Artikel top billede

Microsoft bygger specialdesignet kinesiske Windows 10 med ekstra sikkerhed

Microsoft er klar til det kinesiske marked med en specieludviklet version af Windows 10, der skal sikre, at kineserne ikke bliver overvåget af amerikanske spioner.

It-selskabet Microsoft har set sig så sultent på det kinesiske marked, at den amerikanske software-virksomhed har bygget en specieludgave af sit Windows 10-operativsystem til kineserne.

Kina-udgaven af Windows 10 bliver bygget med hjælp fra det kinesiske, statsejede it-selskab China Electronics Technology Group.

Samtidig bliver der bygget ekstra sikkerhedsfunktioner ind i Windows 10, da den kinesiske regering har amerikanske it-selskaber under mistanke for at indbygge overvågningsmekanismer ind i deres produkter.

Således skal udenlandske software-leverandører efter Edward Snowdens afsløringer af heftig NSA-overvågning være rede til at give de kinesiske myndigheder adgang til kildekoden.

Dette slipper Microsoft dog for via sit samarbejde med China Electronics Technology Group.

Det skriver The Register.

Testforløbet skudt i gang

Microsoft-boss for Kina, Alain Crozier, har bekræftet, at it-giganten er i fuld sving med at bygge sin kinesiske udgave af Windows 10.

"Vi har allerede udviklet den første version af Windows 10 med ekstra sikkerhed til brug af offentlige myndigheder. Systemet er blevet testet af de store virksomheds-kunder," forklarer Microsofts direktør for Kina til China Daily.

Han forklarer til den kinesiske avis ejet af landets kommunistiske parti, at Microsoft har arbejdet stenhårdt på at få gjort Windows 10 i Kina gjort både sikkert og kontrollerbart.

Ukendt sikkerhed

Hvad præcis, Microsoft har lagt ind i af sikkerhedsfunktioner i den specieludviklede kinesiske version af Windows 10, melder historien desværre ikke noget om. 

Men med grønt lys fra den mørkerøde kinesiske regering skulle Microsoft-systemet være klar til offentlige myndigheder med millionvis af brugere i Kina samt de omkring 150.000 statsejede virksomheder i verdens mest folkerige land.

Analyseselskabet iDC forventer, at Microsoft kan regne med en vækst på godt to procent år for år, når Windows 10 er rullet ind i Kina.

Der kan dog forventes en vis konkurrence fra den kinesiske stats egen Linux-distribution ved navn Ubuntu Kylin.

Læs også:
Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her

Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere