigheder med særlig software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere