Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft bygger specialdesignet kinesiske Windows 10 med ekstra sikkerhed

Microsoft er klar til det kinesiske marked med en specieludviklet version af Windows 10, der skal sikre, at kineserne ikke bliver overvåget af amerikanske spioner.

It-selskabet Microsoft har set sig så sultent på det kinesiske marked, at den amerikanske software-virksomhed har bygget en specieludgave af sit Windows 10-operativsystem til kineserne.

Kina-udgaven af Windows 10 bliver bygget med hjælp fra det kinesiske, statsejede it-selskab China Electronics Technology Group.

Samtidig bliver der bygget ekstra sikkerhedsfunktioner ind i Windows 10, da den kinesiske regering har amerikanske it-selskaber under mistanke for at indbygge overvågningsmekanismer ind i deres produkter.

Således skal udenlandske software-leverandører efter Edward Snowdens afsløringer af heftig NSA-overvågning være rede til at give de kinesiske myndigheder adgang til kildekoden.

Dette slipper Microsoft dog for via sit samarbejde med China Electronics Technology Group.

Det skriver The Register.

Testforløbet skudt i gang

Microsoft-boss for Kina, Alain Crozier, har bekræftet, at it-giganten er i fuld sving med at bygge sin kinesiske udgave af Windows 10.

"Vi har allerede udviklet den første version af Windows 10 med ekstra sikkerhed til brug af offentlige myndigheder. Systemet er blevet testet af de store virksomheds-kunder," forklarer Microsofts direktør for Kina til China Daily.

Han forklarer til den kinesiske avis ejet af landets kommunistiske parti, at Microsoft har arbejdet stenhårdt på at få gjort Windows 10 i Kina gjort både sikkert og kontrollerbart.

Ukendt sikkerhed

Hvad præcis, Microsoft har lagt ind i af sikkerhedsfunktioner i den specieludviklede kinesiske version af Windows 10, melder historien desværre ikke noget om. 

Men med grønt lys fra den mørkerøde kinesiske regering skulle Microsoft-systemet være klar til offentlige myndigheder med millionvis af brugere i Kina samt de omkring 150.000 statsejede virksomheder i verdens mest folkerige land.

Analyseselskabet iDC forventer, at Microsoft kan regne med en vækst på godt to procent år for år, når Windows 10 er rullet ind i Kina.

Der kan dog forventes en vis konkurrence fra den kinesiske stats egen Linux-distribution ved navn Ubuntu Kylin.

Læs også:
Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her

Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere