Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft bygger specialdesignet kinesiske Windows 10 med ekstra sikkerhed

Microsoft er klar til det kinesiske marked med en specieludviklet version af Windows 10, der skal sikre, at kineserne ikke bliver overvåget af amerikanske spioner.

It-selskabet Microsoft har set sig så sultent på det kinesiske marked, at den amerikanske software-virksomhed har bygget en specieludgave af sit Windows 10-operativsystem til kineserne.

Kina-udgaven af Windows 10 bliver bygget med hjælp fra det kinesiske, statsejede it-selskab China Electronics Technology Group.

Samtidig bliver der bygget ekstra sikkerhedsfunktioner ind i Windows 10, da den kinesiske regering har amerikanske it-selskaber under mistanke for at indbygge overvågningsmekanismer ind i deres produkter.

Således skal udenlandske software-leverandører efter Edward Snowdens afsløringer af heftig NSA-overvågning være rede til at give de kinesiske myndigheder adgang til kildekoden.

Dette slipper Microsoft dog for via sit samarbejde med China Electronics Technology Group.

Det skriver The Register.

Testforløbet skudt i gang

Microsoft-boss for Kina, Alain Crozier, har bekræftet, at it-giganten er i fuld sving med at bygge sin kinesiske udgave af Windows 10.

"Vi har allerede udviklet den første version af Windows 10 med ekstra sikkerhed til brug af offentlige myndigheder. Systemet er blevet testet af de store virksomheds-kunder," forklarer Microsofts direktør for Kina til China Daily.

Han forklarer til den kinesiske avis ejet af landets kommunistiske parti, at Microsoft har arbejdet stenhårdt på at få gjort Windows 10 i Kina gjort både sikkert og kontrollerbart.

Ukendt sikkerhed

Hvad præcis, Microsoft har lagt ind i af sikkerhedsfunktioner i den specieludviklede kinesiske version af Windows 10, melder historien desværre ikke noget om. 

Men med grønt lys fra den mørkerøde kinesiske regering skulle Microsoft-systemet være klar til offentlige myndigheder med millionvis af brugere i Kina samt de omkring 150.000 statsejede virksomheder i verdens mest folkerige land.

Analyseselskabet iDC forventer, at Microsoft kan regne med en vækst på godt to procent år for år, når Windows 10 er rullet ind i Kina.

Der kan dog forventes en vis konkurrence fra den kinesiske stats egen Linux-distribution ved navn Ubuntu Kylin.

Læs også:
Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her

Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere