Microsoft bygger specialdesignet kinesiske Windows 10 med ekstra sikkerhed

Microsoft er klar til det kinesiske marked med en specieludviklet version af Windows 10, der skal sikre, at kineserne ikke bliver overvåget af amerikanske spioner.

It-selskabet Microsoft har set sig så sultent på det kinesiske marked, at den amerikanske software-virksomhed har bygget en specieludgave af sit Windows 10-operativsystem til kineserne.

Kina-udgaven af Windows 10 bliver bygget med hjælp fra det kinesiske, statsejede it-selskab China Electronics Technology Group.

Samtidig bliver der bygget ekstra sikkerhedsfunktioner ind i Windows 10, da den kinesiske regering har amerikanske it-selskaber under mistanke for at indbygge overvågningsmekanismer ind i deres produkter.

Således skal udenlandske software-leverandører efter Edward Snowdens afsløringer af heftig NSA-overvågning være rede til at give de kinesiske myndigheder adgang til kildekoden.

Dette slipper Microsoft dog for via sit samarbejde med China Electronics Technology Group.

Det skriver The Register.

Testforløbet skudt i gang
Microsoft-boss for Kina, Alain Crozier, har bekræftet, at it-giganten er i fuld sving med at bygge sin kinesiske udgave af Windows 10.

"Vi har allerede udviklet den første version af Windows 10 med ekstra sikkerhed til brug af offentlige myndigheder. Systemet er blevet testet af de store virksomheds-kunder," forklarer Microsofts direktør for Kina til China Daily.

Han forklarer til den kinesiske avis ejet af landets kommunistiske parti, at Microsoft har arbejdet stenhårdt på at få gjort Windows 10 i Kina gjort både sikkert og kontrollerbart.

Ukendt sikkerhed
Hvad præcis, Microsoft har lagt ind i af sikkerhedsfunktioner i den specieludviklede kinesiske version af Windows 10, melder historien desværre ikke noget om. 

Men med grønt lys fra den mørkerøde kinesiske regering skulle Microsoft-systemet være klar til offentlige myndigheder med millionvis af brugere i Kina samt de omkring 150.000 statsejede virksomheder i verdens mest folkerige land.

Analyseselskabet iDC forventer, at Microsoft kan regne med en vækst på godt to procent år for år, når Windows 10 er rullet ind i Kina.

Der kan dog forventes en vis konkurrence fra den kinesiske stats egen Linux-distribution ved navn Ubuntu Kylin.

Læs også:
Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her

Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Columbus vil skille sig af med sit store Dynamics-selskab med 170 medarbejdere: Er i gang med at lede efter købere
Columbus er i gang med at afsøge markedet for købere til software-selskabet To-Increase med 170 medarbejdere og en omsætning på 150 millioner kroner. Frasalget skal se på grund af ny strategisk retning for Columbus. Læs mere om den nye strategi her.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.